Cara Mencerminkan iPhone dengan Chromecast

104

Terdapat banyak sebab anda mungkin ingin menduplikasi paparan telefon anda pada TV anda. Sama ada anda ingin menyemak imbas gambar, bermain permainan pada resolusi tinggi atau menonton filem atau rancangan TV kegemaran anda, kebanyakan telefon pintar boleh membantu anda berbuat demikian.

Cara Mencerminkan iPhone dengan Chromecast

Tetapi iPhone adalah binatang yang berbeza. Apabila cuba memasangkan iPhone anda dengan dongle Chromecast anda, pasti terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui.

Adakah Terdapat Sokongan Orang Asli?

Malangnya, tiada sokongan asli pada iPhone untuk mencerminkan skrin anda dengan peranti Chromecast. Yang berkata, masyarakat sentiasa bersemangat untuk menyelesaikan masalah seperti ini sendiri. Akibatnya, terdapat beberapa cara untuk mengatasi masalah ini. Jika anda tidak serik, ia hanya melibatkan penggunaan apl pihak ketiga pada peranti anda.

Pilihan Pertama – Aplikasi Replika

Anda boleh mencari Aplikasi replika di App Store. Anda juga perlu memastikan bahawa Chromecast anda dikonfigurasikan melalui apl Google Home. Berikut ialah langkah yang perlu anda ikuti untuk proses pencerminan yang cepat dan mudah:

  1. Sambungkan kedua-dua peranti anda ke rangkaian Wi-Fi yang sama.
  2. Lancarkan apl Replica dari telefon anda.
  3. Cari peranti Chromecast anda daripada senarai peranti yang dipaparkan kemudian ketik pada peranti yang diingini untuk menyambung ke Chromecast.
  4. Ketik pada pilihan mulakan Siaran.

Adakah terdapat isu? Seperti mana-mana apl pihak ketiga, anda boleh menjangkakan beberapa ketidakkonsistenan dalam prestasi. iPhone lama mungkin mengalami masa yang lebih sukar untuk mengendalikan proses pencerminan skrin. Ada kemungkinan juga bahawa jika anda tidak mengkonfigurasi Chromecast anda dengan betul, dengan mengikut gesaan pada skrin dan ID-ing peranti, apl Replica tidak akan memaparkannya pada senarai peranti yang tersedia.

Kelebihan? Replica ialah apl percuma untuk digunakan jadi tidak rugi mencubanya, tanpa mengira versi OS anda. Walau bagaimanapun, setiap aplikasi yang baik akan memberi anda beberapa peningkatan jualan. Jika anda mahu Replica berfungsi dengan lebih baik atau mengalami ciri tambahan, anda perlu menggunakan salah satu langganan.

Alternatif – Cermin Skrin untuk Chrome Cast

Apl lain yang boleh anda gunakan ialah Cermin Skrin untuk Chromecast aplikasi. Ia dibangunkan oleh iStreamer dan anda boleh menemuinya di bawah kategori Utiliti di App store.

aplikasi cermin skrin

Apl ini serasi dengan iPhone, iPad dan juga iPod Touch. Walau bagaimanapun, ia hanya akan berjalan pada iOS 11 atau lebih baru. Walaupun ia mungkin tidak mempunyai sokongan berbilang bahasa, antara muka adalah mudah jadi tiada apa-apa untuk menggunakannya.

Aplikasi ini juga percuma untuk digunakan tetapi hanya untuk dua bulan. Ia mempunyai beberapa langganan yang tersedia juga, jadi ingatlah perkara itu jika anda mendapati fungsinya agak terhad atau kadangkala kikuk.

Sebaik sahaja anda memuat turun dan memasang apl, mulakan percubaan percuma anda dan ikut arahan pada skrin. Ini adalah asas kerana ia hanya melibatkan pemilihan peranti yang ingin anda gunakan untuk menduplikasi skrin anda.

Hanya ambil perhatian bahawa apl itu tidak akan turut mengendalikan pemindahan audio. Begitu juga dengan pengesyoran sebelumnya, aplikasi Replica.

iWebTV: Hantar Video Web

Tersedia secara percuma di App Store, iWebTV ialah satu lagi aplikasi dengan ulasan hebat untuk menstrim kandungan daripada iPhone ke Chromecast anda.

iWebTV ialah aplikasi mudah yang membolehkan anda mencerminkan iPhone anda kepada peranti lain. Cuma muat turun aplikasi dan ketik ikon cermin skrin di penjuru kiri sebelah atas. Dengan mengandaikan anda berada pada rangkaian wifi yang sama dengan Chromecast anda, mana-mana Firesticks atau TV pintar akan muncul dalam menu yang dipaparkan.

