Cara Mendapatkan Cakar Elektrik dalam Buah Blox

114

Apabila buah Blox dikeluarkan, peminat Roblox berminat untuk meneroka semua ciri dunia baharu. Kemas kini terkini menyampaikan ciri baharu kepada peminat, termasuk peluang untuk mempelajari gaya pertarungan baharu – Electric Claw, kini kegemaran peminat.

Cara Mendapatkan Cakar Elektrik dalam Buah Blox

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang cara anda boleh memperoleh Electric Claw, baca terus.

1. Mempunyai Tahap 400 Penguasaan Gaya Lawan Elektrik

Diinspirasikan oleh anime klasik OnePiece, Blox Fruit membolehkan pemain belajar mengamalkan gaya pertarungan yang berbeza. Kemas kini terbaharu permainan memperkenalkan gaya pertempuran Electric Claw, juga dikenali sebagai Electro V2, sebagai susulan kepada gaya pertempuran Electric. Kemas kini memperkenalkan tiga langkah baharu: Amuk elektrik, Tujahan Pencahayaan, dan kilat Thunderclap.

Untuk mendapatkan gaya bertarung Electric Claw, anda perlu terus membuka kuncinya. Keperluan pertama untuk memulakan usaha naik taraf adalah untuk menguasai tahap 400 gaya pertempuran Elektrik. Anda boleh membeli gaya pertempuran Elektrik dengan harga $500.000 daripada Mad Scientist, yang boleh anda temui di bawah Skylands.

2. Selesaikan Pencarian untuk Hero Terdahulu

Untuk mendapatkan gaya bertarung Electric Claw, anda perlu mencari NPC Hero Terdahulu di Pulau Penyu Terapung di belakang Istana Tengah. Anda boleh menemuinya di The Colosseum Arches, berhampiran Rumah Nanas. Sebaik sahaja anda bercakap dengannya, dia akan memberikan anda pencarian pantas, yang boleh anda selesaikan dengan mudah.

Pastikan anda melengkapkan semua keperluan sebelum bertemu Hero Sebelumnya. Jika anda tidak bertemu dengan mereka, anda tidak akan dapat melakukan pencarian, dan dia akan berkata “Nah” jika anda cuba bercakap dengannya.

Selepas memenuhi syarat, untuk mendapatkan peluang membeli Electric Claw daripada Hero Terdahulu anda perlu mengikuti langkah berikut:

  1. Bercakap dengan Hero Terdahulu.
  2. Terima usaha yang dia tawarkan.
  3. Pergi ke Mansion dalam masa 30 saat.

Menyelesaikan pencarian ini mungkin menjadi satu cabaran bagi mereka yang tidak mempunyai aksesori Mink, Light, Door atau Pilot Helmet. Walau apa pun, menyelesaikan pencarian adalah mudah dan boleh dilakukan dengan menggunakan kebolehan berikut:

  • Guna buah Light
  • Gunakan buah Pintu

Ambil perhatian bahawa pemain telah mengatakan bahawa mereka telah menyelesaikan pencarian dengan lebih mudah menggunakan buah Light.

Apabila anda telah menyelesaikan pencarian, anda akan menerima mesej tahniah. Kembali ke Wira Terdahulu, dan bercakap dengannya. Anda akan menerima tawaran untuk mempelajari Electric Claw, yang mana anda memerlukan sumber tambahan.

3. Bayar Hero Terdahulu

Mempelajari keupayaan ini agak mahal untuk standard dalam permainan. Wira Terdahulu akan memerlukan 3 juta Beli dan 5,000 serpihan sebagai pertukaran untuk penguasaan Electric Claw.

Beli adalah wang tunai dalam permainan, dan untuk dapat bermain untuk kemahiran itu, anda perlu memperoleh satu tan. Mendapat wang dalam Blox Fruits boleh dilakukan dalam pelbagai cara –dengan membunuh NPC, menyelesaikan pencarian, melakukan Serbuan Kilang, membuka peti dan melawan bos serbuan.

Serpihan ialah mata wang kedua dalam buah Blox, tetapi memperolehnya adalah serupa dengan memperoleh Belis. Cara terbaik yang terbukti untuk memperoleh serpihan adalah dengan melakukan serbuan Buah, di mana anda boleh memperoleh sehingga 1,000 daripadanya. Cara lain untuk menerima serpihan adalah mengalahkan bos dan binatang laut. Mengalahkan sesiapa sahaja yang mempunyai tajuk Youtuber akan membawa anda maksimum 2,500 serpihan. Walaupun kurniaan itu membawa ganjaran yang besar, YouTuber tidak mudah dicari dan dikalahkan.

Selepas anda memastikan anda mempunyai sumber yang mencukupi untuk membayar Wira Terdahulu kerana mengajar anda Cakar Elektrik, bercakap dengannya dan klik pada “Belajar”. Setelah membayarnya, anda akan dapat melengkapkan Electric Claw pada bila-bila masa anda memerlukannya.

4. Menjadi Raiton

Selepas akhirnya menerima Cakar Elektrik daripada Wira Terdahulu, anda juga akan memperoleh gelaran “Raiton.” Ini ialah telur easter dalam permainan dan merujuk kepada anime Naruto, yang bermaksud “Pelepasan pencahayaan.” Memperolehi gelaran ini pasti akan membuat lawan anda menggigil, kerana mereka akan merasakan kuasa sebenar anda.

Tusuk Lawan Anda Dengan Gaya

Komuniti Blox Fruit menyukai kemas kini ini, kerana Electric Claw telah menjadi sesuatu yang berprestij dalam permainan. Dengan tiga gerakan pertempuran baharu, menusuk lawan anda tidak pernah kelihatan lebih keren. Walau bagaimanapun, memperoleh kuku Elektrik memerlukan penguasaan yang tinggi dan banyak sumber dalam permainan.

Pencarian mungkin mudah untuk diselesaikan, tetapi segala-galanya dalam perjalanan itu sangat menyeronokkan. Sebaik sahaja anda mendapat Electric Claw, mengambil bahagian dalam serbuan dan mengalahkan bos akan menjadi lebih baik daripada sebelumnya.

Apakah gerakan Electric Claw kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.