Cara Menambah Pengguna Baharu dalam HubSpot

10

Jika anda memulakan atau mengembangkan perniagaan, anda memerlukan cara yang berkesan untuk mengurus pasukan dan jabatan yang berbeza, berkongsi maklumat, mengurus aliran kerja dan mewakilkan tugas dengan cekap. Melaksanakan HubSpot pada perniagaan anda boleh membantu dalam menyatukan pemasaran, jualan dan perkhidmatan. Daripada menjejaki jualan dan prospek mereka kepada melancarkan kempen pemasaran masuk.

Cara Menambah Pengguna Baharu dalam HubSpot

Untuk memanfaatkan semua kemungkinan yang ditawarkan oleh platform ini, anda perlu tahu cara menggunakan fungsi utamanya, bermula dengan menambah pengguna baharu.

Menambah Pengguna Baharu

Walaupun HubSpot adalah penting dalam meningkatkan saluran paip CRM anda, pengguna adalah tulang belakang sistem, jadi ambil proses satu langkah (atau orang) pada satu masa. Nasib baik, menambah pengguna baharu pada HubSpot adalah semudah mengikuti langkah mudah ini:

 1. Log masuk ke HubSpot dengan bukti kelayakan pentadbir anda.
 2. Klik pada ikon gear di menu atas sebelah kanan.
 3. Navigasi ke Pengguna & Syarat dalam menu bar sisi kiri.
 4. Pergi ke tab Pengguna dan klik pada Cipta Pengguna di sudut kanan.
 5. Masukkan alamat e-mel pengguna baharu anda, berbilang alamat yang dipisahkan dengan ruang atau muat naik berbilang e-mel melalui fail CSV atau TXT lajur tunggal atau pilihan lain yang disenaraikan pada skrin dan klik Seterusnya.
 6. Klik pada Pilih cara untuk menetapkan akses dan pilih pilihan yang paling sesuai untuk anda.
 7. Pilih Seterusnya, pada ketika itu HubSpot akan menghantar jemputan ke e-mel yang ditetapkan melainkan anda melumpuhkan itu pada skrin.
 8. Tekan Selesai untuk menyelesaikan atau menyimpan tetapan yang anda gunakan sebagai pratetap untuk penambahan masa hadapan.

Memandangkan HubSpot membuat jemputan berdasarkan e-mel, anda tidak memerlukan sebarang maklumat tambahan untuk menambahkan seseorang pada sistem. Setelah ahli pasukan baharu menerima jemputan, mereka boleh menyelesaikan penyediaan profil mereka dengan maklumat peribadi.

Sebelum mengklik pada Selesai, anda boleh memilih pilihan ini jika ia sesuai atau tersedia untuk anda dalam pelan langganan anda:

 • Salin pautan jemputan – Anda boleh mengklik pada butang ini untuk menyalin pautan jemputan, yang boleh anda simpan, dan hantar kepada pengguna baharu pada platform lain, seperti dalam mesej Slack atau Teams.
 • Tambahkan pengguna anda pada pasukan – Pilihan ini mungkin berguna jika anda sudah menyediakan pasukan. Anda boleh memilih pasukan daripada menu lungsur dan menambah pengguna anda.
 • Sediakan pengguna dengan pratetap – Jika anda mempunyai peringkat Perusahaan atau Profesional, anda boleh menambah pratetap kepada pengguna anda, dengan memilihnya daripada menu lungsur turun.
 • Simpan kebenaran ini – Jika anda mengubah suai templat sedia ada atau pilihan persediaan dari awal, anda mungkin menggunakannya pada masa hadapan untuk peranan yang serupa. Pilihan ini membolehkan anda menyimpan kebenaran dalam templat set baharu. Ia hanya tersedia untuk peringkat Perusahaan.

Menyediakan Kebenaran Pengguna

Secara lalai, kebenaran pengguna dibahagikan kepada enam hab:

 • CRM
 • Pemasaran
 • Jualan
 • Perkhidmatan
 • Laporan
 • Akaun

Apabila menetapkan pilihan ini, untuk sesetengah hab anda boleh menentukan perkara yang pengguna anda boleh lihat, akses, ubah suai atau padam. Untuk hab lain, anda ditawarkan pilihan togol dan hanya boleh menghidupkan atau mematikan ciri atau alatan tertentu.

Mulakan Dengan Templat

Ini adalah pilihan yang paling mudah. HubSpot sudah mengkonfigurasi kebenaran berdasarkan fungsi tugas pengguna dalam syarikat. Anda boleh memilih templat yang dikehendaki dengan menatal melalui menu lungsur di bawah Pilih templat atau dengan menaip tajuk kerja. Selepas anda memilih templat, anda boleh menyesuaikannya lagi jika perlu.

