Cara Mendapat Fokus dalam Sims 4

64

Apabila ia datang kepada Sims 4, emosi adalah segala-galanya. Ia mungkin sangat mengecewakan jika anda tidak dapat membuat Sims anda menumpukan pada tugas yang sedang dijalankan, terutamanya apabila anda ingin membina kemahiran dan produktiviti. Nasib baik, ada cara dan cara untuk mengembalikannya ke landasan yang betul.

Cara Mendapat Fokus dalam Sims 4

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara memfokuskan Sims anda dalam masa yang singkat.

Cara Mendapat Fokus

Terdapat lebih daripada satu cara untuk melibatkan diri dalam proses ini. Dengan dunia terbuka Sims 4, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk memastikan Sims anda fokus. Sebaik sahaja anda berbuat demikian, anda boleh meningkatkan kelajuan membina kemahiran dan produktiviti keseluruhan.

Berikut adalah beberapa idea:

 • Mulakan dengan memberikan Sim anda sifat Genius. Ini akan membantu mereka lebih fokus. Sim anda akan seronok melakukan apa-apa tugas logik atau produktif, termasuk permainan video, pengaturcaraan dan kemahiran logik pendapatan.
 • Wujudkan persekitaran yang baik untuk fokus. Untuk Sim anda kekal dalam keadaan emosi tertentu untuk sebarang tempoh, mereka perlu mempunyai persekitaran yang baik. Pastikan mereka bekerja di pejabat di mana mereka boleh menumpukan perhatian pada tugas mereka. Anda juga boleh menghiasi bilik dengan banyak elemen seperti gambar rajah matematik untuk meningkatkan kemungkinan kekal fokus.
 • Gunakan Moodlet yang difokuskan juga. Jika Sims anda perlu melakukan kerja, anda boleh memberi mereka moodlet terfokus dengan menggunakan interaksi “Meditate” atau dengan minum kopi atau teh.
 • Sims sama seperti kita kadang-kadang. Jika aktiviti mengalihkan perhatian anda, kemungkinan aktiviti yang sama mengganggu mereka. Letakkan telefon, matikan TV dan matikan semua pemberitahuan.
 • Anda juga boleh menggalakkan tingkah laku kerja. Sims anda akan menjadi lebih produktif jika mereka mempunyai ciri “Bekerja dari Rumah” atau “Belajar Bersungguh-sungguh”, dan jika mereka bermotivasi untuk mengusahakan kemahiran tertentu.
 • Pastikan Sim anda gembira. Sim anda perlu gembira untuk fokus. Oleh kerana setiap Sim adalah berbeza, semuanya bergantung kepada anda.

Ini adalah cara utama untuk menjadikan Sims anda fokus yang mungkin. Tetapi terdapat beberapa pilihan lain yang tersedia dalam Sims 4.

Aktiviti dan Perkara yang Meningkatkan Fokus Sim

Aktiviti dan item tertentu boleh meningkatkan fokus Sim anda. Kami telah memasukkan beberapa daripadanya di bawah:

 • Senaman Mental. Beli set catur untuk Sim anda. Sebahagian daripada permainan sejak penubuhannya, anda boleh membeli set catur dalam bahagian kemahiran dan hobi dalam mod binaan. Anda boleh memilih “Renungkan Pergerakan.” Pergerakan ini akan meningkatkan tumpuan anda melalui senaman mental. Tempoh berlangsung selama empat jam untuk peningkatan +1.
 • Jika anda telah memberikan sifat kutu buku Sim anda, mereka mungkin suka bermain permainan video. Ini adalah peluang terbaik untuk meningkatkan tumpuan mereka. Pilih konsol atau komputer untuk dimainkan. Proses ini harus meningkatkan fokus sebanyak +1 selama kira-kira 4 jam tempoh.
 • Untuk aktiviti dan rangsangan tumpuan ini, anda memerlukan balai cerap halaman belakang. Hanya beli satu di bahagian kemahiran dan hobi. Anda kemudian boleh “memerhati langit.” Selepas itu, Sim anda akan menjadi sangat fokus. Kelebihannya ialah peningkatan fokus +1 ini hanya mengambil masa tiga jam.
 • Kedua-dua kopi dan teh mempunyai moodlet “Berkafein” yang akan memberikan Sims anda rangsangan tenaga dan membantu mereka fokus. Beri Sim anda satu atau dua cawan untuk menjadikan mereka fokus.
 • Satu lagi cara untuk meningkatkan fokus ialah dengan mendengar muzik klasik. Ia meningkatkan produktiviti mereka dengan mudah.
 • Satu lagi cara biasa untuk meningkatkan fokus untuk Sim anda adalah dengan menggunakan interaksi “Kajian”. Mereka kemudian akan dapat mempelajari kemahiran tertentu. Kemahiran ini termasuk melukis, menulis dan sebagainya.

