Cara Menambah Lencana Pengambilan Pekerja di LinkedIn

12

Ciri Lencana Pengambilan LinkedIn membolehkan rangkaian anda mengetahui bahawa anda sedang mengupah untuk peranan terbuka. Dengan cara ini, bukannya mencari melalui banyak calon yang berpotensi, pencari kerja yang berminat datang kepada anda.

Cara Menambah Lencana Pengambilan Pekerja di LinkedIn

Jika anda belum lagi menggunakan ciri Lencana Pengambilan Pekerja LinkedIn dan ingin mengetahui caranya, kami sedia membantu anda. Artikel ini akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui.

Cara Menambah Lencana Pengambilan LinkedIn pada Desktop

Untuk menambah Lencana Pengambilan LinkedIn pada profil anda dari desktop anda, lakukan perkara berikut:

 1. Di bahagian atas skrin utama LinkedIn anda, pilih ikon “Saya”.
 2. Klik pada “Lihat Profil.”
 3. Pilih “Gambar Profil” anda dan klik pada “Bingkai.”
 4. Pilih bingkai “#Hiring”.
 5. Klik pada “Guna.”
 6. Pergi ke “Tambahkan pada Profil”, dan bingkai dan jawatan kerja anda akan ditambahkan pada profil anda.

Cara Menambah Lencana Pengambilan Pekerja LinkedIn pada Peranti Mudah Alih

Jika anda menggunakan LinkedIn pada telefon bimbit anda, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Pergi ke “Gambar Profil” anda.
 2. Klik pada “Lihat Profil.”
 3. Ketik pada “Gambar Profil” anda dan klik pada “Tambah Bingkai.”
 4. Pilih bingkai “#Hiring”.
 5. Pilih “Gunakan.”
 6. Pergi ke “Organisasi” anda, kemudian tambahkan kerja sedia ada atau buat kerja baharu. Lencana Pengambilan Pekerja dan jawatan akan ditambahkan pada profil anda.

Cara Mengalih Keluar Lencana Pengambilan Pekerja Daripada Profil LinkedIn Anda

Untuk mengalih keluar Lencana Pengambilan Pekerja daripada profil LinkedIn anda, hanya padamkan siaran kerja atau ikut langkah di bawah:

 1. Pergi ke ikon “Saya”.
 2. Klik pada “Lihat Profil.”
 3. Pilih butang “Edit” dalam kotak “Kongsi bahawa anda sedang mengupah”.
 4. Pilih “Padam daripada Profil.”

Mengapa Gunakan Ciri Lencana Pengambilan Pekerja LinkedIn?

Ciri Lencana Pengambilan LinkedIn adalah penting untuk membina kesedaran tentang jawatan kerja anda dalam rangkaian anda. Syarikat pengambilan pekerja biasanya dianggap sebagai sumber pekerjaan yang boleh dipercayai, dan pengambilan pekerja menunjukkan bahawa perniagaan itu berkembang maju dalam keadaan semasa, menarik pekerja yang inginkan kestabilan.

Apabila calon yang berminat membalas peluang Lencana Pengambilan Pekerja anda, anda mengalami interaksi yang lebih diperibadikan yang boleh meningkatkan kadar penukaran.

Siapa yang Boleh Menggunakan Ciri Lencana Pengambilan Pekerja LinkedIn?

Perekrut di LinkedIn boleh menggunakan Lencana Pengambilan Pekerja untuk menarik calon berpotensi dalam rangkaian mereka. Ini membantu pencari kerja melihat peluang apabila mereka menyemak imbas di LinkedIn.

Perekrut boleh meminta rakan sekerja mereka, termasuk pengurusan atau malah Ketua Pegawai Eksekutif, untuk menambahkan Lencana Pengambilan Pekerja pada profil mereka. Dengan cara ini, semua orang dalam organisasi disertakan dalam proses pengambilan pekerja, kerana lencana itu menandakan bahawa mereka sedang mencari rakan sekerja baharu. Ia juga meningkatkan keterlihatan dan penglibatan untuk jawatan kerja kerana peluang pekerjaan akan ditunjukkan kepada rangkaian yang lebih luas.

Gunakan Hashtags

Apabila anda telah menambahkan Lencana Pengambilan Pekerja pada profil LinkedIn anda dan memberitahu rangkaian anda bahawa anda sedang mengupah, adalah penting untuk menggunakan hashtag yang berkaitan untuk mendapatkan peluang pekerjaan anda di luar sana. Kongsi siaran anda menggunakan hashtag seperti #vacantrole #openjob #hiring #jobsopening.

Dengan berbuat demikian, siaran anda mendapat daya tarikan dan ditunjukkan dalam suapan berbeza, sekali gus mempercepatkan proses pengambilan pekerja.

