Cara Mendapatkan Beat Saber dalam Pencarian 2

43

Anda telah membeli sistem Meta(Oculus) Quest 2 baharu dan anda sudah bersedia untuk mula bermain salah satu permainan irama yang paling mengasyikkan dalam pengalaman permainan – Beat Sabre.

Cara Mendapatkan Beat Saber dalam Pencarian 2

Beat Saber ialah permainan irama muzik yang cukup mudah untuk dimuat turun dan juga sangat menyeronokkan. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan langkah-langkah untuk memuat turun dan memainkan Beat Saber pada Oculus Quest 2 anda. Anda akan menjadi profesional dalam masa yang singkat.

Memasang Beat Saber

Beat Saber ialah pengalaman VR yang unik. Anda boleh memotong pada rentak yang diwakili oleh kiub kecil yang hampir menari apabila ia datang ke arah anda. Malangnya, Beat Saber adalah percuma, tetapi malangnya hanya untuk masa terhad antara 1 Ogos dan 31 Disember 2022, dengan setiap pembelian Oculus Quest 2 baharu.

Anda masih boleh bermain Beat Saber, tetapi ia berharga $29.99 Pencarian. Berikut adalah langkah-langkah untuk memuat turunnya.

 1. Hidupkan Oculus Quest 2 anda dan pergi ke skrin Utama.
 2. Pilih pilihan “Kedai”.
 3. Gunakan bar carian untuk mencari “Beat Saber.” Pilih permainan “Beat Saber” daripada hasil carian.
 4. Klik butang “Muat turun” dan mula memuat turun permainan.
 5. Tunggu muat turun selesai.
 6. Setelah permainan dipasang, pilih “Beat Saber” dari bahagian “Library”.

Beat Saber bukan percuma lagi, jadi anda perlu membuat pembayaran untuk memuat turunnya.

Cara Mengemas kini Beat Saber pada Oculus Quest 2

Untuk memastikan permainan berjalan lancar dan optimum, kami mengesyorkan agar anda mengemas kininya kepada versi terkini juga. Jika anda sudah lama tidak mengemas kininya, berikut ialah langkah yang boleh anda ambil untuk memastikannya sentiasa dikemas kini.

 1. Buka apl Oculus pada telefon atau komputer anda dan sambungkan Quest 2 anda kepada apl.
 2. Pergi ke bahagian “Perpustakaan” apl dan cari “Beat Saber.”
 3. Jika sebarang kemas kini tersedia, anda boleh menekan butang kemas kini di sebelah permainan untuk memulakan proses.

Perlu diingat bahawa jika pilihan kemas kini automatik anda sudah dihidupkan, anda tidak perlu menyemak kemas kini. Sebaliknya, Beat Saber akan dikemas kini secara automatik.

Beat Saber sangat menyeronokkan, jadi mari kita mendalami cara memainkannya dengan paling berkesan.

Cara Bermain Beat Saber dalam Pencarian 2

Dalam Beat Saber, gunakan lightsaber anda untuk memotong blok yang mewakili rentak muzik. Blok berkod warna untuk menunjukkan arah di mana anda menghirisnya. Pastikan anda memukul mereka tepat pada masanya dengan muzik untuk mendapatkan mata. Tetapi itu mungkin lebih mudah diucapkan daripada dilakukan, bukan? Permainan ini mempunyai banyak tahap kesukaran dan trek muzik yang boleh anda tukar antara. Jadi, apakah kawalan permainan dan bagaimana anda memainkannya?

 • Kawal pedang kiri dengan pengawal kiri. Anda boleh menggunakan pencetus utama untuk memotong blok dan butang cengkaman untuk merebut objek. Perkara yang sama berlaku untuk saber kanan dan pengawal tangan kanan.
 • Bergerak dalam permainan dengan menggunakan kayu bedik pada pengawal sebelah kiri. Anda boleh teleport jarak pendek dengan menekan dan menahan kayu bedik.
 • Anda boleh mengakses menu permainan dengan menggunakan butang menu pada pengawal sebelah kiri.
 • Tetapkan semula kedudukan anda dengan menggunakan butang set semula pada pengawal sebelah kanan.

Sekarang setelah anda mengetahui kawalannya, kita boleh beralih kepada cara bermain permainan.

