Cara Mendapatkan Aura Maks dalam Buah Blox

47

Setiap pemain Blox Fruits yang berpengalaman tahu bahawa mendapatkan Aura adalah penting untuk terus hidup. Ia membolehkan mereka melengkapkan Buah Unsur semasa pertempuran dan menawarkan perlindungan badan penuh sebaik sahaja mereka mencapai Haki. Walau bagaimanapun, mendapatkan sumber ini boleh menjadi satu cabaran. Menaikkan tahap Haki adalah tugas yang lebih sukar. Jadi, bagaimana anda pergi tentang ini?

Cara Mendapatkan Aura Maks dalam Buah Blox

Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan Max Aura dalam Blox Fruits.

Cara Mendapatkan Aura Maks

Blox Fruit mempunyai pelbagai senjata dan gaya untuk membantu anda dalam pertempuran. Tetapi terdapat juga Aura unik yang direka untuk meningkatkan sumber ini. Mendapatkan badan penuh Haki nampaknya mudah bagi kebanyakan pemain. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi rumit kerana anda tidak boleh memberitahu mata XP anda dengan cepat semasa permainan.

Satu-satunya cara untuk menganggarkan kemajuan anda adalah dengan menyemak warna watak anda. Oleh itu, anda boleh mengambil sedikit masa sebelum anda mendapatkan Aura Max. Syukurlah, langkah di bawah akan membimbing anda dalam mendapatkan Haki dan cara memaksimumkannya:

 1. Lawati Gua Tersembunyi di Kampung Beku atau Kampung Magma berhampiran dengan Pemberi Pencarian.
 2. Cari watak bukan pemain (NPC) Guru Keupayaan dan berinteraksi dengannya.
 3. Bayar 25,000 Beli untuk mendapatkan Haki.
 4. Tekan “J” pada papan kekunci untuk mengaktifkan Aura. Pemain konsol harus menggunakan butang kawalan bawah pad D.
 5. Gunakannya untuk melawan dan memperoleh XP, yang merupakan kunci untuk meningkatkan Aura anda. Tekan kekunci pintas yang sama untuk menyahaktifkan keupayaan.

Blox Fruits Tahap Haki

Terdapat pelbagai peringkat untuk dilalui sebelum mencapai maksimum Aura anda. Anda perlu menaik taraf melalui enam tahap sebelum anda berjaya. Sebaik sahaja anda mendapat Buso Haki, seluruh badan watak anda akan menjadi hitam. Di bawah adalah semua peringkat yang perlu anda tingkatkan dan lalui sebelum mendapatkan Haki badan penuh:

 • Peringkat 0: Meningkatkan kerosakan pada serangan bukan buah sebanyak 10%. Anda tidak boleh menangani serangan terhadap pengguna Elemental pada tahap ini. Aura akan menjadikan separuh lengan atau kaki anda menjadi hitam pada peringkat ini.
 • Peringkat 1: Meningkatkan kuasa anda sebanyak 21%. Ia juga tidak termasuk kerosakan Buah dan menggunakan 4,000 Mata Pengalaman (XP). Watak anda akan memperoleh Haki untuk menutup seluruh lengan atau kaki mereka dengan menjadikan mereka hitam.
 • Peringkat 2: Meningkatkan pertahanan anda dengan mengurangkan serangan pengguna Elemental sebanyak kira-kira 9%. Ia memerlukan 12,000XP. Aura meliputi seluruh kaki atau lengan anda dan badan watak anda.
 • Peringkat 3: Meningkatkan kubu anda sebanyak kira-kira 17%. Ia menjadikan lengan atau kaki penuh, badan dan kepala anda menjadi hitam. Anda akan menggunakan 24,000 mata XP untuk meningkatkan Aura pada tahap ini.
 • Peringkat 4: Meningkatkan pertahanan dengan mengurangkan kerosakan sehingga 24%. Menaikkan Haki pada peringkat ini memerlukan 48,000XP. Aura akan menutup seluruh lengan, kepala, badan, peha dan lutut watak anda dan menjadikan bahagian ini hitam.
 • Peringkat 5: Pemain memperoleh Aura Maks pada tahap ini dengan mengurangkan kerosakan sehingga 30%. Sampai ke peringkat ini akan menukar seluruh badan watak anda kepada hitam. Mendapatkan Buso Haki memerlukan 60,000 mata XP.

Memahami Aura Maks

Cara terbaik untuk memaksimumkan Haki anda ialah mengumpul mata XP anda. Anda boleh melakukan ini dengan memberikan kerosakan kepada musuh anda. Walau bagaimanapun, mendapatkan Aura ini adalah mencabar kerana tidak kira berapa banyak kerosakan yang anda keluarkan, mata XP anda hanya akan meningkat berdasarkan bilangan pukulan. Anda memerlukan 60,000 mata XP untuk mendapatkan Aura Maks. Walaupun ia mungkin mengambil masa yang lama, ia adalah pelaburan yang berbaloi.

