Cara Menambah Papan Bunyi dalam Discord

53

Soundboard ialah program komputer yang membantu aplikasi seperti Discord dalam mencipta kesan bunyi yang hebat. Ia juga membolehkan anda memuat naik pelbagai bunyi ke Soundpack pada pelayan Discord anda. Dan semasa panggilan, ahli komuniti boleh memainkan bunyi yang boleh didengari oleh setiap peserta dalam saluran suara. Dalam artikel ini, kami menerangkan cara menyediakan dan menggunakan Soundboard dalam Discord, serta maklumat berguna yang lain.

Cara Menambah Papan Bunyi dalam Discord

Cara Sediakan Soundboard dalam Discord

Untuk menggunakan Soundboard dalam Discord, anda perlu menghalakan mikrofon melalui peranti audio maya. Berikut ialah langkah tentang cara menambah Soundboard pada Discord anda.

Pilih Peranti Audio Maya dan Pasang

Pertama, untuk menggunakan Soundboard dalam Discord anda perlu memuat turun dan memasang peranti audio maya seperti KABEL VB. Seterusnya, anda perlu menyediakan Soundboard.

Menyediakan Soundboard dalam Discord

Untuk menyediakan Soundboard dalam Discord, lakukan perkara berikut:

 1. Pilih peranti audio maya, kemudian pasangkannya.
 2. Untuk mikrofon Discord anda, pilih “Output Kabel.”
 3. Halakan mikrofon melalui peranti audio maya.

Tetapkan Mikrofon Discord Anda kepada Output Kabel

 1. Buka Discord.
 2. Dalam “Tetapan Pengguna” pilih “Tetapan Apl.”
 3. Pergi ke “Suara & Video” dan pilih “Peranti Input,” kemudian “Output Kabel.”

Sebaik sahaja anda melakukan ini semua bunyi dari komputer anda akan didengari oleh semua orang dalam sembang suara.

Halakan Mikrofon Anda Melalui Peranti Audio Maya

Oleh kerana peranti input anda telah ditukar, tiada siapa yang akan dapat mendengar anda. Inilah cara untuk menyelesaikannya:

 1. Pada PC anda, pergi ke “Tetapan,” kemudian “Sistem.”
 2. Kemudian “Bunyi.”
 3. Dalam “Input” pilih “Mikrofon” sebagai peranti input.
 4. Klik pada “Sifat peranti”, kemudian klik pada “Sifat peranti tambahan.”
 5. Pilih tab “Dengar”.
 6. Pilih “Dengar peranti ini” dan klik pada “Input Kabel.”

Kini Discord Soundboard anda dan sebarang bunyi komputer akan dimainkan ke sembang suara anda serta mikrofon anda.

Cara Menggunakan Soundboard dalam Discord

Untuk menggunakan Soundboard dalam Discord, ikuti langkah mudah ini:

 1. Sertai saluran suara daripada pelayan pilihan anda. Dari dalam saluran suara, paparkan semua avatar peserta. Jika Soundboard diaktifkan, akan ada ikon muzik di bahagian bawah (ia menyerupai papan campuran).
 2. Pilih ikon muzik untuk melancarkan Soundboard. Ambil perhatian bahawa jika mana-mana pengguna telah diredamkan pada saluran, mereka tidak akan dapat mendengar sebarang bunyi.

Untuk mengakses Soundboard dalam saluran suara anda juga boleh menekan ikon “Soundboard” di bahagian bawah sebelah kiri apabila anda disambungkan.

 • Untuk memainkan bunyi untuk semua orang dalam saluran suara, buka Soundboard, tuding pada bunyi dan klik pada “Main.” Bunyi akan dimainkan dan didengari oleh semua orang dalam saluran suara.
 • Untuk menyimpan bunyi yang anda suka, klik pada ikon bintang. Anda juga boleh melakukan ini jika anda ingin melihat pratonton sebarang bunyi dan memainkannya hanya untuk diri sendiri.

Menguruskan Papan Bunyi sebagai Pentadbir Pelayan

Anda boleh mengedit tetapan untuk membenarkan orang tertentu menggunakan Soundboard. Anda boleh menogol kebenaran “Gunakan Soundboard” untuk peranan tertentu atau ahli tertentu dalam pelayan. Untuk menukar ini pada tahap seluruh pelayan, lakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke Tetapan Pelayan dalam tab “Peranan”.
 2. Pilih peranan yang anda ingin mendapat kebenaran dan luncurkan ke atas “Gunakan Papan Bunyi”.
 3. Untuk menukar kebenaran untuk saluran suara individu, klik “Edit Saluran” dalam saluran suara.
 4. Pergi ke tab Kebenaran anda dan pilih peranan/ahli pelayan yang anda ingin tukar kebenaran, kemudian luncurkan ke atas kebenaran “Gunakan Soundboard”.

