Cara Menambah Sorotan di Instagram tanpa Menyiarkan Cerita

98

Sorotan Instagram ialah cara terbaik untuk mendekati pengikut anda. Anda boleh berkongsi detik istimewa anda dengan mereka, sekali gus menjadikan profil anda lebih menarik. Walau bagaimanapun, terdapat cara anda boleh menyimpan video ke sorotan anda tanpa sesiapa melihatnya.

Ia boleh menjadi video yang istimewa kepada anda yang anda tidak mahu berkongsi dengan orang lain, dan tidak mengapa. Kami kini akan menerangkan cara anda boleh menambah video daripada gulungan kamera anda pada Sorotan Instagram anda.

Apakah Sorotan Instagram

Untuk memahami sebab anda ingin menambah sorotan Instagram tanpa menyiarkan Cerita Instagram, anda mesti tahu mengapa ciri ini sangat berguna. Faedah utama menambahkan sorotan ialah ia akan kekal pada profil anda selama-lamanya, manakala cerita hilang selepas 24 jam.

Sorotan Instagram anda harus difikirkan dengan baik dan ia boleh digunakan untuk pengiklanan, berhubung dengan pengikut anda atau menunjukkan kepada orang lain perkara yang paling anda banggakan. Walau apa pun alasan anda untuk menambah sorotan, terdapat beberapa pilihan untuk anda dengan ciri ini.

Sorotan adalah serupa dengan fail dan menempatkan kandungan anda yang paling berharga. Anda boleh membuat folder dan menyesuaikan nama, foto latar belakang dan banyak lagi. Anda boleh melihat cerita anda dengan mengetik ikon profil di penjuru kiri sebelah bawah dan mengetik pada sorotan di bawah pilihan ‘Edit Profil’.

Cara Menambah Cerita pada Sorotan Tanpa Menambahkannya pada Cerita

Biasanya, cerita Instagram perlu diterbitkan dan dibiarkan untuk dilihat oleh semua orang selama sekurang-kurangnya 24 jam sebelum anda boleh mengalihkannya ke bahagian Sorotan. Tetapi terdapat sedikit godam yang boleh anda gunakan untuk menambah cerita pada Sorotan anda tanpa menerbitkannya. Prosesnya ringkas dan mudah untuk diikutiā€¦ Berikut ialah cara anda menambahkan Cerita pada Sorotan tanpa sesiapa melihatnya.

 1. Tukar Profil anda kepada Peribadi.
 2. Buat Cerita seperti biasa. Tetapi pergi ke Tetapan sebelum memuat naik atau merakam.
 3. Pergi ke tetapan Cerita anda.
 4. Ketik Sembunyikan cerita daripada.
 5. Ketik gelembung di sebelah semua rakan anda untuk menyembunyikan Cerita daripada mereka.
 6. Atau, anda boleh menyekat semua orang supaya mereka tidak dapat melihat Cerita anda.
 7. Muat naik cerita yang anda mahukan.
 8. Tambahkan cerita pada Sorotan anda.
 9. Selepas 24 jam, nyahsekat orang supaya mereka dapat melihat cerita anda semula.

Selepas menunggu selama 24 jam untuk video dipindahkan ke Sorotan anda, sudah tiba masanya anda menyahsekat semua orang dengan cara yang sama seperti anda menyekat mereka. Pada kali seterusnya mereka melihat profil anda, cerita itu akan ditambahkan pada sorotan anda, dan itu sahaja.

Bagaimana Jika Cerita Anda Tidak Boleh Ditambah pada Sorotan Instagram?

Satu-satunya sebab mengapa anda tidak dapat menambahkan cerita pada Sorotan Instagram anda ialah jika anda tidak menunggu 24 jam yang anda perlukan selepas menyiarkan video tersebut. Jika anda memadamkan video sebelum tanda 24 jam, anda tidak akan dapat menambahkan cerita itu pada bahagian Sorotan anda.

