Cara Menambah Logo pada Syarikat Anda di LinkedIn

44

Di LinkedIn, logo syarikat penting kerana ia membantu anda membuat kesan yang kuat, yang penting dalam menarik minat khalayak sasaran anda tanpa membelanjakan banyak wang tunai dalam proses itu. Selain itu, ia memberikan syarikat anda lebih keterlihatan apabila pekerja menambahkannya pada profil mereka untuk membuktikan gabungan. Seperti yang anda lihat, menambah logo syarikat pada syarikat anda adalah penting.

Cara Menambah Logo pada Syarikat Anda di LinkedIn

Jika anda tidak tahu cara menambah logo syarikat di LinkedIn, anda berada di tempat yang betul. Artikel ini akan memberitahu anda semua yang anda perlu ketahui.

Menambah Logo pada Syarikat di LinkedIn

Apabila anda mempunyai logo syarikat di LinkedIn, jenama anda kelihatan dan boleh dikenali oleh orang lain. Ia juga menambah berat pada kandungan anda, dengan mudah menarik prospek perniagaan dan bakat di seluruh dunia.

Jika syarikat tidak mempunyai halaman LinkedIn, bar logo kelabu atau putih kosong muncul apabila anda merujuk syarikat itu. Untuk menukar ini, anda perlu menambah logo syarikat dengan membuat halaman Terpaut. Malangnya, hanya pemilik syarikat boleh membuat halaman dan menambah logo di LinkedIn— pekerja atau ahli gabungan tidak boleh.

Mencipta Halaman Syarikat LinkedIn untuk Menambah Logo

Anda layak untuk membuat halaman syarikat di LinkedIn jika anda mempunyai akaun peribadi semua bintang atau peringkat pertengahan dan beberapa sambungan peringkat pertama. Jika anda pengguna baharu, anda perlu menunggu tujuh hari untuk membuat halaman syarikat.

Sebaik sahaja anda memenuhi keperluan ini, anda harus menyediakan yang berikut:

 • Nama perniagaan: Pastikan ia pendek untuk mengelakkannya daripada dipotong oleh LinkedIn apabila anda menerbitkan halaman syarikat anda.
 • URL: Walaupun ia perlu semasa membuat halaman syarikat, LinkedIn memberikannya kepada anda serta-merta. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu menyesuaikannya dengan memendekkannya dan menjadikannya lebih profesional.
 • Logo: Ini ialah imej grafik yang mewakili jenama anda. Ia mestilah 300 x 300 piksel dan tidak melebihi 3 MB.
 • E-mel: Buat domain e-mel yang unik untuk syarikat anda, contohnya, [email protected].

Untuk membuat halaman syarikat, ikuti langkah berikut:

 1. Log masuk ke akaun LinkedIn anda dan ketik “Kerja” atau “Untuk perniagaan” di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 2. Pergi ke bahagian bawah menu yang dipaparkan dan pilih “Buat halaman syarikat.”
 3. Pada halaman baharu, pilih sama ada anda ingin membuat halaman untuk perniagaan kecil, perniagaan sederhana hingga besar atau institusi pendidikan.
 4. Isi halaman seterusnya dengan butiran syarikat anda dengan memasukkan nama, URL dan tapak web anda dalam bahagian identiti halaman.
 5. Pilih industri, saiz dan taip syarikat anda dalam bahagian butiran syarikat.
 6. Di bawah butiran profil, anda perlu memuat naik logo anda. Ketik “Pilih fail” dan pilih fail logo daripada peranti anda.
 7. Isikan slogan dan tandakan kotak di bahagian bawah untuk mengesahkan maklumat adalah tepat.
 8. Ketik “Buat halaman”, dan halaman perniagaan anda dengan logo syarikat anda akan disediakan secara rasmi.

Walaupun tanpa menambah lebih banyak kandungan pada halaman syarikat, mencari nama syarikat anda di LinkedIn akan memaparkan hasil dengan logo anda.

Memautkan Logo Syarikat ke Profil Anda

Sama ada anda pemilik syarikat atau pekerja, memautkan logo syarikat ke profil anda berfungsi dengan cara yang sama.