Terdapat banyak cara untuk mendapatkan tumpuan. Tetapi tumpuan juga membantu dengan kerjaya dan kemahiran tertentu dalam Sims 4.

Kerjaya yang Sesuai dengan Fokus dalam Sims 4

Emosi tertentu seiring dengan kemahiran tertentu, membantu anda dalam kerjaya yang berbeza. Berikut adalah beberapa kerjaya di mana tumpuan yang baik akan membantu anda cemerlang.

 • Guru Teknologi. Kerjaya guru teknologi Sim cenderung mahir dalam pengaturcaraan dan permainan video. Ini mengekalkan tahap keseronokan mereka sambil mendapat gaji yang lumayan berbanding kerjaya lain.
 • penjenayah. Betul, tumpuan membantu anda menjadi kerjaya jenayah dalam Sims 4. Berbanding dengan beberapa kerjaya lain di sini, ia membayar sedikit pada mulanya.
 • Agen rahsia. Kerjaya ini menarik. Ia adalah satu-satunya yang mempunyai 11 tahap dalam permainan, bukannya 10.
 • ahli perniagaan. Kerjaya ini pada asalnya tidak akan dimasukkan ke dalam permainan. Ia mungkin tidak menarik, tetapi jika Sim anda berorientasikan keluarga, ia menyediakan pekerjaan yang stabil di mana anda tidak perlu bekerja pada hujung minggu.
 • saintis. Anda akan memerlukan banyak tumpuan jika Sim anda mahu menjadi seorang saintis. Anda akan menggunakannya untuk menjalankan eksperimen, menyelidik teknologi baharu dan memajukan kerjaya anda.
 • Angkasawan. Ini mungkin salah satu kerjaya yang paling menarik dalam keseluruhan permainan. Anda boleh pergi bekerja dengan kapal roket di belakang rumah anda. Tidak hairanlah tumpuan membantu dalam kerjaya seperti ini memandangkan ia sangat rumit.

Masih terdapat banyak kerjaya lain yang anda manfaatkan daripada mempunyai tumpuan yang tinggi pada Sims 4:seorang penulis, artis, atlet dan pengaturcara komputer.

Soalan Lazim

Adakah terdapat kemahiran dalam Sims 4 yang meningkatkan fokus?

Tiada kemahiran dalam Sims 4 meningkatkan fokus, tetapi memfokuskan pada meningkatkan kesejahteraan mental dan fizikal Sims anda melalui aktiviti seperti belajar, bermain catur dan melakukan yoga boleh membantu meningkatkan tumpuan keseluruhan mereka.

Adakah pergaulan akan mengurangkan tumpuan Sim saya?

ya. Bersosial dengan Sim lain boleh menjadi gangguan. Galakkan Sims anda untuk mengehadkan pergaulan mereka kepada waktu selepas kerja supaya mereka boleh kekal fokus pada siang hari.

Adakah interaksi “Jangan Ganggu” membantu dengan fokus?

Interaksi ini boleh menghalang Sims lain daripada mengganggu Sims anda, membolehkan mereka kekal fokus pada kerja mereka.

Bolehkah hubungan Sims menjejaskan tumpuan mereka?

Ya, hubungan Sim boleh menjejaskan tumpuan mereka. Sims yang mempunyai hubungan yang kukuh dengan Sims lain mungkin lebih bermotivasi untuk fokus, manakala Sims dalam hubungan yang tidak bahagia mungkin lebih sukar untuk menumpukan perhatian.

Bagaimanakah ciri mempengaruhi fokus Sims saya?

Ciri boleh menjejaskan tumpuan. Sims dengan sifat “Genius” mungkin secara semula jadi lebih fokus, manakala Sims dengan sifat “Excitable” mungkin lebih sukar untuk kekal fokus.

Dapatkan Fokus

Sekarang anda tahu bagaimana untuk mendapatkan fokus dalam Sims 4. Terdapat begitu banyak cara untuk melakukan ini. Ciri, aktiviti dan item tertentu ialah sumber yang hebat untuk meningkatkan fokus. Hanya gunakan langkah di atas. Ia akan membantu Sims anda meningkatkan produktiviti, membina kemahiran baharu dan memperoleh kerjaya yang mereka inginkan. Ia akan menjadikan Sims anda lebih gembira dan lebih baik secara keseluruhan.

Bagaimanakah anda memfokuskan Sims anda? Adakah anda memilih beberapa kerjaya yang dinyatakan di atas? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.