Cara Mencerminkan iPad ke TV Samsung

23

Apabila teknologi terus berkembang, begitu juga cara kita boleh menggunakannya. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pencerminan telah menjadi trend yang semakin popular. Daripada menyelak gambar hingga memainkan video atau muzik, ciri ini boleh menjadi sangat berguna.

Cara Mencerminkan iPad ke TV Samsung

Pernahkah anda terfikir cara untuk berkongsi skrin iPad anda ke TV Samsung anda? Jika ya, anda beruntung. Dalam artikel ini, kami akan membawa anda melalui langkah-langkah untuk berjaya mencerminkan iPad anda pada TV Samsung anda.

Cerminkan iPad ke TV Samsung Menggunakan Airplay

Mungkin cara paling popular untuk berkongsi skrin iPad anda ke TV Samsung anda ialah melalui Airplay. Dan tidak hairanlah. Kaedah ini cepat dan sangat mudah. Sebelum apa-apa, anda mesti memastikan bahawa kedua-dua iPad dan TV Samsung anda disambungkan ke internet yang sama.

Untuk mencerminkan iPad anda menggunakan teknik ini, ikuti langkah berikut:

 1. Pada iPad anda, lancarkan kandungan yang ingin anda cerminkan.
 2. Pada skrin anda, anda sepatutnya melihat ikon Airplay (ini kelihatan seperti skrin dengan segi tiga di tengah).
 3. Ketik pada ikon dan pilih Samsung TV daripada senarai pilihan yang tersedia yang muncul.
 4. Kandungan daripada iPad anda sepatutnya mula distrim ke TV Samsung anda.

Cerminkan iPad ke TV Samsung dengan Menyambungkan Kabel

Jika anda lebih suka pendekatan yang lebih tradisional, anda boleh memantulkan iPad anda ke TV Samsung anda menggunakan kabel penyesuai. Sebelum memulakan, pastikan anda mempunyai akses kepada kabel yang betul untuk peranti anda. Sebaik sahaja anda mempunyai peralatan yang diperlukan, prosesnya agak mudah. Inilah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Cari penyesuai yang betul untuk iPad dan TV Samsung anda.
 2. Menggunakan port kilat, pilih Sambung iPad Anda.
 3. Sambungkan satu hujung kabel anda ke TV Samsung dan satu lagi ke iPad anda.
 4. Setelah sambungan diwujudkan, kandungan daripada iPad anda akan kelihatan pada skrin TV anda.

Cerminkan iPad ke TV Samsung dengan Pencerminan Skrin

Cara lain untuk menghantar skrin iPad anda ke TV Samsung anda ialah menggunakan pencerminan skrin. Teknik ini seperti Airplay, kerana ia sepenuhnya tanpa wayar. Walau bagaimanapun, pilihan ini memerlukan anda muat turun aplikasi untuk digunakan. Perkara yang menarik ialah aplikasi ini adalah percuma untuk digunakan dan cepat dipasang. Setelah ini selesai, anda perlu melakukan perkara berikut untuk menyambungkan iPad anda ke TV Samsung anda:

 1. Pastikan anda menggunakan sambungan Wi-Fi yang sama pada kedua-dua TV dan iPad anda.
 2. Leret ke atas pada iPad anda dan pilih “Screen Mirroring” daripada panel kawalan.
 3. Daripada peranti tersedia yang muncul, pilih TV Samsung anda.
 4. Kandungan daripada iPad anda akan mula disiarkan secara automatik pada TV anda.