Begini caranya:

 1. Buka profil LinkedIn anda dan navigasi ke ikon profil anda di penjuru kanan sebelah atas. Ketik menu “Turun Turun” di bawahnya dan pilih “Lihat profil.”
 2. Tatal ke bahagian “Pengalaman” dan ketik ikon “Tambah” di sebelah kanan. Pilih “Tambah kedudukan.”
 3. Masukkan tajuk jawatan anda dan pilih jenis pekerjaan.
 4. Pada bahagian “Nama syarikat”, mula menaip nama syarikat anda. Nama dan logo syarikat anda akan dipaparkan pada menu lungsur. Pilihnya dan ketik “Simpan.”
 5. Logo syarikat kini sepatutnya dipaparkan pada penerangan pengalaman anda dan anda harus dipautkan ke halaman syarikat. Jika anda mengklik pada logo syarikat, pautan itu akan mengubah hala anda ke halaman LinkedIn syarikat.

Bolehkah Anda Menukar Logo Syarikat di LinkedIn

Apa-apa sahaja yang anda tambahkan pada halaman LinkedIn anda, termasuk logo, boleh diedit. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh mengedit logo syarikat jika anda mempunyai hak pentadbiran.

Berikut adalah langkah-langkah yang perlu diikuti:

 1. Semasa log masuk ke akaun LinkedIn anda, navigasi ke penjuru kanan sebelah atas dan ketik “ikon Profil” anda.
 2. Pergi ke bahagian “Urus”, di mana anda akan menemui semua halaman syarikat yang anda urus. Pilih halaman di mana anda ingin mengedit logo dan tunggu halaman LinkedIn syarikat dimuatkan.
 3. Pada halaman utama LinkedIn syarikat, ketik “Edit halaman” ke arah kanan.
 4. Beralih ke bar sisi kiri halaman edit dan pilih “Maklumat halaman.”
 5. Dap ikon “Pensel” untuk mula mengedit. Pilih “Padam foto” untuk mengalih keluar logo.
 6. Ketik “Muat naik foto” dan pilih logo baharu daripada pustaka peranti anda. Tunggu muat naik selesai dan ketik “Simpan.”

Jika syarikat menukar logo, dan anda telah memautkannya ke profil anda, anda perlu mengemas kininya untuk memastikan butiran anda boleh dipercayai.

Soalan Lazim

Adakah saya perlu menggunakan format imej khusus untuk logo syarikat saya?

LinkedIn memerlukan anda menggunakan format imej PNG dan JPEG untuk logo anda. Saiz imej hendaklah 300 x 300 piksel dan paling banyak 3 MB. Jika anda menggunakan imej yang lebih besar, LinkedIn akan memangkasnya kepada saiz lalai, dan ini mungkin mengurangkan peleraian imej anda. Sebaliknya, jika anda menggunakan imej yang lebih kecil, anda akan mendapat mesej yang meminta anda menggunakan imej yang lebih besar.

Bolehkah saya menambah logo syarikat di LinkedIn jika saya seorang pekerja?

Anda tidak boleh menambah atau menukar logo syarikat jika anda tidak mempunyai hak pentadbiran untuk mengurus halaman LinkedIn syarikat. Jika anda telah memautkan syarikat itu ke profil anda, anda tidak boleh berbuat apa-apa selain membenarkan logo kekal kosong sehingga syarikat menambah halaman LinkedIn.

Mengapa saya tidak dapat melihat nama syarikat saya apabila memautkannya ke profil saya?

Jika syarikat anda tidak muncul dalam menu lungsur nama syarikat, syarikat itu tidak mempunyai halaman LinkedIn. Jika anda pemilik syarikat, anda perlu membuat halaman LinkedIn dan menambah logo untuk syarikat anda muncul dalam hasil carian. Jika anda ahli gabungan syarikat, anda boleh meminta pengurusan syarikat untuk membuat halaman LinkedIn.

Mengapa menambah logo syarikat LinkedIn penting?

Logo syarikat membantu memberikan identiti syarikat anda dan mengenepikannya daripada syarikat lain. Prospek dan pekerja akan lebih bersedia untuk menjalin rangkaian dengan anda apabila anda mempunyai logo syarikat pada halaman anda.

Berikan Syarikat Anda Personaliti

Anda hanya boleh menambah logo syarikat dengan membuat halaman LinkedIn. Anda tidak semestinya perlu menambah kandungan pada halaman baharu anda untuk logo anda aktif. Sebaik sahaja anda menyediakannya, ia akan muncul dengan nama syarikat anda pada hasil carian LinkedIn. Anda atau pekerja anda boleh memautkan logo yang boleh disahkan ke profil anda. Tetapi hanya pentadbir yang boleh menukar logo syarikat.

Adakah anda mempunyai halaman syarikat yang aktif dengan logo? Adakah ia membantu syarikat anda menarik bakat dan bertemu prospek baharu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.