Cara Menambah Pop-Up dalam Squarespace

18

Pop timbul di tapak web Squarespace anda boleh membantu mengembangkan kehadiran dalam talian anda dan meningkatkan penglibatan pelanggan. Ia juga merupakan bentuk CTA yang paling berkuasa, menggalakkan pelawat anda melakukan pelbagai perkara, seperti mendaftar untuk surat berita anda, membeli produk edisi terhad atau menyertai komuniti Instagram eksklusif.

Cara Menambah Pop-Up dalam Squarespace

Satu-satunya soalan ialah, bagaimana anda menambah pop timbul pada halaman Squarespace anda? Baca terus untuk mengetahui.

Cara Menambah Pop Timbul dalam Squarespace

Squarespace ialah pembangun laman web mesra pengguna yang memberikan anda akses mudah kepada semua ciri kritikal, termasuk pop timbul. Berikut ialah cara untuk menyepadukan mereka ke dalam halaman anda:

 1. Log masuk ke Squarespace.
 2. Pergi ke bar sisi anda dan tekan Pemasaran.
 3. Pilih Pop Timbul Promosi.
  Menambah pop timbul promosi dalam Squarespace
 4. Pilih Gaya dan pilih reka letak yang paling sesuai untuk tapak web anda. Jika anda ingin menambah imej, pilih reka letak yang serasi dengan ciri ini. Jika reka letak tidak lagi sesuai dengan halaman anda selepas beberapa ketika, anda boleh menukarnya pada bila-bila masa.
  Memilih gaya timbul dalam Squarespace
 5. Kembali ke halaman sebelumnya dan ketik Tindakan untuk memilih tujuan pop timbul anda. Dua pilihan adalah untuk menggalakkan penonton anda mendaftar untuk surat berita anda atau menekan butang.
  Tangkapan skrin Squarespace menunjukkan pilihan Tindakan untuk menambah pop timbul

Ingat bahawa anda tidak semestinya perlu menambah pop timbul. Dalam kebanyakan kes, menambah pautan ke tapak web Squarespace anda adalah lebih daripada mencukupi.

Cara Menambah Surat Berita Pop-Up dalam Squarespace

Sebaik sahaja anda memilih CTA, anda perlu memperhalusi pop timbul anda. Begini cara berbuat demikian jika anda telah memilih pilihan surat berita:

