Cara Menambah Pecah Halaman dalam SurveyMonkey

59

Reka letak dan pemformatan halaman adalah penting untuk membentangkan tinjauan dengan cara yang jelas dan boleh difahami. Mereka memudahkan soalan dan maklumat anda untuk dibaca oleh khalayak anda. Nasib baik, SurveyMonkey membolehkan anda menambah pemisah halaman yang berguna dan pelbagai pilihan pemformatan.

Cara Menambah Pecah Halaman dalam SurveyMonkey

Dalam artikel ini, anda akan belajar cara menambah pemisah halaman menggunakan SurveyMonkey.

Menambah Pecah Halaman Menggunakan SurveyMonkey

SurveyMonkey biasanya membenarkan anda menggunakan pilihan pemformatan melalui Pembina Tinjauannya. Ambil perhatian bahawa anda perlu mempunyai akaun SurveyMonkey yang aktif untuk mengakses pilihan ini.

Berikut ialah cara mula menggunakan pemisah halaman dalam beberapa langkah sahaja:

 1. Klik pada pilihan “Buat Tinjauan” dari menu utama setelah log masuk ke akaun anda.
 2. Pilih pilihan “Mula dari Gores” dan masukkan maklumat yang berkaitan.
 3. Platform akan mengarahkan anda kepada pembuat tinjauan. Eksperimen dengan beberapa soalan, tambah sekurang-kurangnya dua menggunakan ikon bangunan dari menu kiri.
 4. Gerakkan kursor anda ke atas pilihan “pemecah halaman”. Ini ialah ikon dengan tiga titik padanya. Klik padanya dan tahan tetikus anda sambil menyeretnya antara dua soalan anda.

Sebaik sahaja anda menggunakan pilihan pemisah halaman, halaman anda akan tamat dan bermula baharu antara dua soalan ini. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan agar anda pasti tentang pilihan ini kerana anda tidak boleh “buat asal” pemisah halaman. Anda perlu memadamkan keseluruhan halaman sebelum memulakan semula.

Pemisah halaman hanyalah salah satu daripada pelbagai pilihan pemformatan dan pengurusan yang boleh anda pilih:

 • Pilihan “Halaman Pengenalan” membolehkan anda menambah pengenalan kepada reka bentuk anda.
 • Pilihan pemformatan “Halaman Baharu” secara automatik menambah halaman lain pada reka bentuk anda.
 • “Halaman Salin” akan menduplikasi halaman pilihan anda dan membolehkan anda meletakkannya di pelbagai tempat dalam Tinjauan.

Gunakan pelbagai alat yang diwakili ikon ini dengan menyeret dan menjatuhkan atau memilihnya daripada menu sebelah kiri pada platform. Mereka membantu mempertingkatkan Tinjauan anda dengan mempersembahkan maklumat secara berstruktur.

Sebagai contoh, pemecahan halaman yang kerap membantu pembaca memfokuskan pada lebih sedikit soalan dan memberi mereka rasa tertentu untuk menyelesaikan tugasan. Halaman pengenalan membantu mengkontekstualisasikan soalan dengan sebarang maklumat tambahan yang diperlukan oleh pembaca.

Menyalin halaman dan kemudian hanya menukar teks soalan (jika anda menggunakan jenis yang sama) boleh menjadi lebih mudah daripada menyeret dan menjatuhkan alat sekali lagi

Menggunakan Soalan dalam SurveyMonkey

Walaupun pemisah halaman dan halaman pengenalan mengurus pemformatan tinjauan, soalan sebenar adalah penting untuk kandungan. Banyak jenis soalan dan jawapan tersedia di Survey Monkey. Anda boleh menemui kesemuanya di menu sebelah kiri di bawah reka bentuk tinjauan anda. Berikut adalah beberapa soalan tinjauan yang tersedia:

 • Skala Likert. Skala Likert bertindak sebagai spektrum untuk orang ramai menandakan tahap persetujuan mereka yang berbeza-beza. Ia amat berkesan untuk pernyataan umum. Anda akan mendapati mereka berguna jika anda ingin mengetahui sikap dan perasaan orang lain terhadap topik tertentu.
 • Pelbagai pilihan. Ini ialah jenis format soal jawab yang paling biasa. Boleh dipercayai untuk mendapatkan maklum balas yang tepat tentang soalan anda, ia membolehkan pembaca memilih salah satu pilihan yang anda berikan kepada soalan anda. Kelemahannya ialah kadangkala anda mungkin tidak dapat memasukkan jawapan responden.
 • Soalan menu lungsur turun. Kadang-kadang, pelbagai pilihan boleh menjadi sedikit berat. Ini menyukarkan untuk memastikan Tinjauan bersih dan kemas. Pelbagai pilihan dengan banyak pilihan boleh mengambil banyak ruang. Untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan menu lungsur. Jawapan hanya boleh dilihat apabila mengklik pada ikon anak panah.
 • Soalan Kotak Teks. Jawapan menggunakan kotak teks sangat bagus apabila anda memerlukan lebih ketepatan dan nuansa dalam jawapan anda. Mereka berfaedah untuk soalan terbuka yang memerlukan pendapat atau penjelasan terperinci. Majikan akan kerap menggunakan ini untuk bertanya kepada pekerja jika mereka mahu melihat sebarang perubahan dalam operasi.
 • Penilaian Visual. Menambahkan sedikit visual ialah cara terbaik untuk menjadikan tinjauan anda kelihatan lebih mesra pengguna. Anda akan mempunyai pilihan untuk membuat skala penilaian dengan hati dan bintang. Banyak tinjauan dalam talian memilih jenis soalan ini dan ia sesuai untuk perkara seperti kepuasan pelanggan dan pekerja.