Nota tentang Menggunakan Ciri Lencana Pengambilan Pekerja di LinkedIn

Terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan semasa menambahkan Lencana Pengambilan Pekerja pada profil LinkedIn anda:

 • Sebaik sahaja anda membuat atau berkongsi siaran kerja anda, LinkedIn menambahkan Lencana Pengambilan Pekerja (bingkai foto #Hiring) pada profil anda.
 • LinkedIn akan menampilkan profil anda dalam bahagian “Temui Pasukan” jawatan kerja anda.
 • Rangkaian anda akan dimaklumkan bahawa anda sedang mengupah, dan mereka boleh berkongsi kerja anda dalam rangkaian mereka.
 • Untuk menggunakan ciri ini pada Profil anda dan untuk menambah jawatan kerja, anda perlu diambil bekerja oleh organisasi atau Pentadbir Super Halaman.
 • LinkedIn mungkin memerlukan organisasi tertentu mengesahkan domain e-mel kerja mereka sebelum mereka memilih bahagian kerja atau menyiarkan kerja.
 • Sebaik sahaja anda berkongsi siaran kerja anda daripada profil anda, ia akan dilihat dalam suapan rangkaian anda.
 • Jika anda seorang Pentadbir Super Halaman dan berkongsi siaran kerja anda sebagai profil ini, siaran anda dilihat dalam suapan pengikut Halaman anda.
 • Beberapa siaran kerja baharu disemak oleh LinkedIn sebelum ia dikongsi.
 • Anda terhad kepada hanya berkongsi 10 jawatan kerja yang belum anda buat.
 • Jika anda menyiarkan kerja, anda boleh menunjukkan semua peluang lain pada profil LinkedIn anda. Jika anda membuat siaran melalui Recruiter, ini mungkin tidak benar untuk pekerjaan yang dipautkan ke halaman syarikat lain.
 • Pasukan LinkedIn menyemak siaran kerja di LinkedIn untuk menyemak ketepatan dan ketulenannya sebelum dikongsi pada suapan pengikut anda atau rangkaian.
 • Poster kerja LinkedIn boleh mengumpulkan semua kerja tambahan dalam satu folder untuk menyiarkannya.
 • Pertimbangkan untuk menukar tajuk profil anda untuk meningkatkan keterlihatan pengambilan anda.

Petua untuk Memanfaatkan Pengambilan Pekerja di LinkedIn

Semak petua ini untuk berhubung dengan calon terbaik untuk jawatan kerja anda setelah anda menambahkan Lencana Pengambilan Pekerja pada profil LinkedIn anda.

 • Mempunyai profil terkemuka. Profil anda mesti mempunyai foto profesional, tajuk yang baik dan ringkasan ringkas. Pastikan anda memasukkan kata kunci yang berkaitan dengan jawatan kerja anda dalam elemen ini.
 • Dapatkan URL tersuai. URL profil LinkedIn awal selepas pendaftaran adalah panjang dan mengandungi aksara dan nombor, yang menjadikannya tidak kemas. Tukar kepada versi yang lebih mesra dengan pergi ke tetapan profil anda.
 • Ambil kira SEO. Seperti halaman web anda, pastikan semua halaman, siaran LinkedIn dan iklan pekerjaan anda mengandungi kata kunci yang berkaitan yang akan digunakan oleh bakal pencari kerja semasa mencari.
 • Ikuti etika yang baik semasa berhubung dengan calon. Duduk di skrin apabila berhubung dengan orang kadangkala boleh membuatkan kita lupa bahawa kita sedang berhadapan dengan manusia sebenar. Ingat ini dengan interaksi anda dan layan orang dengan hormat.
 • Sentiasa terlibat dengan rangkaian anda. Anda berada di LinkedIn kerana ia merupakan platform sosial yang hebat untuk berhubung dengan perniagaan, jadi sentiasa luangkan masa untuk berhubung. Berinteraksi dengan orang dalam rangkaian anda untuk membina minat di sekitar jawatan kerja anda dan organisasi anda. Ini adalah sama seperti di tapak sosial lain di mana anda akan menyiarkan siaran yang berkaitan, bermaklumat dan terlibat dengan ulasan.
 • Analisis analisis anda dengan kerap. LinkedIn mempunyai cerapan dan analitik berharga yang boleh anda gunakan. Data mengalih keluar tekaan daripada mengiklankan pekerjaan atau perkhidmatan anda dan pemasaran anda. Manfaatkan banyak maklumat ini dan bermain-main dengan elemen jawatan kerja anda untuk mengubah keadaan.

Merebut Perhatian dalam Borang Lencana

Memaparkan Lencana Pengambilan Pekerja di LinkedIn ialah cara penting untuk menarik calon yang sempurna. Ia adalah proses yang pantas dan mudah, dan setelah anda menambahkan Lencana Pengambilan Pekerja dan siaran kerja, LinkedIn akan memaklumkan rangkaian anda bahawa anda sedang mengambil pekerja dan berkongsi siaran tersebut dalam rangkaian mereka. Oleh itu, keterlihatan jawatan kerja anda meningkat dengan ketara.

Pernahkah anda menggunakan Lencana Pengambilan Pekerja pada profil LinkedIn anda? Adakah ia menarik calon yang berkaliber yang betul? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.