Cara Mendapatkan Bayaran Balik untuk DLC di Steam

37

Adakah anda tersilap membenarkan transaksi di kedai Steam dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan seterusnya? Jangan risau. Steam telah memudahkan anda mendapatkan bayaran balik. Sama ada disebabkan gandingan sistem yang lemah atau sama ada anda mencuba permainan dan bukan peminat, Steam mempertimbangkan semua senario ini selagi anda mematuhi garis panduan syarikat.

Cara Mendapatkan Bayaran Balik untuk DLC di Steam

Artikel ini akan memberikan anda semua maklumat yang anda perlu ketahui untuk memulakan bayaran balik untuk Steam DLC.

Cara Membayar Balik DLC pada Steam Menggunakan Laman Web Sokongan Steam

Kaedah ini agak mudah. Anda boleh menggunakannya apabila anda tidak mempunyai akses kepada peranti tempat Steam dipasang. Berikut ialah langkah-langkah yang perlu diikuti untuk berjaya melaksanakan bayaran balik ini:

 1. Ikuti pautan ini untuk membuka Sokongan wap laman web.
 2. Klik pada butang “Log masuk ke Steam” dan log masuk ke akaun anda.
 3. Klik pada permainan yang anda mahu kembalikan.
 4. Pilih “Saya ingin bayaran balik” di bawah borang “Apakah isu yang anda hadapi dengan pembelian ini”.
 5. Pada tetingkap seterusnya, pilih masalah yang timbul daripada pembelian DLC. Jadi khusus untuk menyokong proses bayaran balik.
 6. Pilih butang “Saya ingin meminta bayaran balik”.
 7. Pilih mod bayaran balik yang anda ingin gunakan untuk melengkapkan proses.

Jika permintaan bayaran balik anda diluluskan, anda akan menerima bayaran balik anda dalam masa tujuh hari.

Cara Membayar Balik DLC pada Steam Menggunakan Akaun Pelanggan

Sebagai alternatif, anda boleh meminta bayaran balik Steam terus melalui akaun Steam anda. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Buka Steam dan masukkan kelayakan akaun anda untuk log masuk.
 2. Navigasi ke penjuru kiri sebelah atas skrin anda dan klik pada “Perpustakaan.”
 3. Klik “Urus” pada menu timbul dan pilih “Lihat kandungan yang boleh dimuat turun” daripada sub-menu. Semua DLC dalam permainan yang dipilih akan diserlahkan untuk anda.
 4. Pilih butang “Saya ingin bayaran balik” di sebelah DLC yang anda ingin pulangkan.
 5. Pilih sebab untuk menyokong bayaran balik pada borang yang dipaparkan dan berikan sebarang maklumat tambahan yang menyokong proses tersebut.
 6. Pilih kaedah bayaran balik dan tunggu maklum balas Steam selepas semakan.

Memahami Dasar Bayaran Balik Steam pada DLC

Walaupun Steam telah memudahkan pemain untuk meminta bayaran balik pada DLC, masih terdapat satu set garis panduan yang perlu anda ikuti untuk layak menerima bayaran balik. Di bawah disenaraikan beberapa perkara penting mengenai proses bayaran balik:

 • Anda tidak boleh meminta bayaran balik pada mana-mana DLC yang telah melebihi had 14 hari dari hari pembelian.
 • Hanya DLC yang telah digunakan dalam permainan selama kurang daripada dua jam jumlah masa bermain boleh dikembalikan.
 • Memulakan bayaran balik tidak menjamin bahawa dana anda akan dikembalikan. Jika Steam mengesyaki niat jahat atau percaya bahawa DLC telah digunakan selama lebih daripada dua jam, ia menahan hak untuk membatalkan bayaran balik.
 • Anda akan menerima maklum balas semakan daripada Steam dalam masa tujuh hari.
 • Setelah permintaan bayaran balik anda diluluskan, dana akan dihantar ke kaedah pembayaran anda. Tetapi, pembayaran mungkin tertunda bergantung pada dasar penyedia pembayaran anda.
 • Anda tidak dibenarkan membatalkan bayaran balik selepas ia disemak dan diproses.

Tetapi terdapat beberapa pengecualian kepada peraturan ini seperti apabila permainan diubah secara tidak dapat dipulihkan selepas anda menambah DLC.

