Cara Mendapatkan Bit dalam Hypixel

110

Bit mungkin merupakan mata wang paling berharga dalam Hypixel. Anda boleh membelanjakannya di Elizabeth’s Community Shop untuk beberapa item, membolehkan anda mempercepatkan kemajuan anda. Walau bagaimanapun, sebelum anda boleh membelanjakan Bit, anda perlu menanam sebahagian besar daripadanya terlebih dahulu.

Cara Mendapatkan Bit dalam Hypixel

Jika anda ingin membeli-belah di Hypixel dan memerlukan sedikit dana, anda berada di tempat yang betul.

Artikel ini menunjukkan kepada anda cara mendapatkan Bit dalam Hypixel dan menerangkan pelbagai cara untuk mendapatkan mata wang ini, membolehkan anda membeli Hologram kosmetik, Teras Haba dan item eksklusif lain.

Cara Mendapatkan Bit dalam Hypixel

Bit telah diperkenalkan dalam tampung 0.9 dan telah menjadi penggerak kuasa dan keajaiban dalam dunia Hypixel dengan cepat. Mendapatkannya tidak sepatutnya menyukarkan anda. Berikut adalah beberapa yang sentiasa untuk mendapatkan Bit dalam Hypixel.

#1. Lawati NPC Elizabeth untuk Mendapatkan Bit

Elizabeth memberi anda satu kuki percuma apabila anda menyertai pelayan. Kuki menawarkan beberapa faedah, tetapi keupayaan untuk mendapatkan Bit berada di bahagian atas senarai. Selepas anda makan kuki percuma itu, anda mesti membayar untuk sebarang kuki tambahan yang anda perlukan. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Pergi ke Pusat Komuniti.
 2. Lawati NPC Elizabeth dan klik kanannya.
 3. Cari Kuki Penggalak.
 4. Beli Kuki Penggalak untuk 325 Permata SkyBlock (atau dapatkan yang pertama percuma) untuk membolehkan watak anda memperoleh Bit.
 5. Gunakan Kuki Penggalak anda, dan anda akan dapat memperoleh Bit untuk empat hari seterusnya.

Selain membolehkan anda memperoleh mata wang ini, Kuki Penggalak juga menyediakan sekumpulan peminat yang berguna. Senarai ini termasuk bonus EXP 20%, peluang 15% lebih tinggi untuk Magic Find, dan Permafly di pulau persendirian.

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan mata wang ini setelah anda menggunakan Kuki Booster:

#2. Main Skyblock untuk Mendapat Bit

Apa yang anda perlu lakukan untuk memperoleh Bits ialah bermain mod permainan SkyBlock, walaupun pendapatan adalah minimum. Setiap 30 minit, anda menerima 250 Bit, yang berterusan sehingga anda mencapai had Bit anda.

Bilangan Bit yang anda boleh peroleh bergantung pada tahap Kemasyhuran anda. Had 4,800 Bit hanya terpakai kepada pemain peringkat terendah.

#3. Tingkatkan Tahap Kemasyhuran Anda dalam Hypixel

Salah satu cara terbaik untuk meningkatkan Bit dalam Hypixel ialah mendapatkan Fame kerana ia meningkatkan kiraan Bit untuk memakan kuki penggalak. Untuk meningkatkan tahap Kemasyhuran anda dalam Hypixel, belanjakan Permata dan Bit SkyBlock anda di Kedai Komuniti.

Walaupun hanya satu Bit yang dibelanjakan melalui Elizabeth memberi anda satu Kemasyhuran, satu Permata SkyBlock dalam Kedai Komuniti memberikan anda 200 Kemasyhuran, dan begitu juga sumbangan kepada projek komuniti. Derma pelbagai item kepada Projek Komuniti, dan Tahap 1 hingga 3 akan memberi anda 200 Kemasyhuran, manakala item Tahap 4 akan memberi anda 600 Kemasyhuran.