Jika anda tidak dapat melihat ciri Serlahkan, cuba muat naik semula cerita tersebut dan cari butang tersebut setelah anda menerbitkannya. Jika itu juga tidak berfungsi, tunggu ciri itu muncul pada halaman utama anda selepas 24 jam.

Faedah Menggunakan Sorotan Instagram

Sorotan Instagram menyediakan cara terbaik untuk memberitahu orang ramai tentang perkara anda. Pilihan ini berfungsi hebat untuk promosi diri, tetapi faedah Sorotan di Instagram yang paling ketara ialah untuk mempromosikan jenama dan produk anda. Bahagian Sorotan boleh membantu jenama anda menarik perhatian kepada apa sahaja produk yang anda jual. Dengan cara itu, semua orang boleh melihat tawaran anda.

Anda juga boleh menambah pautan ke tapak web anda untuk mendorong trafik dari Instagram ke tapak jenama anda. Sorotan kelihatan hebat dan mudah diatur. Anda juga boleh memperhalusi tawaran anda mengikut maklum balas pengikut dan pelanggan anda. Pastikan anda mengemas kini sorotan jenama anda dengan kerap.

Sorotan mempersembahkan cara terbaik untuk menyampaikan mesej anda kepada orang yang betul. Anda boleh memaklumkan pengikut anda tentang acara atau promosi, memberikan mereka semua butiran tentang tawaran anda dan kemungkinan diskaun, hadiah dan pakej.

Pilih Sorotan Anda Berhati-hati

Menyiarkan Sorotan adalah satu perkara, tetapi mengetahui perkara yang hendak disiarkan adalah berbeza sama sekali. Pilih detik anda dan pastikan siaran anda mewakili siapa anda dan tentang diri anda. Jika anda melakukan perkara yang betul, kejayaan tidak lama lagi akan menyusul.

Memadamkan Sorotan

Anda mungkin mahu mengalih keluar Sorotan anda dan mudah untuk melakukannya setelah anda tahu caranya. Jika anda mempunyai sorotan yang dipaparkan untuk acara yang akan datang, anda mungkin mahu mengalihkannya atau menukarnya sebaik sahaja acara itu tamat. Untuk memadamkan Sorotan Instagram, ikuti langkah berikut:

 1. Navigasi ke profil anda di Instagram dengan mengetik pada ikon orang di penjuru kiri sebelah bawah.
 2. Cari cerita Instagram yang ingin anda padamkan, yang terletak di bawah pilihan Edit Profil.
 3. Tekan lama pratonton Sorotan (ini ialah ikon bulat yang mengandungi sorotan).
 4. Ketik ‘Padam Sorotan’ untuk mengalih keluarnya. Anda juga boleh mengetik pilihan ‘Edit’ untuk menambah lagi pada sorotan ini.

Instagram tidak menawarkan banyak pilihan penyuntingan pasca pengeluaran untuk pengguna, jadi mempunyai keupayaan untuk kembali dan menambah lagi pada Sorotan Instagram adalah tambahan yang dialu-alukan pada platform media sosial.

Soalan Lazim

Sorotan Instagram ialah cara terbaik untuk mengekalkan Cerita. Jika anda mempunyai lebih banyak soalan, teruskan membaca.

Apa itu Sorotan?

Sorotan Instagram ialah Cerita yang disematkan pada profil anda. Walaupun Cerita tradisional hanya bertahan 24 jam, Sorotan akan kekal pada profil anda selagi anda tidak memadamkannya.

Apakah perbezaan antara Sorotan dan Cerita?

Cerita Instagram ialah video yang anda tukar kepada Sorotan. Tetapi Cerita hanya kekal pada akaun anda selama 24 jam. Pada asasnya, anda perlu membuat Cerita sebelum anda boleh menyematkannya pada akaun anda sebagai Sorotan.

Cerita Instagram

Instagram, walaupun sangat popular, mempunyai batasannya. Adakah anda dapat menyiarkan Cerita ke Sorotan anda tanpa berkongsinya dengan rakan anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!