Kaedah Pengisaran Aura Max AFK

Pengisaran Jauh Dari Papan Kekunci (AFK) ialah cara yang mudah untuk meningkatkan Aura anda tanpa terlalu melabur dalam permainan. Ia membolehkan anda menyampaikan ketidakhadiran anda kepada pasukan jika anda ingin berehat. Kebanyakan pemain memilih untuk menggunakan kaedah ini kerana tempoh yang lama untuk mendapatkan Haki badan penuh.

Menggunakan Buah Logia

Buah Unsur ini memberikan anda imuniti terhadap kerosakan fizikal. Ia membantu anda memaksimumkan Aura anda dengan menggunakan alat klik automatik permainan. Ini berguna untuk menanam musuh peringkat rendah yang menangani kerosakan fizikal kecil. Anda boleh menggunakan gaya pertarungan yang tidak melibatkan serangan lunge untuk menghantar berbilang serangan ke atas musuh anda, dan pengeklik automatik akan menguruskan yang lain. Melengkapkan pedang yang lemah seperti Katana boleh membantu apabila menggunakan kaedah pengisaran AFK ini. Ingat, anda mendapat satu XP setiap pukulan.

Gunakan Katapel Ditapis

Senjata jarak jauh ini menawarkan pemain kadar tembakan yang lebih baik berbanding dengan katapel standard permainan. Ia membolehkan anda menangani kerosakan kepada musuh anda pada jarak jauh. Langkah-langkah di bawah akan membantu anda menjalankan kisar AFK dengan Katapel Ditapis dan memaksimumkan Haki anda dalam Blox Fruits.

 1. Lawati Sky Islands.
 2. Cari tempat taktikal yang sangat baik untuk membantu anda menyerang musuh Shanda.
 3. Sebaik sahaja anda menyerang mereka, pukul musuh dengan Katapel Ditapis sambil berdiri di belakang pagar.
 4. Hidupkan pengeklik automatik untuk menembak secara automatik, dan musuh baharu akan muncul secara berterusan.

Fakta Menarik tentang Aura Max Buah Blox

Terdapat beberapa ciri unik tentang badan penuh Haki. Berikut adalah beberapa fakta menarik tentang penggemar Blox Fruits yang boleh dinaik taraf ini:

 • Memandangkan permainan ini diilhamkan oleh anime One Piece, Max Aura diambil daripada Buso Haki (dan sering disebut demikian). Ini adalah peminat unik dan misteri yang digunakan oleh watak dalam animasi untuk perlindungan.
 • Anda boleh menukar penampilan anda dalam peringkat Haki tertentu dengan meminta NPC Editor Aura untuk membantu anda. Perubahan itu tidak menjejaskan kebolehan anda.
 • Anda akan mendapat gelaran “Iron Man” sebaik sahaja anda menaik taraf ke tahap lima semasa berada di Laut Kedua atau Ketiga.
 • Mengaktifkan Haki boleh mengubah warna pedang anda daripada rona hitam standard. Ini hanya terpakai pada beberapa bilah Laut Kedua dan Ketiga.
 • Anda akan menerima mesej amaran jika anda menyerang pengguna Elemental Fruit tanpa mengaktifkan Aura anda.

Soalan Lazim

Apakah cara paling mudah untuk memaksimumkan Aura anda dalam Blox Fruits?

Ini boleh berbeza-beza bergantung pada pengalaman pemain. Walau bagaimanapun, menggunakan kaedah pengisaran Logia AFK adalah salah satu cara paling mudah untuk mendapatkan Haki badan penuh.

Adakah terdapat musuh dengan Aura dalam Buah Blox?

ya. Sasaran ini mencabar untuk ditewaskan. Beberapa contoh yang baik ialah Snow Lurkers, Askar Tentera dan Kapten Marin.

Bolehkah anda melihat kemajuan Aura XP anda dalam Blox Fruits?

Tidak. Anda boleh menjejakinya melalui Editor Aura, kerana ia boleh menunjukkan kepada anda sama ada anda boleh menaik taraf ke peringkat seterusnya.

Tingkatkan Kepanasan pada Musuh Elemen Anda

Max Aura berguna dalam meningkatkan pertahanan pemain dan membolehkan anda menangani kerosakan kepada musuh yang menggunakan Buah Unsur. Mempelajari cara menaik taraf Haki kepada kapasiti maksimum melindungi seluruh badan anda. Pemain harus berusaha untuk mendapatkannya pada awal permainan untuk meningkatkan kadar kelangsungan hidup mereka.

Adakah anda mempunyai lebih banyak petua untuk pemain lain yang ingin mendapatkan Haki badan penuh? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.