Cara Menambah Tunai dalam Apl Tunai

48

Dalam Apl Tunai, anda boleh menghantar wang kepada orang ramai, melabur dalam saham atau saham syarikat, berdagang kripto dan membayar bil anda. Walau bagaimanapun, anda perlu menambahkan dana pada akaun Apl Tunai anda terlebih dahulu, dan artikel ini akan menunjukkan kepada anda caranya.

Cara Menambah Tunai dalam Apl Tunai

Tambah Tunai ke Apl Tunai Daripada Akaun Bank Anda

Anda boleh menambahkan wang pada akaun Apl Tunai anda daripada akaun bank anda, tetapi anda perlu memautkannya terlebih dahulu. Ikuti langkah di bawah untuk melakukan ini:

 1. Dalam Apl Tunai, ketik pada ikon “Bank” di sebelah kiri anda.
 2. Di sini anda mempunyai pilihan untuk menambah wang daripada kad debit atau akaun bank anda. Untuk menambah wang daripada kad debit anda, pilih “Tambah Kad.”
 3. Masukkan amaun, kemudian ketik pada “Tambah.”
 4. Tambahkan maklumat kad debit anda dan pautkan akaun bank yang dikaitkan dengan kad tersebut.
 5. Jika anda tidak mempunyai kad debit tetapi ingin menambah akaun bank, ikut proses yang sama tetapi pilih “Tiada Kad” apabila anda digesa untuk memasukkan butiran kad debit.
 6. Pilih akaun bank daripada senarai yang dibekalkan dan tambahkan butiran perbankan dalam talian anda.
 7. Kembali ke menu utama.
 8. Ketik pada “Tambah Tunai,” yang berada di bawah baki akaun anda.
 9. Masukkan amaun dan pilih “Tambah.”

Tambah Tunai ke Apl Tunai Dari Kedai

Sesetengah kedai seperti Walgreens, 7-Eleven dan Walmart membenarkan anda mendepositkan wang tunai ke dalam akaun Apl Tunai anda. Apabila juruwang kedai mengimbas kod bar unik anda, anda boleh mendepositkan sehingga $500 ke dalam akaun Apl Tunai anda. Ikuti langkah ini untuk menambahkan wang tunai daripada kedai runcit ke akaun Apl Tunai anda:

 1. Cari kedai terdekat, membolehkan orang ramai mendepositkan wang tunai ke dalam Apl Tunai. Untuk mencari satu Apl Tunai yang terbuka, pilih “Bank”, kemudian pilih “Wang Kertas.” Apl Tunai akan mengakses lokasi anda (pastikan ia dihidupkan).
 2. Ketik pada kedai untuk mendapatkan butiran alamat.
 3. Pilih “Arah” atau “Salin Alamat” dan tampal maklumat ke dalam GPS anda.
 4. Di kedai, beritahu juruwang anda ingin menambah wang pada Apl Tunai.
 5. Juruwang akan meminta untuk mengimbas kod bar anda, jadi dalam Apl Tunai anda, pilih “Tunjukkan Kod Bar.” Atau, ketik ikon “Bank”, pilih “Wang Kertas”, klik pada nama kedai dan pilih “Tunjukkan Kod Bar.”
 6. Berikan wang tunai anda kepada juruwang.
 7. Ketik pada “Selesai.”

Ambil perhatian bahawa anda boleh mendepositkan sekurang-kurangnya $5 dan maksimum $500. Apl Tunai hanya mengenakan bayaran $1 setiap deposit, dan anda terhad kepada $1,000 seminggu dan $4,000 sebulan. Anda boleh membuat satu deposit dengan setiap kod bar. Jika anda perlu menambah lebih daripada $500 dalam satu sesi, anda mesti menjana kod bar lain dan melengkapkan transaksi anda.

Alihkan Tunai Dari Apl Tunai ke Akaun Bank Anda

Jika anda perlu menggunakan sebahagian daripada wang yang telah anda tambahkan pada Apl Tunai anda di luar apl, anda boleh mendepositkannya (iaitu, mengeluarkan) ke dalam akaun bank anda menggunakan langkah mudah berikut:

 1. Buka Apl Tunai pada telefon bimbit anda.
 2. Dari sebelah kiri skrin anda, pilih “Bank.”
 3. Pilih “Cash Out,” yang berada di bawah baki semasa anda.
 4. Masukkan jumlah yang anda ingin keluarkan ke bank anda.
 5. Klik pada “Cash Out.”
 6. Dua pilihan pembayaran akan muncul: “Segera” dan “Standard”. Pengeluaran biasa mengambil masa beberapa hari untuk menghantar wang ke bank anda secara percuma. Pengeluaran tunai segera mengenakan bayaran untuk menghantar dana ke akaun bank anda dengan lebih cepat, biasanya dalam masa sejam.
 7. Pilih pilihan anda, kemudian pilih “Selesai.”

