Cara Mendapatkan Bingkai Avatar dalam Steam

30

Walaupun Steam terutamanya aplikasi yang digunakan untuk memuat turun dan bermain permainan, profil Steam boleh menjadi saluran untuk ekspresi diri sebagai cara untuk berhubung dengan komuniti permainan. Untuk membantu anda melakukan ini, Steam membolehkan anda meningkatkan profil anda dengan ciri yang berbeza. Satu cara untuk menyesuaikan profil Steam anda ialah menambahkan bingkai atau sempadan tematik di sekeliling avatar anda.

Cara Mendapatkan Bingkai Avatar dalam Steam

Jika anda tertanya-tanya cara mencari bingkai avatar Steam, baca bersama.

Cara Mendapatkan Bingkai Avatar Steam

Mulai tahun 2021, Steam menawarkan beberapa bingkai percuma yang boleh anda akses daripada tetapan profil anda. Ini adalah permulaan pilihan penyesuaian profil yang tidak lama lagi dirombak dengan pelbagai pilihan kosmetik.

Hari ini, tiada bingkai percuma untuk anda, tetapi jangan putus asa lagi. Steam mempunyai a kedai mata di mana anda boleh menemui pelbagai jenis bingkai, daripada animasi kepada bingkai bermusim. Walau bagaimanapun, bingkai ini adalah untuk dijual, dan anda membelinya menggunakan mata Steam anda. Tetapi bagaimana untuk mendapatkan mata Steam?

Kebanyakan item di Steam memerlukan wang. Sebagai cara memberi ganjaran kepada pengguna untuk membeli produk, Steam memberi anda mata untuk pembelian ini. Apabila anda membeli permainan, item dalam permainan, perkakasan atau runut bunyi, anda menerima 100 mata untuk setiap dolar yang dibelanjakan ($1 = 100 mata Steam). Anda boleh menggunakan mata Steam anda untuk membeli kosmetik bagi meningkatkan avatar Steam anda, termasuk bingkai.

Biasanya, julat titik bingkai avatar ialah 500 hingga 3000 mata, jadi anda perlu membelanjakan antara $5 dan $30 untuk bingkai. Walaupun ini mungkin kelihatan curam, ingat bahawa pada dasarnya ia adalah alat tambah percuma apabila membeli permainan yang akan anda mainkan selama beberapa hari atau bertahun-tahun.

Setelah anda menyediakan mata anda, anda boleh mendapatkan bingkai avatar dari kedai mata seperti berikut:

 1. Buka Strim dan log masuk ke akaun anda.
 2. Klik “Kedai” di bahagian atas dan pilih “Kedai Mata.”
 3. Pada bar sisi kiri, tatal ke bawah ke “Profil” dan ketik “Avatar.”
 4. Tatal lalu ke “Semua bingkai avatar.” Di sini anda akan menemui paparan semua bingkai yang tersedia pada platform.
 5. Pilih bingkai yang sepadan dengan pilihan anda. Anda boleh mengklik setiap satu untuk membesarkannya dan melihat kosnya.
 6. Apabila anda menemui bingkai yang menggembirakan anda, klik padanya dan ketik butang biru di bahagian bawah yang menyenaraikan kosnya.

Sebaik sahaja anda membeli bingkai, ia pergi ke inventori profil anda dan mata Steam anda akan ditolak.

Untuk mengemas kini avatar anda dengan bingkai yang anda beli, ikut langkah berikut:

 1. Pergi ke profil Steam anda dan klik untuk membukanya.
 2. Klik “Edit profil” di sebelah kanan gambar profil anda.
 3. Pada bar sisi kiri, klik “Avatar.”
 4. Di bawah “Avatar anda”, cari “Bingkai avatar anda.”
 5. Jika anda mempunyai lebih daripada tiga bingkai yang disimpan, klik “Lihat semua.”
 6. Pilih avatar yang anda beli dan klik “Simpan.”

Bingkai avatar tidak tamat tempoh. Sebaik sahaja anda membeli bingkai, bingkai itu kekal disimpan dalam “bingkai avatar anda.” Anda boleh membeli lebih banyak dan terus berselang-seli.

Adakah Terdapat Cara Lain untuk Mendapat Mata Steam?

Ternyata, cara utama untuk mendapatkan mata dan bingkai adalah dengan membeli permainan melalui Steam. Jika anda kebanyakannya bergantung pada barangan percuma, avatar anda mungkin kekal tanpa bingkai. Bolehkah anda memperoleh mata dengan cara lain selain membeli produk Steam? Jawapannya ialah ya—anda boleh membuat lebih banyak mata Steam melalui perkara berikut:

 • Anugerah komuniti: Memperoleh mata melalui kaedah ini memerlukan anda aktif dalam komuniti dalam beberapa cara. Pertama, dengan memberikan permainan yang unik dan berguna serta ulasan produk lain. Kedua, dengan menyiarkan kandungan berwawasan anda dan mengekalkan profil yang menarik perhatian. Pengguna yang mendapat manfaat daripada input anda mungkin berjabat tangan dengan memberikan mata kepada anda.
 • Pencapaian: Jika anda mahir dalam permainan tertentu, jangan segan untuk memecahkan rekod. Apabila anda mencapai pencapaian tertentu, beberapa mata ganjaran permainan.

Biasanya, mata ganjaran anda mungkin mengambil masa 10-14 hari untuk dilihat di penjuru kanan sebelah atas kedai mata.

