Cara Menambah Lagu Post Malone pada Video TikTok

99

Penyanyi/penulis lagu Post Malone telah mendapat kecintaan ramai peminat muzik di seluruh dunia berkat lirik yang menarik dan suaranya yang tersendiri. Selama bertahun-tahun, dia telah mengeluarkan hits utama yang menjadikannya salah seorang artis paling terkenal pada zaman ini. Bukan rahsia lagi bahawa muziknya juga mempunyai impak yang besar dalam arena TikTok – bukan sesuatu yang luar biasa untuk melihat ramai pencipta di platform cuba mencipta semula lagunya.

Cara Menambah Lagu Post Malone pada Video TikTok

Tetapi bagaimana sebenarnya seseorang membuat lagu Post Malone di TikTok? Artikel ini akan merangkumi keseluruhan proses dari awal hingga akhir. Jadi, teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Menggunakan Lagu Post Malone

TikTok menjadikannya begitu mudah untuk membuat lagu Post Malone kerana mereka sudah mempunyai kebanyakan lagunya di platform. Langkah pertama untuk membuat lagu ini pada apl ialah memastikan anda mempunyai akaun pada platform. Langkah ini penting kerana TikTok tidak membenarkan anda membuat, menyukai atau mengulas pada video melainkan anda mempunyai akaun berdaftar.

Jadi, jika anda belum berbuat demikian, buat akaun menggunakan nombor telefon anda, alamat e-mel atau akaun dalam talian lain seperti Facebook dan Google. Jika anda ingin mengekalkan profil rendah di platform media sosial, kami mengesyorkan anda membuat akaun menggunakan alamat e-mel anda.

Sebaik sahaja anda telah mencipta akaun dan akaun itu sedang aktif dan berjalan, ikuti langkah di bawah untuk membuat lagu Post Malone:

 1. Pada peranti anda, buka apl TikTok.
 2. Klik butang tambah di bahagian bawah skrin. Ini sepatutnya mendedahkan skrin rakaman yang membolehkan anda merakam video.
 3. Pergi ke penjuru atas skrin dan klik pada “Tambah bunyi.”
 4. Pada skrin seterusnya, ketik bar carian dan taipkan lagu Post Malone yang anda mahu masukkan ke dalam video TikTok anda.
 5. Pilih lagu daripada hasil carian dan klik ikon tanda semak untuk mengimportnya ke dalam skrin rakaman anda.
 6. Tekan butang merah untuk mula merakam video anda.
 7. Sebaik sahaja anda selesai dengan rakaman, anda boleh menggunakan elemen di sebelah kanan skrin untuk mengedit video yang baru anda rakam. Ini termasuk menambah kesan dan penapis kegemaran anda, memotong bahagian yang anda tidak mahu dalam video dan menambah kesan pada audio.
 8. Setelah anda selesai mengedit video, klik “Seterusnya” untuk beralih ke langkah seterusnya.
 9. Pada skrin seterusnya, anda boleh menambah penerangan pada video anda, menentukan siapa yang boleh melihatnya, menyebut orang dan juga berkongsinya ke platform lain seperti Facebook dan Instagram.

Malangnya, anda tidak boleh merakam video TikTok secara langsung dengan komputer anda. Anda perlu merakam video secara berasingan sebelum memuat naiknya ke akaun TikTok anda.

Juga, ambil perhatian bahawa TikTok hanya membenarkan anda merakam video yang berdurasi kurang daripada 30 saat. Jika anda ingin membuat video yang lebih panjang daripada itu, anda perlu melakukannya secara manual di luar platform.

Dengan langkah di atas, anda boleh menggunakan lagu artis lain di platform untuk membuat video juga. Sebagai contoh, jika anda ingin membuat lagu Ariana Grande, anda hanya boleh mengikuti langkah di atas – menggantikan Grande untuk Malone – dan masih mencapai hasil yang sama.

Anda boleh memilih jenis video yang akan mengiringi lagu Post Malone. Sebagai contoh, anda boleh lip-sync pada lirik video atau merakam video rawak diri anda melakukan aktiviti rawak. Platform ini juga mempunyai cabaran yang boleh anda ambil bahagian.

Sebaik sahaja anda mempunyai video pada platform, anda akan menerima pemberitahuan tentang prestasinya, termasuk suka dan komen yang diterima. Untuk melihat bilangan tontonan yang diterima oleh video, ikuti langkah di bawah:

 1. Pergi ke TikTok dan ketik pada pilihan “Profil” di bahagian bawah sebelah kanan skrin.
 2. Pada skrin seterusnya, anda sepatutnya melihat gambaran keseluruhan butiran profil anda dan video yang anda muat naik ke platform.
 3. Bilangan tontonan yang ditunjukkan oleh video pada video.
 4. Ketik video untuk melihat bilangan suka, ulasan dan perkongsian yang diterimanya.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapakah TikTok mengehadkan kebanyakan lagu Post Malone kepada 30 saat?

TikTok dan syarikat perkongsian video lain perlu merundingkan hak penggunaan bahan berhak cipta untuk membolehkan pengguna platform menggunakan muzik itu. Ini kerana artis dan pemegang hak cipta dapat menentukan cara dan di mana bahan itu akan digunakan. Kebanyakan artis dan pemegang hak cipta ini telah membenarkan platform menggunakan sehingga 30 saat lagu mereka. Jika dasar ini dilanggar, platform mungkin menghadapi tindakan undang-undang hak cipta kerana melanggar syarat penggunaan bahan tersebut.

Bolehkah saya berkongsi video TikTok yang menampilkan lagu Post Malone di YouTube?

Ya, anda boleh berkongsi video TikTok yang menampilkan lagu Post Malone pada akaun YouTube anda. Lebih baik lagi, anda tidak akan dihujani dengan sebarang bantahan hak cipta jika anda berbuat demikian. Baru-baru ini, YouTube berunding dengan pelbagai artis dan pemegang hak cipta untuk memanjangkan masa main bahan berhak cipta kepada 60 saat. Ini adalah peningkatan yang ketara daripada had awal hanya 15 saat. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa peraturan ini hanya terpakai pada YouTube Shorts. Ini adalah berita baik kerana ia membolehkan pencipta TikTok berkongsi video mereka dengan mudah di YouTube Shorts tanpa menghadapi sebarang pelanggaran hak cipta. Cuma pastikan anda tidak menyiarkan video dalam bentuk kandungan panjang.

Lagu Post Malone manakah yang tersedia di TikTok?

Nasib baik, banyak lagu Post Malone kini tersedia di TikTok secara percuma. Ini termasuk salah satu lagu terbarunya, “Twelve Carat Toothache,” serta kegemaran peminat lain seperti “Wow.”

Silapkan Profil TikTok Anda Dengan Lagu Post Malone

Seperti yang anda lihat, membuat lagu Post Malone di TikTok adalah agak mudah. Dan lebih baik lagi, anda boleh menggunakan lagu artis lain menggunakan langkah yang sama. Satu-satunya had ialah anda tidak boleh membuat video lebih lama daripada 30 saat. Itu bukan pemecah perjanjian bagi kebanyakan pencipta kerana banyak video pada platform berada dalam atau di bawah julat masa ini. Jadi, ambil telefon pintar anda, mula membuat video TikTok tersebut, dan beritahu pengikut anda betapa anda menyukai Post Malone.

Pernahkah anda mencuba membuat lagu Post Malone di TikTok? Lagu manakah yang anda pilih dan bagaimanakah pertunangan anda dengan video tersebut? Sila kongsi pengalaman anda dengan kami di bahagian komen di bawah.