Gunakan Set Kebenaran Tersuai (Perusahaan Sahaja)

HubSpot mempunyai pilihan untuk anda membuat set kebenaran sebelum anda mula menambah pengguna baharu. Semasa proses ini, anda boleh menentukan kebenaran pratetap untuk pelbagai jawatan dalam syarikat anda. Sebagai Pentadbir Super, anda boleh membuat sehingga 100 set berbeza. Hanya cari peranan yang anda anggap dengan menaip nama set kebenaran yang telah anda buat, dan ia akan diberikan kepada pengguna baharu.

Bermula dari Gores

Pilihan ini semudah yang didengari. Anda boleh memasukkan secara manual semua kebenaran untuk pengguna baharu dengan menetapkan kebenaran untuk semua hab secara individu.

Menguruskan Tempat Duduk Pengguna Berbayar

Apabila membuat pengguna baharu, mungkin terdapat beberapa pengehadan untuk kebenaran yang dikhaskan untuk “pengguna dengan tempat duduk berbayar.”

Tempat duduk berbayar membolehkan pengguna mengakses ciri dan fungsi tambahan yang tidak tersedia dalam pelan percuma. Bergantung pada jenis langganan berbayar, set ciri yang ditawarkan mungkin berbeza-beza. Peringkat yang menawarkan bilangan tempat duduk berbayar yang terhad adalah untuk peringkat Hab Jualan dan Hab Perkhidmatan. Bilangan tempat duduk berbayar yang boleh anda sertakan dalam HubSpot bergantung pada tetapan pelan dan langganan anda.

Semasa proses persediaan pengguna baharu, anda akan dapat memberikan pengguna akses kepada beberapa ciri ini. Dengan berbuat demikian, anda akan mengisi salah satu “kerusi berbayar” yang disertakan dengan pelan langganan anda. Jika anda telah menggunakan semua tempat duduk yang ditawarkan dalam pakej anda, anda boleh membeli tempat duduk tambahan. Jika anda tidak membeli tempat duduk sebelum proses persediaan pengguna baharu anda, anda akan diarahkan ke daftar keluar untuk membeli tempat duduk tambahan sebaik sahaja jemputan keluar.

Mencipta Pengguna dengan Tempat Duduk Pengguna Berbayar

Semasa persediaan pengguna baharu, anda boleh menetapkan pengguna baharu tempat duduk pengguna berbayar mereka dalam beberapa langkah mudah. Ini akan tersedia untuk peringkat Jualan dan Perkhidmatan Permulaan, Profesional atau Perusahaan.

Untuk Tempat Duduk Pengguna Berbayar Jualan:

 1. Klik tab Jualan.
 2. Hidupkan Akses Jualan.
  • Berdasarkan peringkat anda, anda akan memaparkan kotak Permulaan Jualan, Profesional Jualan atau Perusahaan Jualan.
 3. Togol suis yang menunjukkan bilangan jumlah dan baki tempat duduk yang tersedia.

Untuk Tempat Duduk Pengguna Berbayar Perkhidmatan:

 1. Klik tab Perkhidmatan.
 2. Hidupkan Akses Hab Perkhidmatan.
  • Berdasarkan peringkat anda, anda akan memaparkan Service Starter, Service Professional atau Service Enterprise.
 3. Togol suis yang menunjukkan bilangan jumlah dan baki tempat duduk yang tersedia.

Soalan Lazim

Siapa yang boleh menambah pengguna pada HubSpot?

Pentadbir Super dan pengguna lain yang mempunyai kebenaran untuk menambah dan mengedit pengguna boleh berbuat demikian, dan Pentadbir Super boleh mendayakan kebenaran Tambah dan edit pengguna dalam tab Akses apabila membuat pengguna baharu. Pengguna lain yang mempunyai keupayaan untuk menambah dan mengedit pengguna hanya boleh menambah kebenaran yang mereka ada.

Bagaimanakah saya boleh menukar bilangan tempat duduk dalam langganan Hab Jualan atau Perkhidmatan saya?

Anda boleh menambah tempat duduk baharu pada akaun Perkhidmatan atau Jualan anda pada bila-bila masa. Jika anda membayar langganan bulanan, sebelum tempoh pengebilan seterusnya anda perlu membayar jumlah prorata untuk tempat duduk baharu yang anda beli. Anda boleh mengalih keluar tempat duduk tambahan yang anda bayar atau tempat duduk yang anda tidak gunakan dalam langganan anda pada bila-bila masa daripada halaman “Akaun & Pengebilan” anda.

Bawa CRM Anda ke Tahap Lain

Untuk perniagaan anda berkembang maju, hanya membeli salah satu platform CRM yang paling popular, seperti HubSpot, tidak mencukupi. Untuk berkembang dengan HubSpot dan memanfaatkan potensi yang ada, anda perlu tahu cara menggunakan dan memanfaatkan semua ciri yang ditawarkannya. Menambah pengguna dan menetapkan kebenaran ialah beberapa langkah pertama yang perlu diambil untuk membawa CRM anda ke peringkat seterusnya.

Adakah anda mengalami sebarang masalah semasa menambah pengguna baharu? Beritahu kami di bahagian komen.