Cerminkan iPad ke TV Samsung dengan Menggunakan Google Chromecast

Chromecast ialah satu lagi pilihan yang sangat popular untuk mencerminkan iPad anda pada skrin TV anda. Kaedah mudah ini hanya memerlukan anda mempunyai akses kepada Google Chromecast Dongle. Biasanya, harga untuk julat ini antara $20 hingga $50. Jika ini kaedah pilihan anda, setelah anda memasang dongle Chromecast, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Cari slot HDMI pada TV Samsung anda dan palamkan dongle Chromecast anda ke dalamnya.
 2. Seterusnya, sambungkan penyesuai kuasa Chromecast anda ke soket khusus untuk menghidupkan TV anda.
 3. Hidupkan TV anda.
 4. Anda akan melihat pilihan muncul untuk slot HDMI yang anda pasangkan kabel Chromecast anda.
 5. Daripada iPad anda, pasangkan Apl Google Home.
 6. Setelah ini selesai, ikut arahan pada skrin untuk menyelesaikan pemasangan.

Beberapa Soalan Lazim

Mengapa skrin iPad saya tidak akan mencerminkan TV Samsung saya?

Jika iPad anda gagal untuk mencerminkan TV anda, anda patut menyemak sambungan internet anda. Adalah penting bahawa iPad dan TV Samsung anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama. Jika sambungan berfungsi, cuba matikan Wi-Fi dan hidupkan semula.

Bolehkah saya mencerminkan iPad saya pada TV Samsung saya tanpa Wi-Fi?

Ia hanya mungkin untuk mencerminkan skrin iPad anda ke TV anda dengan menggunakan kabel dan penyesuai yang betul. Selain itu, anda juga boleh menggunakan dongle Chromecast untuk mewujudkan sambungan tanpa perlu menggunakan Wi-Fi.

Adakah semua TV Samsung mempunyai keupayaan untuk mencerminkan skrin?

Keupayaan untuk mencerminkan skrin hanya tersedia pada TV Samsung yang boleh menyediakan sambungan Wi-Fi. Walau bagaimanapun, jika TV Samsung anda tidak mempunyai ciri ini, anda boleh menggunakan alternatif seperti kabel atau dongle Chromecast untuk menyiarkan kandungan anda.

Adakah semua iPad mampu pencerminan skrin?

Semua produk iOS yang menjalankan iOS 4.2 atau lebih tinggi mempunyai Airplay terbina padanya. Jika anda menggunakan versi yang lebih lama, masih boleh untuk mencerminkan skrin iPad anda menggunakan sama ada kabel, Chromecast atau apl pencerminan skrin pihak ketiga.

Mengapakah Airplay tidak muncul pada iPad saya?

Agar Airplay berfungsi, kedua-dua iPad dan TV anda mesti dihidupkan dan berdekatan antara satu sama lain. Jika anda cuba menggunakan Airplay pada Apple TV, pastikan TV tidak berada dalam mod “Tidur”.

Mengapa pencerminan skrin saya terus dimatikan?

Jika anda mendapati pencerminan skrin anda rosak, semak untuk melihat sama ada bateri iPad anda hampir habis. Jika peranti anda dicas sepenuhnya, maka anda mungkin mempunyai pepijat dalam OS anda. Jika isu itu terus berlaku, cuba lakukan tetapan semula kilang. Ini sepatutnya membantu mengalih keluar sebarang kemungkinan pepijat yang mungkin ada pada peranti anda.

Cermin cermin

Teknologi sudah tentu telah datang jauh. Dengan hanya beberapa ketikan, anda boleh memindahkan kandungan terus ke skrin TV anda tanpa wayar atau kerumitan yang terlibat. Walau bagaimanapun, jika anda lebih suka menggunakan wayar atau menghadapi kesukaran dengan sambungan wayarles, adalah mungkin untuk mencerminkan iPad anda menggunakan kabel.

Mencerminkan kandungan daripada iPad anda datang dengan pelbagai faedah. Daripada memfokus pada skrin kecil, anda boleh mengelakkan ketegangan mata dengan melihat kandungan anda pada skrin besar.

Kami berharap artikel ini telah membantu anda memahami dengan lebih baik cara menyambungkan iPad dan TV Samsung anda.

Pernahkah anda cuba mencerminkan iPad anda ke TV Samsung? Jika ya, kaedah manakah yang anda gunakan? Adakah terdapat sebarang komplikasi? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.