#4. The Dungeon Grind

Bilangan Bit yang boleh diperoleh melalui kaedah ini bergantung pada tahap kesukaran Dungeon Floor anda. Sebagai contoh, Tingkat 7 pada masa ini ialah pilihan terbaik, memberikan anda 50 Bit jika anda berada pada Kedudukan Kemasyhuran terendah. Tingkat 6 adalah sedikit kurang murah hati, memberikan anda 20 Bit jika tahap Kemasyhuran anda adalah minimum.

#5. Bunuh Naga untuk mendapatkan Bit

Satu lagi cara untuk mendapatkan Bit adalah dengan membunuh Naga. Membunuh makhluk memberi anda 10 Bit, tetapi anda perlu bersedia untuk pertarungan dengan betul. Ia tidak semudah itu.

Untuk melawan naga, anda harus mendapatkan yang berikut:

 • 400+ Pertahanan (Pertahanan)
 • Busur, sebaiknya Busur Runaan
 • Ramuan Kekuatan untuk Kerosakan yang lebih baik
 • Ramuan Kritikal untuk meningkatkan Peluang Crit dan Kerosakan Krit
 • Arrow Potion untuk meningkatkan kerosakan dan halaju
 • Helmet Tarantula untuk meningkatkan Kecerdasan, Kesihatan dan Pertahanan
 • AOTE dan cangkuk bergelut untuk meningkatkan mobiliti

Walaupun semua item di atas tidak wajib, ia pasti akan membantu anda mengalahkan naga.

Anda juga akan menghadapi pelbagai Endermen semasa pertarungan naga anda. Jika anda tidak boleh berpaling dari mereka, lengkapkan diri anda dengan Labu Berukir. Ia berfungsi seperti topeng dan membolehkan anda merenung Endermen tanpa memprovokasi mereka.

Semua penyediaan ini tidak akan memberi anda sebarang Bit melainkan anda boleh memanggil naga. Sebaik sahaja anda mempunyai naga untuk bertarung, lakukan tindakan termasuk yang berikut:

 • Berdiri di atas tiang Obby berhampiran alter untuk mengurangkan/mencegah serangan naga
 • Menikam naga apabila ia berada di sebelah anda (anda hanya boleh terbang dan menikamnya dengan mana)
 • Mendapatkan Dragon Hunter 3 atau ke atas untuk memberikan kerosakan maksimum
 • Menggunakan Tarantula Armor untuk melompat dua kali dan melecehkan naga

#6. Hapuskan Pelindung Batu Akhir

Endstone Protector ialah bos yang boleh anda bunuh selama 20 Bit. Ia muncul di pelbagai lokasi Dragon’s Nest selepas anda membunuh 5,000 Zealot dalam pelayan.

Memandangkan Endstone Protector adalah satu lagi musuh yang hebat, anda tidak mahu memulakan pertarungan tanpa bersedia. Inilah yang perlu anda lengkapkan jika anda sedang huru-hara:

 • Emerald Blade diselitkan dengan pesona One for All
 • Tuxedo Elegan Purba
 • Mahkota Tamak atau Topi Keledar Warden
 • Legendary Golem Pet atau Legendary Dragon Pet
 • Item Sokongan: Manaflux/Plasmaflux Power Orb/Overflux dan Tuba Pelik

Mages adalah yang terbaik dengan binaan berikut:

 • Hyperion atau Kakitangan Midas
 • Tuxedo Elegan Necrotic
 • Mana-mana Topi Keledar kecuali Gogal Wither
 • Binatang Bebiri

Pelindung Batu Akhir sentiasa muncul di belakang Patung Batu Akhir. Ia akan menyerang pemain terdekat dan menghayunkan tangannya dengan pantas, melemparkannya dan memberikan banyak kerosakan. Tetapi kerana ia hanya boleh menyasarkan satu watak pada satu masa, pemain lain boleh menggodam bos semasa dia terganggu.

Satu lagi taktik berguna adalah untuk meneutralkan serangan AOE Endstone Protector yang melancarkan pemain darat berdekatan ke udara dan menyebabkan Kerosakan Sebenar. Cara paling mudah untuk mengelakkan serangan ini adalah dengan melompat sejurus sebelum Pelindung Batu Akhir melakukannya.