 1. Pakai set kepala Oculus Quest 2 dan laraskan tali untuk muat yang selesa. Kami mengesyorkan menggunakan kedua-dua pengawal.
 2. Selepas melancarkan Beat Saber daripada Pustaka anda, pilih lagu. Pastikan untuk mengekalkan tahap kesukaran yang rendah jika anda baru bermula.
 3. Apabila muzik dimainkan, blok yang mewakili rentak akan mula bergerak ke arah anda. Potong blok dengan lightsaber yang sepadan mengikut arah yang ditunjukkan oleh warna blok.
 4. Jika anda perlu bergerak atau teleport jarak tertentu, gunakan kayu bedik untuk mendapatkan sudut yang baik. Utamakan pemarkahan mata dengan memukul seberapa banyak blok yang mungkin. Anda juga perlu mengelakkan halangan dan bahaya.

Sebaik sahaja anda memahaminya, anda akan menjadi ahli sihir dalam masa yang singkat.

Permainan Lain Seperti Beat Saber untuk Oculus Quest 2

Mungkin anda sudah mahir dalam Beat Saber sehingga anda bersedia untuk mencuba sesuatu yang baharu. Jika anda suka permainan muzik berasaskan irama, kami menyokong anda untuk itu juga. Berikut adalah beberapa permainan lain yang mungkin anda nikmati.

 • Perjalanan Audio. Ini adalah satu lagi permainan VR berasaskan muzik yang menampilkan perpustakaan lagu yang luas dan pelbagai jenis gaya tarian.
 • Pusat Tarian. Ini ialah permainan tarian VR dengan senarai besar lagu dan pelbagai gaya tarian yang akan membuatkan anda terus bergerak.
 • Berus Condongkan. Yang ini sedikit berbeza. Ia adalah permainan lukisan VR yang membolehkan anda membuat lukisan 3D dalam ruang maya.
 • Keseronokan Pertarungan. Dalam permainan VR ini, anda tidak menari, anda bertinju. The Thrill of the Fight ialah permainan tinju VR yang meletakkan anda di gelanggang dan mencabar anda untuk melawan lawan yang dikawal komputer.
 • ghaib. Anda boleh menggabungkan permainan berasaskan irama dengan persekitaran maya yang mengasyikkan dalam permainan kecergasan VR ini.

Dengan begitu banyak permainan tarian berasaskan irama, disertakan Beat Saber, anda pasti akan mendapat pengalaman yang menyeronokkan.

Soalan Lazim

Bolehkah lebih daripada seorang bermain Beat Saber pada satu masa?

Beat Saber kini mempunyai pilihan berbilang pemain. Jadi ya, anda boleh bermain dengan orang lain. Cuma jemput pemain lain ke lobi berbilang pemain. Jika mereka menerima, mereka boleh memasuki sesi dengan anda.

Mengapa Beat Sabre tidak percuma?

Beat Saber dulunya percuma melalui tawaran masa terhad. Anda masih boleh memuat turun dan bermain permainan tetapi ia berharga $29.99.

Bolehkah saya mendapatkan lagu tersuai untuk Beat Saber?

Terdapat pilihan untuk memuat turun lagu tertentu daripada apl berbeza pada Quest. Jadi walaupun penyesuaian lagu adalah terhad, anda masih boleh memasukkan beberapa lagu baharu.

Adakah Beat Saber tersedia untuk platform VR lain?

Ya, Beat Saber tersedia pada berbilang platform VR, termasuk Oculus Rift, HTC Vive dan PlayStation VR.

Apakah keperluan sistem untuk Beat Saber?

Keperluan sistem untuk Beat Saber pada Oculus Quest 2 termasuk set kepala Oculus Quest 2, dua pengawal tangan Oculus Touch dan sambungan Wi-Fi untuk memuat turun dan memasang permainan.

Bolehkah saya bermain mengalahkan Saber tanpa alat dengar?

Memandangkan Beat Saber ialah permainan VR, anda memerlukan set kepala untuk memainkannya.

Bolehkah saya bermain Beat Saber menggunakan Air Link?

Ya, anda boleh bermain Beat Saber menggunakan pautan Air. Tetapi anda perlu memuat turun dan memasang perisian Oculus PC pada komputer anda.

Pukul Saber Membuat Anda Menari

Bagi seseorang yang tidak mempunyai sistem Oculus Quest 2, seseorang yang bermain Beat Saber mungkin kelihatan agak lucu. Semasa anda tenggelam dalam pengalaman VR dan berseronok, anda mungkin perlu banyak bergerak. Tetapi orang yang menonton anda mungkin mahu mengambil bahagian dalam keseronokan yang anda alami.

Kini anda tahu cara mendapatkan Beat Saber untuk Oculus Quest 2 dan cara bermain permainan tersebut. Apa pendapat anda tentang Beat Saber? Adakah sukar untuk memuat turun atau bermain? Adakah ia mengambil masa yang lama untuk mempelajari kawalan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.