Jika anda ingin mengurus Soundboard semasa anda daripada pelayan, pergi ke Tetapan Pelayan, kemudian Soundboard. Anda boleh menambah atau mengalih keluar bunyi daripada senarai. Untuk mengalih keluar bunyi yang anda muat naik, tekan butang “X” di sebelah bunyi.

Hanya pengguna yang telah menghidupkan kebenaran Urus Ungkapan untuk peranan mereka akan dapat menukar atau mengalih keluar mana-mana bunyi tersuai dalam pelayan. Beginilah cara memberi kebenaran kepada peranan untuk melakukan ini:

 1. Pergi ke “Tetapan Pelayan” kemudian “Peranan.”
 2. Pilih “Dayakan” atau “Lumpuhkan” dalam Urus Ungkapan di bawah “Kebenaran.”

Untuk membenarkan mana-mana pengguna menambah bunyi tersuai dalam pelayan, anda perlu memberi mereka kebenaran “Buat Ungkapan”. Untuk membuat ini:

 1. Pergi ke “Tetapan Pelayan” kemudian “Peranan.”
 2. Pilih “Dayakan” atau “Lumpuhkan” di bawah “Kebenaran.”

Apl Papan Bunyi Berbeza yang Boleh Anda Gunakan dalam Discord

Di bawah ialah beberapa pilihan hebat untuk apl Soundboard yang boleh anda gunakan dalam Discord.

Resanance

Resanance ialah pilihan papan bunyi percuma yang hebat untuk digunakan dalam Discord. Apl ini berfungsi pada Windows 7, Windows 10/11 dan Windows 8.1/8 64-bit. Ia juga berfungsi dengan apl lain seperti Zoom, Curse, Skype, Teamspeak dan banyak lagi.

Papan Bunyi EXP

Papan Bunyi EXP menyediakan sokongan untuk WAVS dan MP3. Anda boleh mencetuskan bunyinya dengan menggunakan kekunci pintas papan kekunci tersuai dan memainkannya melalui dua output berbeza seperti kabel audio maya dan pembesar suara anda. Mikrofon anda juga boleh melalui kabel audio maya apabila anda membenarkan penyuntik mikrofon.

Voicemod

Voicemod bagus untuk kesan dan bunyi Discord anda. Anda boleh menyediakan butang yang berbeza untuk menghasilkan kesan bunyi yang berbeza.

Soalan Lazim

Di manakah saya boleh menukar kelantangan dalam Soundboard?

Untuk menukar kelantangan Soundboard pergi ke “Tetapan Pengguna” kemudian “Suara & Video”. Dalam Soundboard pergi ke Soundboard Volume dan bermain dengan slider sehingga anda menetapkan volume ideal anda. Ini akan disegerakkan melalui setiap peranti. Jika anda tidak mahu sebarang bunyi didengari, tetapkan kepada 0%.

Adakah Soundboard mempunyai ikatan kekunci pada Windows untuk tindanan permainan?

Ikatan kekunci Soundboard untuk Windows ialah CTRL + dan boleh digunakan dalam tindanan permainan.

Bolehkah Soundboard berbunyi dari mana-mana pelayan digunakan oleh orang lain?

Anda perlu mempunyai langganan aktif dengan Nitro untuk dapat menggunakan bunyi Soundboard pada mana-mana pelayan. Tetapi anda tidak memerlukan Nitro untuk menggunakan Soundboard pada pelayan.

Bagaimanakah saya boleh menambah bunyi pada Papan Bunyi Discord saya?

Pergi ke Tetapan Pelayan kemudian Soundboard. Klik pada butang Muat Naik” dan pilih bunyi yang anda ingin muat naik daripada peranti anda. Namakan bunyi itu, tambahkan emoji jika anda mahu, kemudian klik “Muat naik”.

Anda Tidak Boleh Bosan Apabila Menggunakan Soundboard

Jadikan semua Sembang Suara anda pada pelayan Discord menyeronokkan dengan bunyi dengan menggunakan Soundboard. Soundboard ialah aplikasi hebat yang digunakan dalam pelayan Discord. Ia memberi sesiapa sahaja dalam Komuniti Discord anda keupayaan untuk menggunakan bunyi yang telah dimuat naik ke Soundpack pelayan anda. Jika anda pelanggan Discord Nitro anda boleh memainkan bunyi komuniti anda dalam semua pelayan. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyertai saluran suara, pilih butang Album Muzik (terdapat di sebelah Aktiviti) dan akses panel Soundboard anda. Semua penyederhana akan dapat mengawal cara Soundboard digunakan dan oleh siapa dengan kebenaran Peranan dan Saluran.

Apakah perkara terbaik yang anda suka menggunakan Soundboard dalam Discord? Apl Soundboard manakah yang anda lebih suka gunakan? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.