Penyelesaian masalah untuk Menambahkan Tunai pada Apl Tunai Anda

Seperti semua aplikasi, anda mungkin menghadapi masalah semasa menghantar dan menerima wang. Cuba penyelesaian ini jika anda mendapat ralat semasa cuba menyelesaikan transaksi dalam Apl Tunai anda.

Mulakan semula Apl Tunai Anda

Tutup paksa Apl Tunai anda, kemudian lancarkan semula dan semak sama ada anda boleh menambah wang pada akaun Apl Tunai anda.

Gunakan Laman Web Apl Tunai untuk Menambah Tunai pada Apl Tunai

Jika anda masih mengalami masalah menambahkan wang tunai pada Apl Tunai, cuba akses akaun anda melalui tapak web apl tersebut.

Semak sama ada Pelayan Dalam Talian Cash Apps Sudah Siap

Kebanyakan aplikasi dalam talian memerlukan sambungan internet yang boleh dipercayai untuk berfungsi dengan berkesan 24/7. Tetapi kadangkala, pelayan boleh turun, mengakibatkan beberapa isu dalam apl. Apl Tunai mempunyai a Status halaman yang anda boleh semak untuk melihat sama ada perkhidmatan tidak tersedia. Jika anda melihat bahawa pilihan “Tambah Tunai” berada di luar talian, anda perlu menunggu sehingga isu itu diselesaikan.

Semak Sambungan Internet

Apl Tunai memerlukan sambungan internet yang boleh dipercayai untuk berfungsi dengan berkesan. Jika Wi-Fi anda tidak stabil, tukar kepada data selular. Jangan gunakan Wi-Fi awam untuk apl perbankan dan e-tunai anda

Kosongkan Data Cache Apl Tunai

Kaedah lain untuk menyelesaikan isu dalam Apl Tunai ialah mengosongkan cache dan data apl. Cache boleh rosak dari semasa ke semasa dan menyebabkan masalah dengan kerja apl. Anda perlu menyahpasang dan memasang semula Apl Tunai pada iPhone. Pada peranti Android:

 1. Pergi ke Tetapan, kemudian pilih “Apl.”
 2. Cari “Urus Apl” atau “Semua Apl”, bergantung pada sistem khusus anda.
 3. Pilih “Apl Tunai.”
 4. Pilih “Kosongkan Cache.” Ini mungkin di bawah “Storan & Cache.”
 5. Lancarkan semula Apl Tunai dan cuba buat transaksi.

Hubungi Bank Anda

Beberapa ralat dalam menambahkan wang tunai ke akaun Apl Tunai anda kadangkala berada di pihak bank anda. Anda mesti menghubungi sokongan pelanggan bank anda untuk menentukan perkara yang menyebabkan isu transaksi anda.

Hubungi Perkhidmatan Pelanggan Apl Tunai

Sebagai langkah terakhir, anda mungkin perlu menghubungi bahagian perkhidmatan pelanggan Cash App. Anda boleh menghubungi mereka di laman web mereka atau melalui Aplikasi Tunai. Untuk membuat ini :

 1. Ketik pada “Profil” anda.
 2. Pilih “Akaun & Tetapan.”
 3. Pilih “Sokongan.”
 4. Mulakan sembang dengan mengklik “Mulakan Sembang.”
 5. Di tapak web, pergi ke “Tetapan,” kemudian e-mel kepada wakil sokongan pelanggan Apl Tunai.

Tambahkan Kad Kredit Anda pada Apl Tunai Dengan Mudah

Walaupun Apl Tunai ialah cara yang mudah dan intuitif untuk menghantar wang kepada rakan dan keluarga mahupun membayar bil, ia tidak akan berfungsi tanpa akaun bank yang bersambung. Harap maklum bahawa kad kredit tidak boleh digunakan untuk memindahkan dana ke akaun anda dan anda memerlukan akaun bank yang sah, sebaik-baiknya dengan kad debit untuk digunakan untuk menyambungkannya.

Bagaimanakah Apl Tunai telah mengubah cara anda mengendalikan pembayaran? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.