Kepentingan Bingkai Avatar

Anda boleh melihat dengan cepat perbezaan antara avatar Steam dengan bingkai dan yang tidak. Menggunakan bingkai avatar tidak hanya menjadikan avatar anda menarik. Ia juga membantu anda untuk:

 • Tunjukkan citarasa permainan anda: Genre permainan Steam yang manakah anda suka? Adakah ia tindakan atau simulasi ketenteraan? Walau apa pun, menggunakan bingkai avatar yang diilhamkan oleh permainan kegemaran anda mendedahkan kepada orang lain citarasa permainan anda.
 • Paparkan kepakaran permainan anda: Apabila anda memenangi bingkai daripada permainan untuk mencapai kejayaan, anda boleh menggunakannya untuk mempamerkan kemahiran anda. Ini memberikan anda rasa bangga.
 • Nyatakan sokongan anda untuk permainan dan acara: Menggunakan bingkai avatar bertemakan permainan atau acara membolehkan anda menunjukkan semangat dan sokongan anda.
 • Bina sambungan: Bingkai avatar boleh membantu anda mengenal pasti pemain lain yang berkongsi minat permainan anda. Ini mewujudkan hubungan untuk perbualan dan membina rakan permainan.

Faktor yang Perlu Dipertimbangkan semasa Membeli Bingkai Avatar di Steam

Anda mungkin tergelincir ke dalam lubang arnab keraguan dengan lebih 500 bingkai avatar untuk dipilih. Bahagian yang sukar ialah kebanyakannya sedap mata memandang. Berikut ialah beberapa faktor yang sepatutnya membantu anda memilih bingkai avatar anda dengan lebih pantas:

 • Mata tersedia: Bingkai avatar datang dalam reka bentuk yang berbeza. Lebih canggih model, lebih banyak mata yang kosnya. Anda harus memilih bingkai yang terletak dalam jumlah mata Steam anda. Anda juga harus mempertimbangkan jika anda memerlukan kosmetik profil lain, seperti latar belakang.
 • Kekerapan menukar bingkai anda: Adakah anda suka menukar rupa avatar anda dengan kerap? Kemudian anda harus memilih bingkai yang kosnya lebih murah kerana anda tidak berniat untuk menggunakannya lama. Jika tidak, membeli bingkai tanpa pelan akan menghabiskan mata anda lebih cepat.
 • Ulasan komuniti: Komuniti Steam boleh membantu anda mendapatkan cerapan tentang kualiti bingkai. Melihat pengalaman pengguna lain dengan bingkai tertentu boleh membantu anda memutuskan sama ada ia sesuai dengan pilihan anda.
 • Ketersediaan bingkai: Sesetengah bingkai tersedia untuk tempoh terhad. Jika anda gagal mendapatkannya dalam masa yang ditetapkan, anda mungkin tidak akan mendapatkannya lagi.
 • Keserasian dengan avatar anda: Warna, bentuk dan tema bingkai anda harus sepadan dengan avatar anda untuk mencipta daya tarikan visual dan digabungkan dengan gaya anda.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menghadiahkan bingkai avatar saya kepada rakan?

Anda tidak boleh menghadiahkan bingkai avatar anda kepada rakan. Bingkai avatar anda terikat pada akaun anda dan tidak boleh dipindah milik. Walau bagaimanapun, anda boleh memberikan beberapa item komuniti mereka untuk memberi mereka mata untuk membeli bingkai tersebut.

Adakah avatar frame saya khusus permainan atau akaun khusus?

Bingkai avatar anda adalah khusus akaun. Ia muncul pada profil anda merentas aktiviti platform yang berbeza, seperti berbual dan bermain permainan.

Adakah mungkin untuk mengimport bingkai jika saya tidak mempunyai mata yang mencukupi untuk membeli satu?

Tidak, anda tidak boleh mengimport bingkai pihak ketiga pada Steam. Anda hanya boleh membeli yang disediakan oleh Steam menggunakan mata kesetiaan anda. Steam melakukan ini untuk menggalakkan pengguna membeli produk mereka, seperti permainan, runut bunyi, DLC, perkakasan dan item dalam permainan.

Adakah bingkai avatar tamat tempoh?

Bingkai avatar anda tidak tamat tempoh. Sebaik sahaja anda membelinya, ia kekal boleh diakses dalam tetapan profil avatar anda. Walaupun anda menaik taraf kepada bingkai baharu, ia kekal dalam inventori anda dan anda boleh menggunakannya semula pada masa hadapan.

Bagaimana jika saya tidak menyukai bingkai yang saya beli? Bolehkah saya mendapatkan kembali mata saya?

Anda tidak boleh memulangkan bingkai avatar anda selepas melengkapkan pembelian. Jadi, anda perlu membuat keputusan termaklum sebelum membeli.

Jadikan Avatar Steam Anda Menarik

Anda hanya boleh mengakses bingkai avatar Steam dari kedai titik. Perkara yang baik ialah anda mendapat pelbagai bingkai, menjadikannya mudah untuk mencari beberapa yang sepadan dengan citarasa anda. Menggunakan bingkai avatar menguatkan profil Steam anda, memaparkan gaya dan personaliti anda. Tetapi, untuk membeli bingkai avatar, anda mesti telah terkumpul melebihi 500 mata daripada membeli produk Steam.

Bingkai avatar Steam manakah yang sedang anda gunakan? Apa yang menjadikannya istimewa kepada anda? Mari kita bincangkan perkara ini di bahagian komen di bawah.