Cara Mencari Pemain Lain dalam Minecraft

22

Mencari pemain lain dalam Minecraft adalah bagus jika anda perlu menyelinap ke arah musuh atau mencari rakan sepasukan. Tetapi jika anda menghadapi masalah mencari pemain lain dalam permainan anda, anda tidak bersendirian.

Cara Mencari Pemain Lain dalam Minecraft

Nasib baik, terdapat beberapa cara mudah untuk mencari pemain lain dalam dunia Minecraft. Artikel ini akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui.

Cara Mencari Pemain Lain Tanpa Cheat atau Mod

Jika anda menentang menggunakan cheat, anda masih boleh mencari pemain lain dalam Vanilla Minecraft. Anda mempunyai tiga pilihan tanpa menggunakan arahan cheat atau pengubahsuaian.

Gunakan Peta Pencari

Apabila anda membuat Peta Pencari, setiap pemain diwakili oleh bujur runcing pada Peta. Jika pemain berada di luar kawasan yang diliputi oleh Peta, anda masih akan melihat penanda di tepi Peta ke arah lokasi mereka. Jika anda mengklon Peta, pemain lain boleh membawa Peta yang sama supaya anda boleh mengesan satu sama lain.

Walau bagaimanapun, setiap pemain mesti membawa Peta Pencari yang sama untuk ini berfungsi. Tidak jelas sama ada ini adalah gangguan permainan atau hanya maklumat internet palsu.

Gunakan Item Permainan untuk Mencari Satu Sama Lain

Jika anda dan rakan sepasukan ingin mencari satu sama lain, terdapat beberapa peretasan permainan yang boleh anda gunakan:

 • Gunakan Bunga Api untuk memberi isyarat antara satu sama lain dalam permainan. Dengan cara ini, anda boleh mencari satu sama lain dalam jarak yang jauh.
 • Beri satu sama lain koordinat anda dan berjalan ke arah satu sama lain. Anda boleh menggunakan pilihan “Tunjukkan Koordinat” dalam tetapan atau tekan F3 untuk melihat koordinat anda sendiri.
 • Letakkan dan ketik Katil yang sama. Kemudian, apabila anda perlu mencari satu sama lain, anda boleh mati dan bertelur semula di Katil itu.

Kaedah ini berguna jika anda dan pemain lain.

Jejaki Pemain

Pilihan lain untuk mencari pemain lain ialah menjejaki mereka dengan cara lama. Cari bukti bahawa pemain telah menukar kawasan. Cari tanda-tanda bahawa perkara-perkara tidak dalam susunan semula jadi.

 • Pokok yang dilombong sebahagiannya
 • Penempatan batu bulat
 • Katil atau Meja Buatan berselerak
 • Tempat perlindungan sementara
 • Obor atau unggun api
 • Jambatan merentasi air atau ngarai
 • Dilombong kawasan Arang Batu atau Bijih

Perkara ini menunjukkan bahawa seseorang pemain telah berinteraksi dengan alam semula jadi. Ikuti penanda untuk mencarinya. Anda boleh perhatikan koordinat tempat mereka pergi untuk menjejakinya dengan lebih mudah pada masa hadapan.

Cara Mencari Pemain Lain Dengan Cheat

Perintah ialah ciri yang bagus dalam Minecraft jika anda tidak keberatan menggunakan “tipu” untuk memendekkan beberapa kerja dalam permainan. Jika anda menghidupkan pilihan “tipu”, ia tersedia untuk mencari pemain lain. Buka sembang dan taip arahan ini untuk melaksanakan cheat yang anda mahu gunakan.

Gunakan Arahan Teleport

Dengan penipuan, mencari pemain lain adalah mudah.

 1. Buka sembang dan taip /teleport.
 2. Sebagai alternatif, taip /teleport @a @s untuk menghantar semua pemain ke lokasi semasa anda.

Teleport ialah penipuan berguna yang boleh mengarahkan anda kepada pemain lain atau membawa mana-mana pemain kepada anda, tidak kira lokasi anda atau mereka. Ia juga membolehkan anda mencari beberapa pemain lain.

Gunakan Blok Perintah dan Kompas

Blok Perintah ialah ciri yang hanya tersedia melalui arahan cheat. Dengan Blok Perintah, anda boleh menetapkan lokasi bertelur dunia kepada pemain tertentu. Ini berguna jika anda bukan sahaja mahu mencari pemain sekali sahaja tetapi ingin dapat mencarinya berulang kali.