Sebaik sahaja 5 juta bar HPnya turun kepada sifar, dia akan memberi anda 20 Bit dan sekumpulan item hebat yang lain:

 • Antara satu dan 10 Batu Akhir Terpesona
 • Satu Mawar Terpesona
 • Sehingga dua Serpihan Kristal
 • Sehingga satu Golem Pet dan Tier Boost Care

#7. Menyelesaikan Serbuan Goblin

Goblin Raid ialah acara Dwarven Mines yang memberi anda 10 Bit. Pelbagai jenis Bunian bertelur semasa acara ini, dan pasukan anda perlu membunuh 1,000 daripada mereka untuk menyelesaikan misi.

Strategi terbaik apabila menyertai acara ini ialah mendekati Superprotectron dengan pantas dan memukul mereka. Taktik ini meningkatkan jumlah bunuh anda dengan ketara.

Selain itu, jangan lupa untuk membunuh Bunian di dalam Bunian Bunian. Musuh-musuh ini mengira kaunter bunuh anda, menjadikan mereka sasaran yang berdaya maju untuk bertani tanpa perlu risau tentang pemain lain. Hanya dua jenis yang perlu anda elakkan ialah Knifethrowers dan Fireslingers kerana menghapuskannya tidak akan membawa anda lebih dekat kepada matlamat anda.

Selain memberikan anda 10 Bit, Goblin Raid juga memberi anda pengalaman perlombongan, Serbuk Mithril dan pengalaman Heart of the Mountain. Walau bagaimanapun, anda perlu membunuh sekurang-kurangnya 25 Bunian untuk mendapatkan ganjaran ini. Jika anda menerima 100 mata semasa acara itu, anda juga akan membuka kunci pencapaian Goblin Slayer.

Hypixel SkyBlock: Cara Mendapatkan Bit Daripada Kuki

Langkah pertama dalam memperoleh Bits ialah membeli dan menggunakan Kuki Penggalak. Sebaik sahaja anda telah membeli satu daripada Elizabeth dan menggunakannya, kumpulan Bit anda yang boleh diperolehi akan meningkat kepada sekurang-kurangnya 4,800, bergantung pada tahap Kemasyhuran anda.

Tetapi sebaik sahaja anda menggunakan Kuki Penggalak, anda akan serta-merta menerima 250 atau lebih Bit. Bonus berulang setiap setengah jam masa permainan, membolehkan anda pergi ke AFK dan memperoleh sejumlah besar Bit.

Soalan Lazim Tambahan

Apa yang Boleh Anda Lakukan Dengan Bit dalam Hypixel SkyBlock?

Anda boleh mendapatkan Bits dalam Hypixel SkyBlock untuk membeli pelbagai barangan berkuasa, termasuk Beg galas Jumbo, Dungeon Sack, Hologram Kosmetik, Botol Pengalaman Colossal dan banyak lagi.

Anda juga boleh menggunakan Bits untuk menjalankan eksperimen yang lebih pantas. Ia membolehkan pemulihan tenaga yang lebih pantas untuk Jadual Eksperimen, membolehkan anda kembali beraksi dalam masa yang singkat.

Selain itu, Bits boleh berfungsi sebagai sumbangan besar kepada Projek Komuniti dengan memberi makan kepada pekerja, memberikan anda Kemasyhuran.

Pemburuan Bit Dihidupkan

Bits boleh memberi anda perjalanan yang lebih lancar dalam dunia Hypixel, sama ada melalui item unik atau Fame tambahan. Pergi ke AFK mungkin cara paling selamat untuk mendapatkan mata wang, tetapi ia tidak seseronok seperti membunuh Naga atau menyelesaikan Serangan Goblin. Selain daripada memberikan Bits anda, acara penuh aksi ini memerlukan anugerah yang luar biasa dan menawarkan pertarungan berpasukan yang menakjubkan.

Apakah kaedah dan petua yang anda ada untuk mendapatkan Bite dalam Hypixel? Bagaimana anda mengalahkan Naga apabila anda bermain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.