Anda perlu memuat turun apl iWebTV ke peranti anda yang lain untuk mencipta aliran kandungan yang lancar. Hanya lawati gedung aplikasi Chromecast dan mulakan muat turun untuk iWebTV. Setelah disambungkan, anda boleh menstrim kandungan yang anda sukai daripada iPhone atau iPad anda.

Perkara yang Anda Perlu Tahu Mengenai Apl Mencerminkan

Untuk sebahagian besar, apl pencerminan skrin akan melakukan tugas mereka. Tetapi anda mungkin menghadapi perkara seperti pengehadan DRM. Ini bermakna tidak semua apl yang anda buka pada skrin anda boleh ditangkap.

Walaupun kebanyakan apl mengatakan bahawa mereka menyokong HD, tidak semuanya boleh menjanjikan kelewatan yang rendah pada pelakon mereka. Dan akhir sekali, bukan setiap apl pencerminan juga akan membantu anda mengeluarkan audio telefon anda daripada pembesar suara TV. Anda seharusnya mengharapkan untuk melakukan beberapa langkah konfigurasi tambahan dalam beberapa situasi.

Cermin ke Komputer Anda

Anda boleh mengelak daripada memuat turun apl pihak ketiga dengan menggunakan komputer anda untuk mencerminkan kandungan telefon anda ke Chromecast anda. Menggunakan pilihan pencerminan skrin terbina dalam telefon anda boleh menghantar kandungan ke PC atau Mac anda. Setelah kedua-dua peranti disambungkan pada rangkaian wifi yang sama, sediakan Chromecast anda seperti biasa dan mulakan penstriman.

Untuk menyambungkan komputer anda ke Chromecast anda cuba ini:

  1. Sahkan bahawa mengganggu PC atau Mac anda berada pada rangkaian wifi yang sama dengan Chromecast anda.
  2. Menggunakan penyemak imbas Chrome, klik pada pilihan menu di sudut kanan atas.
  3. Klik pilihan untuk Cast.
  4. Pilih pilihan untuk mencerminkan skrin anda.

Anda boleh memilih untuk menghantar keseluruhan skrin anda atau hanya penyemak imbas Chrome. Untuk tujuan kami; adalah lebih baik untuk menghantar keseluruhan skrin anda kerana anda akan mencerminkan iPhone anda.

Adakah Ia Berbaloi Menggunakan Apl Pencerminan?

Nah, jika anda seorang pengguna iPhone dan anda mahu menggunakan TV Chromecast anda sebagai paparan telefon anda, tiada cara lain untuk mengatasinya. Memandangkan Apple jelas tidak membuat sebarang kemajuan ke arah ini, menawarkan pencerminan skrin, anda perlu sama ada menggunakan aplikasi percuma fungsi terhad atau membayar untuk pengalaman perkhidmatan penuh. Berita baiknya ialah sekurang-kurangnya terdapat tiga aplikasi tersedia yang sangat mudah digunakan dan menghantar video berkualiti tinggi.

Mudah-mudahan, Google Chrome versi Apple akan membolehkan anda menghantar kandungan anda suatu hari nanti. Memandangkan ia tidak berlaku pada masa menulis artikel ini, kami perlu menunggu kemas kini untuk menjadikan pengalaman tontonan yang lebih lancar bagi mereka yang menggemari peranti mudah alih Apple dan Chromecast mereka untuk hiburan.

Soalan Lazim

Bolehkah saya AirPlay ke Chromecast?

AirPlay ialah fungsi pemutus asli Apple. Malangnya, ia tidak serasi dengan peranti Chromecast. Anda perlu menggunakan salah satu aplikasi pihak ketiga yang telah kami nyatakan di atas untuk menstrim kandungan daripada peranti Apple anda ke Chromecast anda.

Bolehkah saya menghantar daripada Penyemak Imbas Chrome pada iPhone saya?

Malangnya tidak. Pilihan tidak akan muncul apabila anda cuba menghantar kandungan daripada Penyemak Imbas Chrome iPhone anda.