Cara Menambah Fon pada CapCut

47

Salah satu ciri terbaik yang dinikmati oleh pencipta kandungan di CapCut ialah menambahkan fon. Memilih fon yang betul sahaja meningkatkan daya tarikan visual video. Ini memberikan keperibadian dan kreativiti projek anda yang akan berhubung dengan khalayak dengan mudah. Hari ini, orang lebih prihatin terhadap butiran dan mudah untuk mengetahui apabila pencipta telah berusaha lebih.

Cara Menambah Fon pada CapCut

Artikel ini merangkumi penambahan fon tersuai dalam CapCut pada peranti PC, iOS dan Android anda.

Menambah Fon Tersuai pada Apl CapCut pada PC Anda

Menambah beberapa fon tersuai pada apl CapCut pada PC adalah mungkin. Ini boleh dicapai pada kedua-dua peranti Mac atau Windows. Menggunakan fon tersuai dan unik ialah cara yang ideal untuk meningkatkan kreativiti video anda. Prosesnya agak mudah dan melibatkan langkah-langkah berikut.

 1. Muat turun fon tersuai yang anda inginkan daripada salah satu daripada banyak tapak web fon dalam talian percuma dan berbayar. Tapak yang paling popular termasuk Fon Google, FontSquirreldan Dafont.
 2. Sebaik sahaja anda menemui perkara yang anda mahu gunakan, muat turun dan pasang pada komputer anda.

Setelah anda berjaya memasang fon, anda perlu menambahkannya pada apl CapCut. Jika anda belum berbuat demikian, muat turun editor video dari di sini.

 1. Buka CapCut pada komputer anda dengan mengklik dua kali pada ikon desktop.
  • Sebagai alternatif, gunakan menu Mula Windows atau Pad Pelancar Mac untuk mencari aplikasi pada peranti anda.
 2. Selepas membuka apl, pilih butang “Teks” untuk menambah teks pada video. Butang teks berada di bahagian atas bar alat di bahagian atas skrin anda.
 3. Ketik pilihan “Fon” dalam tab “Teks”.
 4. Daripada menu lungsur, pilih “Sistem.” Ini memaparkan semua fon yang dipasang pada komputer.
 5. Pada menu lungsur yang terhasil, tatal untuk mencari fon yang telah anda muat turun dan pasang baru-baru ini pada peranti.
 6. Klik fon dan tambahkannya pada apl CapCut anda.

Dengan mengikuti langkah di atas, anda akan menambah fon baharu dalam CapCut dan kini boleh menggunakannya pada video anda. Anda perlu menaip teks anda dahulu, kemudian pilih gaya fon daripada menu. Dengan fon tersuai, anda bebas untuk mencuba dan melihat yang mana kelihatan terbaik untuk tujuan anda.

Menambah Fon Tersuai pada Apl CapCut pada Android

Menambah fon tersuai pada Android melibatkan memuat turunnya ke peranti anda terlebih dahulu. Anda tidak boleh meneruskan tanpa melengkapkan langkah ini. Apl CapCut sepatutnya sudah dipasang pada peranti. Jika tidak, muat turun dan pasang sebelum bermula.

 1. Dalam penyemak imbas pilihan anda, navigasi ke tapak web fon seperti yang telah kami nyatakan sebelum ini.
 2. Pilih yang anda mahu gunakan, kemudian klik padanya untuk memulakan muat turun.

Biasanya, fon dimuat turun sebagai fail zip. Fail mesti diekstrak terlebih dahulu untuk menggunakan fon. Untuk berjaya mengekstrak fail, klik fail zip yang dimuat turun dan nyahmampat folder fon. Fon akan datang sama ada dalam format .otf atau .ttf. Pastikan anda perhatikan format fon yang dimuat turun.

Setelah fon telah diekstrak daripada folder zip, anda kini boleh mula mengimportnya ke CapCut.

 1. Dalam menu utama CapCut, ketik pilihan “Teks”.
 2. Pilih “Tambah Teks.”
 3. Klik pada pilihan “Tambah fon” untuk mengakses menu import fon.
 4. Pergi ke folder di mana fail fon yang diekstrak berada dan pilih fon yang anda ingin gunakan.
 5. Ini menambah fon pada menu. Ia kini boleh digunakan pada mana-mana teks tersuai yang anda tambahkan pada video yang anda buat.
 6. Cipta teks anda dan gunakan fon yang dimuat turun pada teks.

Fon boleh diedit selanjutnya dengan melaraskan gaya, saiz dan warnanya. Ini memberikan pengguna lebih fleksibiliti untuk memperibadikan hasil dan memukau penonton.

Menambah Teks dalam CapCut

Mengetahui cara menambah teks dalam CapCut adalah perlu sebelum anda boleh mula menambah fon baharu. Langkah-langkahnya agak mudah.

 1. Buka apl CapCut pada peranti anda.
 2. Pilih “Buat Projek” atau buka projek sedia ada.
 3. Pilih menu “Teks” dalam bar menu dan pilih “Tambah teks.”
  Pilih “Gaya,” dan kemudian tanda tambah (+).
 4. Navigasi ke folder dengan fail teks yang anda mahu tambah dan klik fail untuk mengakses fail teks baharu.

Soalan Lazim

Bolehkah fon diedit pada CapCut?

ya. Terdapat banyak alat di CapCut dan salah satu yang popular ialah Pengeditan Fon. Ia membolehkan mengedit atau menambah teks, imej dan grafik pada video. Anda boleh memilih latar belakang, menggunakan animasi, grafik dan elemen, atau menggunakan pantulan dan bayang-bayang.

Tambah Fon untuk Hasil Teks Hebat

CapCut menawarkan pilihan import yang membolehkan pengguna menambah fon daripada sumber pihak ketiga. Belajar menambah fon pada CapCut ialah salah satu cara terbaik untuk menghasilkan bahan yang hebat.

Adakah anda cuba menambah fon pada CapCut pada mana-mana peranti yang disebutkan? Apakah keputusannya? Jangan ragu untuk berkongsi dengan kami di bahagian komen di bawah.