Cara Menambah Projek pada Profil Anda di LinkedIn

45

Projek LinkedIn ialah alat yang hebat untuk mempamerkan pencapaian kerja anda, dahulu dan sekarang. Sama ada kempen pemasaran, perancangan acara atau kajian penyelidikan, mereka boleh memberitahu bakal pekerja mengetahui semua tentang set kemahiran anda.

Cara Menambah Projek pada Profil Anda di LinkedIn

Nasib baik, menambah projek ke LinkedIn adalah proses yang agak mudah. Artikel ini akan memberitahu anda semua yang anda perlu ketahui.

Menambah Projek pada Profil LinkedIn Anda

Projek pada profil LinkedIn anda akan mencipta kesan yang hebat dan menjadikan anda menonjol daripada pesaing anda. Berikut ialah cara menambah projek LinkedIn pertama anda:

 1. Log masuk ke profil LinkedIn anda pada apl mudah alih atau halaman web.
 2. Daripada komputer, pilih ikon lungsur di penjuru kanan profil anda dan pilih “Lihat Profil.”
 3. Daripada apl mudah alih LinkedIn, ketik pada gambar anda, kemudian “Lihat Profil.”
 4. Cari dan pilih “Tambah bahagian.” Anda akan melihat tiga pilihan untuk dipilih, “Teras”, “Disyorkan” dan “Tambahan”. Pilih “Disyorkan.”
 5. Klik pada “Tambah Projek.” Anda akan dibentangkan dengan medan yang berbeza untuk diisi dengan maklumat yang tepat dan terperinci tentang sesuatu projek. Jika anda perlu menambah lebih daripada satu projek, anda perlu mengulangi proses untuk setiap projek.
 6. Setelah selesai, klik pada “Simpan.”

Mengapa Anda Perlu Menambah Projek pada Profil LinkedIn Anda

Selain menyerlahkan keupayaan anda, projek LinkedIn membolehkan anda memberikan data yang berkaitan untuk menyokong sebarang pengalaman kerja. Halaman LinkedIn harus mempamerkan hasil, bukan pekerjaan, dan projek profil memaparkan bukti sebarang kesan yang telah anda buat dengan kerja anda.

Projek LinkedIn anda boleh padat dengan maklumat terperinci, menggunakan bahagian yang tersedia dengan cara yang profesional dan menawan.

Apakah Jenis Projek yang Boleh Anda Tambahkan pada Profil LinkedIn Anda

Anda boleh menambah sebarang projek yang dipautkan kepada peranan dalam profil LinkedIn anda. Daripada portfolio digital pereka grafik kepada kesukarelawanan, anda boleh menambah apa sahaja yang anda rasa meningkatkan kemahiran dan pengalaman anda selagi ia dikaitkan dengan sejarah kerja anda.

Selain itu, anda dibenarkan menambah URL pada projek LinkedIn anda, dan jika anda mempunyai tapak web anda sendiri, ini adalah cara yang baik untuk memandu trafik ke sana.

Petua untuk Mengisi Bahagian Projek LinkedIn

Menambahkan projek pada profil LinkedIn membantu untuk menunjukkan kemahiran, usaha kumpulan atau individu anda dan mengukuhkan mesej jenama anda. Pastikan anda menekankan data khusus yang berpotensi majikan yang anda sasarkan akan berminat untuk melihat. Ini menunjukkan anda sebagai prospek yang diingini untuk pekerjaan.

Nama Projek

Memandangkan medan ini mendapat kedudukan tinggi dalam algoritma carian LinkedIn, adalah penting untuk menambah nama projek yang menarik dan deskriptif. Anda mempunyai aksara tanpa had, jadi masukkan banyak maklumat yang berkaitan.

Tarikh Projek atau Projek Berterusan

Apabila menambah projek LinkedIn, anda mesti menambah tahun dan bulan – atau sekurang-kurangnya tahun. Jika anda sedang mengusahakan projek, pastikan anda telah menukar julat tarikh kepada Projek Sedang Berterusan.

pekerjaan

Pilih Pengalaman dan Pendidikan yang berkenaan dengan projek LinkedIn anda untuk bahagian ini. Anda boleh menambah peranan semasa anda, pekerjaan lepas atau pengajian universiti terdahulu.

URL projek

Anda boleh menambah hiperpautan pada projek LinkedIn anda supaya sesiapa sahaja yang melihat profil anda boleh mempunyai cara lain untuk menyemak lebih banyak kerja anda.

Penyumbang Projek

Di sinilah anda boleh menyertakan rakan sekerja anda, yang sesuai apabila anda mengambil bahagian dalam penerbitan kumpulan atau inisiatif kerja. Rakan sekerja anda yang ditambah boleh menerima dan memaparkan projek pada profil mereka.