Soalan dan jawapan ini hanyalah beberapa contoh yang paling biasa di platform. Terdapat juga skala kedudukan, pilihan imej, muat naik fail, dll. Apabila merancang tinjauan menggunakan platform ini, pastikan anda memikirkan soalan yang sesuai terlebih dahulu. Frasa soalan akan membantu anda mengetahui jenis alat jawapan yang perlu anda gunakan.

Merancang Tinjauan tentang SurveyMonkey

Kini anda tahu cara menggunakan pemformatan dan jenis soalan untuk tinjauan anda menggunakan pembina, anda sepatutnya bersedia untuk pergi. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menjadikan proses tinjauan anda lebih berkesan dan menyeronokkan.

 • Apakah yang saya ingin capai dengan tinjauan saya? Jika Tinjauan anda memerlukan jawapan terperinci kepada masalah yang rumit dan anda amat ingin tahu tentang pendapat orang ramai, maka menggunakan soalan terbuka dan jawapan kotak teks adalah sesuai.
 • Bagaimanakah saya boleh membuat orang itu suka menjawab soalan saya? Faktor di luar kawalan kami boleh mempengaruhi maklumat dan maklum balas yang tepat. Mempersembahkan maklumat dengan cara yang menarik untuk dijawab. Senarai berbilang pilihan yang tidak berkesudahan boleh mengelirukan orang dan menyebabkan mereka tidak dapat memberikan jawapan.
 • Apakah platform terbaik untuk jenis tinjauan yang saya buat? SurveyMonkey menawarkan pelbagai alat untuk membina tinjauan anda dengan cekap dan mudah. Pertimbangkan untuk menggunakan platform yang mempunyai semua sumber yang anda perlukan dan pilihan penyesuaian.

Sebaik sahaja anda telah memutuskan soalan yang hendak digunakan, anda hanya boleh seret dan lepaskannya menggunakan pembina SurveyMonkey.

Soalan Lazim

Mengapa pemisah halaman terus mengacaukan pemformatan saya di SurveyMonkey?

Pemisah halaman boleh diletakkan di antara mana-mana dua soalan. Jika ia menjejaskan pemformatan anda, pertimbangkan untuk memadam halaman dan menambah lebih banyak soalan sebelum memperkenalkan pemisah halaman. Ini akan memastikan pemformatan yang konsisten.

Adakah terdapat had untuk soalan saya pada ServerMonkey?

Ya, terdapat had 10 soalan untuk pengguna membuat tinjauan secara percuma. Pengguna boleh menaik taraf ini dengan membayar langganan setiap bulan.

Bagaimanakah saya boleh membuat orang paling berkemungkinan menjawab tinjauan saya?

Jika anda menggunakan SurveyMonkey, cara terbaik ialah menggunakan pelbagai alatan yang anda ada. Pastikan anda menggunakan pemisah halaman yang kerap untuk pemformatan. Langkah tambahan lain yang boleh anda lakukan termasuk mengutarakan soalan anda supaya soalan itu jelas dan mudah dijawab.

Menggunakan Pilihan Pemformatan dalam Pembina

Menggunakan pemisah halaman akan mengubah pendapat orang tentang tinjauan anda. Ia boleh menyebabkan mereka kurang berkemungkinan untuk menjawab dan lebih keliru jika anda tidak menggunakan alat tersebut dengan bijak. Untuk mengelakkan masalah ini, manfaatkan alat canggih yang ditawarkan oleh SurveyMonkey. Reka bentuk antara muka yang anggun terdiri daripada ikon di sebelah kiri skrin dengan pilihan seret dan lepas. Merancang tinjauan anda dan bertanya soalan yang betul akan membantu anda mencapai matlamat anda juga.

Adakah mudah untuk menggunakan pemisah halaman pada SurveyMonkey? Bagaimana dengan ciri-ciri lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.