Sebab Meminta Bayaran Balik DLC pada Steam

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin mahukan bayaran balik DLC pada Steam:

 • Jika anda tersilap membeli DLC di Steam atau mendapati ia tidak sesuai dengan sistem anda.
 • Anda membeli tajuk itu tetapi tidak menyukainya selepas mengujinya.
 • Jika permainan terus terhempas.
 • Jika Kunci CD Runcit mempunyai beberapa masalah teknikal.
 • Jika anda tidak dapat mencari permainan dalam pustaka anda.

Jika isu DLC anda tidak berkaitan dengan mana-mana perkara ini, sila nyatakan isu tersebut semasa memohon bayaran balik DLC anda. Ia akan sangat membantu jika ia merupakan pepijat atau isu baharu yang mungkin dilaporkan oleh pengguna lain. Ini akan membantu Steam menyelesaikannya dengan lebih cepat.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Steam akan menyemak semua sejarah bayaran balik anda setiap kali anda memulakan bayaran balik DLC. Selepas menilai sejarah ini, jika syarikat mengesyaki anda melakukan ketidakjujuran, anda tidak akan menerima bayaran balik. Anda juga mengambil risiko larangan sebaik sahaja perkara ini berlaku.

Cara Mengelakkan Bayaran Balik pada DLC

Walaupun Steam telah memudahkan anda untuk meminta bayaran balik pada DLC, adalah bijak untuk anda mengelak daripada menjalankan banyak permintaan bayaran balik pada Steam. Berikut ialah perkara yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan bayaran balik pada DLC.

Elakkan Pembelian Impuls

Adalah penting untuk anda memikirkan dengan teliti keputusan anda sebelum membuat sebarang pembelian permainan. Ini akan memastikan anda tidak akan menyesal membuat pembelian. Ia juga akan membantu anda untuk membeli masa semasa anda menunggu jualan supaya anda boleh menerima diskaun yang besar untuk pembelian anda.

Menilai Keserasian

Menyemak sama ada PC dan DLC anda serasi boleh membantu anda mengetahui sama ada membelinya adalah langkah bijak. Ia akan membantu anda mengelakkan masalah masa depan yang mungkin anda hadapi semasa menjalankan PC.

Menyelidik Pembangun Produk DLC

Anda harus menjalankan penyelidikan mendalam tentang pembangun DLC sebelum membeli sebarang produk DLC. Ini akan membantu anda mengetahui lebih lanjut tentang produk berkenaan dengan reputasi dan kefungsian dengan menilai ulasan pengguna. Jika anda memutuskan untuk membeli DLC selepas ini, terdapat kemungkinan kecil anda akan menyesal kemudiannya dan ingin meminta bayaran balik.

Semak Perihalan Produk DLC

Menyemak kotak penerangan DLC dan membacanya dengan teliti akan membantu anda membuat keputusan yang lebih baik dan termaklum tentang pembelian.

Soalan Lazim

Adakah Steam mempunyai had pada bilangan permintaan bayaran balik DLC yang boleh anda mulakan?

Nasib baik, tidak ada had untuk jumlah bayaran balik DLC yang boleh anda minta. Tetapi jika platform mengesyaki anda membuat tuntutan palsu, keupayaan anda untuk membayar balik DLC pada Steam boleh dibatalkan.

Adakah anda boleh mendapatkan bayaran balik keseluruhan jumlah pembelian di Steam?

ya. Setelah Valve meluluskan permintaan bayaran balik anda, anda akan menerima bayaran balik penuh melalui kaedah pembayaran yang anda gunakan untuk membeli produk DLC.

Adakah Steam memberitahu anda sebelum menyekat akses anda untuk memulakan bayaran balik DLC?

Tidak. Ini agak sukar dilakukan kerana tiada had yang diketahui untuk meletakkan permintaan bayaran balik DLC. Walau bagaimanapun, jika anda menjumpai mesej yang memberitahu anda bahawa Steam telah menyedari anda memulakan banyak atau membuat bayaran balik, mungkin bijak untuk terus berbuat demikian buat seketika.

Dapatkan Pulangan Tunai Anda dengan Bayaran Balik Steam DLC

Ramai pemain tidak tahu cara meminta bayaran balik. Namun, Steam ialah platform mesra pengguna yang telah memperkemaskan proses bayaran baliknya untuk memudahkan anda. Jangan teragak-agak untuk meminta bayaran balik selagi anda mematuhi dasar bayaran balik Steam dan mempunyai alasan yang wajar untuk berbuat demikian. Stim

Pernahkah anda meminta bayaran balik pada Steam? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana kaedah yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.