 1. Klik Butang untuk mengedit teks yang muncul dalam pop timbul anda:
  • Teks Pemegang Tempat Medan E-mel – Ini ialah teks yang dipaparkan dalam medan alamat e-mel anda. Secara lalai, Squarespace memaparkan “Alamat e-mel”, tetapi anda boleh menukarnya kepada apa sahaja yang anda suka.
  • Butang Hantar – Selain teks alamat e-mel, anda juga boleh mengubah suai kandungan pada kekunci yang ditekan oleh pelawat anda untuk menghantar alamat mereka. Kebanyakan orang menaip sesuatu seperti “Daftar” atau “Sertai kami”, tetapi anda boleh memasukkan apa sahaja yang paling sesuai untuk surat berita anda.
  • Penafian – Ini ialah teks yang berada di bawah medan alamat e-mel anda.
 2. Tekan Storan jika anda ingin mengumpulkan respons khalayak. Anda boleh memilih daripada beberapa platform di sini, termasuk Google Drive dan Mailchimp. Sebagai alternatif, pilih Kempen Squarespace untuk menggunakan ciri storan terbina dalam Squarespace.
 3. Ketik Pengesahan untuk menyemak pilihan pengesahan pelawat anda. Secara lalai, Squarespace mahu anda menghantar mesej pengesahan, tetapi anda juga boleh menggunakan Google reCAPTCHA. Langkah ini adalah wajib kerana Squarespace tidak membenarkan anda menyediakan senarai mel tanpa kaedah pengesahan.
 4. Klik Pasca Serah untuk mengubah suai kandungan yang muncul selepas pengguna mendaftar untuk surat berita anda:
  • Mesej selepas hantar – Teks ini muncul di bawah tajuk dan penafian anda sebaik sahaja seseorang menghantar borang mereka.
  • Selepas menyerahkan HTML – Pengekod yang mahir boleh memasukkan kod yang dibuat khusus pada medan HTML untuk memasukkan kandungan tambahan di bawah penafian.
 5. Kembali ke halaman utama Pop Timbul Promosi dan ketik Paparan dan Masa. Klik gesaan untuk memilih halaman tempat pop timbul anda akan dipaparkan:
  • Pilihan “Mana-mana Halaman Pertama” memaparkan halaman pertama dalam menu lungsur turun anda.
  • Pilihan “Hanya Tertentu” mengehadkan halaman tempat pop timbul anda dipaparkan, yang berguna untuk memaparkan kandungan pada halaman utama sahaja atau menyembunyikan pop timbul anda daripada halaman yang sudah mempunyai surat berita. Klik mana-mana sahaja di luar menu ini untuk meneruskan.
 6. Navigasi ke Masa untuk memutuskan sama ada pop timbul anda akan muncul berdasarkan tatal dan/atau pemasa. Jika anda menggunakan kedua-dua pilihan skrol dan masa, Squarespace akan menunjukkan pop timbul selepas apa sahaja yang berlaku dahulu. Sebagai contoh, jika anda menetapkan tatal kepada 30% ke bawah dan masa kepada 15 saat, pop timbul anda mungkin muncul dalam dua cara:
  • Seorang pengguna mengklik halaman anda dan menatal 30% tapak web dengan serta-merta.
  • Seorang pengguna kekal di halaman anda selama 15 saat tanpa menatal 30% ke bawah.
 7. Klik Kekerapan untuk menentukan kekerapan khalayak anda akan melihat pop timbul. Jika pelawat anda telah melihat pop timbul, mungkin lebih bijak untuk menyembunyikannya semasa lawatan mereka yang seterusnya, yang memberikan pengalaman yang lebih lancar. Anda boleh membawanya kembali kemudian atau menghapuskan pop timbul untuk pengguna kembali sama sekali. Berikut ialah pilihan frekuensi yang tersedia:
  • Jangan sekali-kali – Pelawat anda hanya akan melihat pop timbul sekali sahaja.
  • 30 hari – Pelawat anda akan melihat pop timbul semula selepas 30 hari.
  • Dua minggu – Pelawat anda akan melihat pop timbul semula selepas dua minggu.
  • Seminggu – Pelawat anda akan melihat pop timbul semula selepas seminggu.
  • Keesokan harinya – Pelawat anda akan melihat pop timbul semula selepas sehari.
  • Jangan paparkan selepas pendaftaran – Pelawat anda tidak akan melihat pop timbul lagi jika mereka telah mendaftar untuk surat berita.
 8. Pergi ke medan Tunjukkan pada Mudah Alih dan tentukan sama ada anda mahu memaparkan pop timbul pada telefon pintar. Jika ya, sesuaikan pengalaman menggunakan menu Mudah Alih dalam tetingkap Gaya.
 9. Pergi ke Tetapkan Semula paparan dan klik Tetapkan Semula untuk memaparkan pop timbul kepada khalayak anda semasa lawatan seterusnya, walaupun tetapan kekerapan anda menyatakan sebaliknya. Ini masuk akal jika anda telah menukar pop timbul anda dan mahu pengguna melihat reka bentuk. Selepas lawatan seterusnya, tetapan paparan pop timbul anda akan kembali kepada keutamaan frekuensi asal.
 10. Klik di luar medan Pop Timbul Promosi, dan voila – pop timbul anda akan muncul dan berjalan.

Selain menambah pop timbul surat berita, paut ke saluran media sosial anda di Squarespace untuk meningkatkan keterlihatan dan jangkauan anda.

Cara Menambah Butang Pop Timbul dalam Squarespace

Selain surat berita, Squarespace juga membenarkan anda menambah pop timbul “Tekan Butang”. Jika anda mengambil laluan ini, Squarespace akan memformatkan semula pautan yang anda berikan kepada butang anggun yang akan membawa pelawat anda ke tapak web lain.

Menambah butang timbul hanya perlu mengambil masa beberapa saat.

 1. Daripada menu Tindakan dalam halaman Pop Timbul Promosi, pilih Klik butang.
 2. Taipkan teks yang ingin anda paparkan pada butang anda dalam medan Label Pautan.
 3. Tampal pautan di mana pengguna akan mendarat apabila menekan butang.
 4. Klik butang Tetapan yang diwakili oleh cog di bahagian kanan pautan yang anda tampal.
 5. Pilih jenis pautan yang anda tambahkan pada butang:
  • Alamat e-mel, yang secara automatik menggesa khalayak menghantar e-mel
  • Alamat Web
  • Fail, yang memuat turun fail secara automatik ke komputer pengguna apabila mereka menekan butang.
  • halaman, Salah satu halaman di tapak web Squarespace anda.
  • Nombor telefon, yang secara automatik menggalakkan pelawat menghubungi anda
 6. Sesuaikan tetapan paparan, masa dan kekerapan. Tinggalkan menu Pop Timbul Promosi apabila anda berpuas hati dengan pop timbul anda.

Anda juga boleh mempertimbangkan untuk membenamkan Kalendar Google dalam Squarespace kerana pop timbul atau surat berita mungkin tidak selalu menjadi pilihan yang sesuai.

Biarkan Laman Web Anda Bercakap

Anda tidak perlu sentiasa menjangkau khalayak anda secara manual. Tapak web Squarespace anda boleh melakukannya untuk anda melalui tetingkap timbul. Sama ada anda memilih pilihan surat berita atau butang, pastikan kandungannya menarik dan tidak terlalu mengganggu. Ini akan memastikan khalayak anda kembali ke halaman anda, dan siapa tahu, mereka mungkin hanya menghubungi anda sebaik sahaja melihat pop timbul.