 1. Taip /give@p Minecraft:command_block untuk memberi diri anda Blok Perintah dalam inventori anda.
 2. Letakkan Blok Perintah.
 3. Gunakan blok untuk membuka menunya dan sahkan bahawa ia ditetapkan untuk sentiasa aktif.
 4. Untuk Batuan Dasar masukkan:
  laksanakan (nama pemain yang anda ingin cari) ~~~ setworldspawn ~~~
  Untuk Java masukkan:
  /execute at (nama pemain yang anda ingin cari) setworldspawn ~~~

Satu ciri Kompas Minecraft ialah ia sentiasa menunjuk ke dunia bertelur. Memandangkan anda telah menetapkan dunia bertelur kepada pemain lain, anda boleh menggunakan Kompas untuk menjejaki pergerakan pemain itu pada setiap masa. Ambil perhatian bahawa anda hanya akan dapat menjejaki seorang pemain pada satu masa, walau bagaimanapun.

Gunakan Pengubahsuaian Minecraft

Jika anda ingin bermain dalam lebih daripada sekadar Vanilla Minecraft, terdapat ratusan mod yang dijana pemain untuk membantu anda mencari pemain lain dalam Minecraft. Satu pilihan ialah Kompas Penjejakan Pemain mod, tersedia dalam edisi Java Minecraft. Mod lain boleh memberi anda a miniMap yang menunjukkan kedudukan pemain lain. Cari dalam talian untuk mencari semua jenis mod untuk mencapai matlamat Minecraft anda. Curseforge ialah tempat yang bagus untuk memulakan carian mod anda.

Cara Membuat Peta Pencari

Jika anda perlu mencari pemain lain dalam Vanilla Minecraft tanpa penipuan atau mod, anda perlu membuat Peta Pencari. Pertama, kumpulkan bahan yang diperlukan:

 • Kertas (8) atau Tebu (9)
 • Jongkong Besi (4) atau Bijih Besi (4) dan Relau
 • Batu Merah (1)
 • Meja Kraf

Mulakan dengan menyediakan bahan mentah anda:

 1. Jika anda mengumpul sembilan Tebu, letakkan di atas Meja Kerajinan untuk membuat sembilan helai kertas.
 2. Anda memerlukan empat batang Besi, jadi jika anda mengumpul Bijih Besi, leburkannya dalam Relau.

Buat Kompas.

 1. Letakkan Redstone di tengah-tengah grid Meja Kerajinan.
 2. Tambahkan Jongkong Besi ke bahagian atas, bawah, kiri dan kanan petak Meja Kerajinan.
 3. Alihkan Kompas yang dibuat ke inventori anda.

Buat Peta Pencari.

 1. Letakkan Kompas di petak tengah Meja Kerajinan.
 2. Letakkan Kertas dalam lapan petak kosong.
 3. Alihkan Peta Pencari yang kosong ke Inventori anda.

Apabila anda sudah bersedia, letakkan Peta di tangan anda dan ketik “Buat” untuk mengisi Peta Pencari atau terokai persekitaran anda untuk mengisinya. Jika pemain lain tinggal di luar kawasan Dipeta, beralih ke tepi Peta semasa anda , dan buat Peta Pencari baharu untuk merangkumi julat itu.

Nota Mengenai Peta Locator

Apabila Peta Locator dibuat, ia membahagikan dunia kepada grid dan memetakan bahagian grid tertentu yang sepadan dengan lokasi anda. Jika anda ingin memetakan kawasan lain, anda perlu bergerak melepasi pinggir Peta Pencari semasa anda dan membuat Peta baharu. Peta akan dinamakan “Peta 1”, kemudian “Peta 2,” dsb. secara lalai, untuk membantu anda menjejaki Peta yang sepadan dengan kawasan.

Jadikan Mencari Pemain Lain dalam Minecraft Mudah

Jika anda bercadang untuk mencari musuh dalam PVP Minecraft, ia boleh menjimatkan banyak masa dan tenaga untuk mengetahui cara mencari mereka dengan cheat atau Peta Pencari. Apabila anda bermain dalam versi koperatif, mencari rakan sepasukan anda dapat menghapuskan masalah jika anda dipisahkan secara tidak sengaja. Mengesan pemain lain dalam Minecraft berguna dalam situasi mesra dan bermusuhan. Menggunakan arahan cheat akan mencapai matlamat dengan cepat. Jika anda tidak mahu menggunakan penipuan, membuat Peta Pencari tidak terlalu rumit dan akan membolehkan anda mencari semua orang untuk sepanjang permainan.

Pernahkah anda menemui pemain lain di Minecraft? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana petua dan helah yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.