Cara mencari sarung AirPods tanpa AirPods di dalamnya

12

Pada hari yang lain, saya memasangkan AirPods saya dan keluar untuk berjoging, meninggalkan bekas AirPods. Semasa kembali, saya tidak dapat menjumpai sarung pengecas dan mula mencarinya di merata tempat. Akhirnya, saya mendapati ada cara untuk mencari sarung AirPods walaupun tanpa AirPods di dalamnya, tetapi ada tangkapan.

Jika anda pernah melalui sesuatu yang serupa dan memerlukan penyelesaian, anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, saya akan menerangkan semua yang perlu diketahui tentang mencari sarung AirPods, walaupun ia dipisahkan daripada batang AirPods.

Bolehkah saya mencari sarung AirPods saya tanpa AirPod di dalamnya?

Sehingga berita ini ditulis, hanya AirPods Pro (generasi ke-2) memudahkan carian untuk kes itu, walaupun semasa AirPods tiada di dalamnya. Sarung AirPods tertentu ini mempunyai teknologi U1 yang menggunakan Pencarian Ketepatan untuk mencarinya dalam apl Cari Saya.

Untuk menjejak mana-mana sarung AirPods lain, anda memerlukan sekurang-kurangnya satu tunas di dalam sarung itu. Jadi, anda mungkin tertanya-tanya sama ada terdapat penyelesaian yang boleh anda gunakan. Berita baiknya ialah – ya, ada!

Sebagai penyelesaian, anda boleh menjejaki mana-mana sarung AirPods selepas melampirkan AirTag padanya. Saya cadangkan anda membaca artikel kami tentang cara menggunakan AirTags untuk mencari barang-barang anda sekiranya anda tidak biasa dengan prosedur ini.

Dan jika anda bertuah dengan AirPods Pro 2, teruskan membaca untuk mencari sarung pengecas anda yang hilang!

Cara mencari sarung AirPods menggunakan Cari Saya pada iPhone

Sila ambil perhatian bahawa walaupun dengan sokongan perkakasan pada AirPods Pro 2, anda perlu memastikan anda telah menambahkan peranti itu pada senarai Cari Saya anda. Langkah di bawah adalah membantu hanya jika anda telah melakukannya sebelum kehilangan sarung pengecas anda.

 1. Lancarkan apl Cari Saya pada iPhone pasangan anda.
 2. Navigasi ke bahagian Peranti.
 3. Kenal pasti dan pilih AirPod anda daripada senarai.
  Jika anda telah melampirkan AirTag pada kes itu, anda boleh memilihnya.
 4. Ketik pilihan berlabel Kes.
 5. Pada ketika ini, anda boleh memilih salah satu daripada tindakan berikut:
  • Mainkan Bunyi – Memainkan bunyi yang lembut dan membimbangkan.

  • Cari – Memberi anda idea tentang jarak atau dekat peranti itu.

   Cari Sarung AirPod dengan Cari Saya

 6. Selain itu, jika perlu, anda juga mempunyai pilihan untuk menandakan peranti sebagai hilang dengan mengetik butang Aktifkan di sebelah Tandakan Sebagai Hilang.

Itu sahaja!

Bolehkah saya membeli sarung AirPods gantian jika lombong hilang?

Ya, anda boleh membeli penggantian sarung AirPods terus daripada Apple atau daripada peruncit berlesen. Sebelum membeli sarung AirPods gantian, pastikan anda mengesahkan keserasian dengan model khusus anda.

Adakah mungkin untuk menggunakan apl Cari Saya untuk menjejak sarung AirPods jika ia kehabisan bateri?

Apl Cari Saya mungkin tidak dapat mengesan sarung AirPods anda jika ia mati sepenuhnya. Untuk apl mengesan lokasi kes, yang terakhir perlu mempunyai cukup jus yang tinggal di dalamnya.

Bolehkah saya menjejaki sarung AirPods menggunakan nombor siri atau IMEI?

Pada masa ini, Apple tidak menyediakan perkhidmatan penjejakan khusus berdasarkan nombor siri atau IMEI sarung AirPods.

Jejaki AirPods anda!

Sebagai tambahan kepada kaedah yang dinyatakan sebelum ini, saya cadangkan anda meluangkan sedikit masa untuk mengingati fikiran anda dan ingat tempat terakhir anda mempunyai atau melihat sarung AirPods anda. Ia juga berguna untuk memeriksa tempat biasa seperti poket, beg atau permukaan berdekatan anda yang mungkin anda tertinggal secara tidak sengaja.

Adakah anda mendapati panduan ini membantu? Kongsikan pendapat anda dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

 • Cara mencari AirPods, AirPods Pro atau AirPods Max saya yang hilang
 • Alternatif terbaik kepada AirPods
 • Cara menyemak model AirPods anda: 7 Cara dijelaskan

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.