Huraian Projek

Penerangan projek LinkedIn adalah sama pentingnya dengan nama projek anda. Di sinilah anda memberikan maklumat utama menggunakan kata kunci LinkedIn yang penting.

Kongsi Perubahan Profil

LinkedIn boleh berkongsi kemas kini profil anda dengan rangkaian anda, yang merupakan cara yang ideal untuk menunjukkan kepada rangkaian anda perkara yang anda sedang usahakan atau sudah dicapai.

Faedah Menambah Projek LinkedIn pada Profil Anda

Menambah projek pada profil anda di LinkedIn ialah cara yang berguna untuk menarik pelanggan masa depan, hubungan perniagaan dan majikan dengan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman anda.

Paparkan Kepakaran dan Kebolehan Anda

Projek LinkedIn mempamerkan pengalaman, kemahiran dan pengetahuan anda, yang membantu memajukan kerjaya anda apabila mengambil pengurus, pelanggan masa depan dan perekrut melihat kemahiran pada projek anda yang mereka cari.

Tunjukkan Bukti Nyata Kepakaran Anda

Projek LinkedIn membolehkan anda menunjukkan contoh kerja terperinci dengan hasil dan hasil, yang membantu bakal pelanggan atau majikan merasakan jenis kerja yang anda nikmati dan nilai anda.

Tunjukkan Pemikiran Inovatif dan Kreativiti Anda

Projek LinkedIn terperinci boleh mempamerkan kreativiti anda. Anda juga boleh menunjukkan bahawa anda boleh berfikir di luar kotak dan menyelesaikan pelbagai cabaran secara inovatif.

Tingkatkan Jenama Anda

Pamerkan jenama peribadi anda dan buktikan diri anda sebagai pihak berkuasa dalam bidang anda dengan projek LinkedIn anda. Projek LinkedIn ialah cara terbaik untuk memaparkan pengalaman anda atau latihan yang setanding.

Tarik Penonton

Menambahkan projek pada profil LinkedIn anda membolehkan anda berinteraksi dengan khalayak yang lebih luas. Projek LinkedIn meningkatkan keterlihatan anda di kalangan berjuta-juta profil LinkedIn dalam bidang anda tanpa sebarang usaha tambahan. Dan LinkedIn menggunakan algoritma kerja khusus yang meningkatkan profil dengan banyak lawatan profil untuk ditunjukkan dalam akaun yang dicadangkan.

Pelawat yang menghabiskan lebih banyak masa dalam profil anda dan melihat projek anda secara automatik mempromosikan profil anda, yang menjadikan LinkedIn mencadangkan profil anda kepada ahli dalam bidang kerja anda.

Kandungan yang Boleh Anda Tambahkan pada Projek LinkedIn Anda

Berikut ialah senarai semua pilihan berbeza yang boleh anda tambahkan pada projek LinkedIn anda:

 • Ceramah
 • Surat berita/E-mel
 • Kertas Penyelidikan
 • Data khusus medan
 • Kajian Kes, Buku, Laporan
 • Kandungan Latihan, E-Buku
 • Blog, Blog Tetamu, Artikel
 • Pencapaian Media Sosial
 • Kursus, Kelas, Slaid, Kandungan Webinar
 • Blog atau Laman Web
 • Blog, Tapak Web atau Aset Digital Anda

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh mengemas kini projek LinkedIn saya?

Untuk mengedit sebarang maklumat pada projek LinkedIn anda, pergi ke “Projek” dan pilih pilihan “Edit” (Pensel).

Bagaimanakah saya boleh mencari projek LinkedIn saya?

Untuk mencari projek yang telah anda tambahkan pada profil LinkedIn anda, pergi ke profil anda, pilih “Item Saya”, kemudian “Projek Saya.”

Bolehkah saya berkongsi projek LinkedIn saya yang disiarkan?

Untuk berkongsi projek LinkedIn anda yang disiarkan dengan khalayak anda, pergi ke tab butiran projek anda, pilih “Kongsi”, dan projek anda akan ditunjukkan kepada sambungan LinkedIn anda.

Tambah Projek LinkedIn untuk Meningkatkan Nilai Anda

Menambah projek pada profil LinkedIn anda ialah cara terbaik untuk menyerlahkan pencapaian anda dan mempromosikan kemahiran anda. Sama ada anda menjalankan perniagaan anda sendiri, adalah pekerja sepenuh masa atau kontraktor bebas. Apabila menambah projek LinkedIn anda, anda mesti memasukkan maklumat terperinci tentang pekerjaan semasa yang disenaraikan pada profil anda. Projek LinkedIn adalah seperti CV yang lebih panjang dan lebih menawan yang membantu anda menonjol daripada persaingan.

Pernahkah anda menambah projek pada profil LinkedIn anda? Jika ya, adakah ia membantu menarik bakal majikan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.