Cara Mendapatkan Cyborg V3 dalam Blox Fruits

39

Perlumbaan adalah sebahagian daripada Blox Fruits. Kebolehan anda, peminat, kemahiran tempur istimewa, statistik dan lain-lain akan bergantung pada perlumbaan yang anda perolehi pada permulaan permainan.

Cara Mendapatkan Cyborg V3 dalam Blox Fruits

Apabila anda memulakan permainan, anda boleh sama ada menjadi Manusia, Jerung, Malaikat atau Arnab, dengan Manusia kemungkinan besar. Walau bagaimanapun, anda boleh menukar perlumbaan permulaan anda, seperti dengan membeli Race Changer atau melakukan pencarian yang berbeza. Terdapat dua perlumbaan yang tidak termasuk dalam kategori ini: Ghoul dan Cyborg. Perlumbaan unik ini boleh diperolehi dengan cara yang lebih esoterik.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara mencapai dan menaik taraf perlumbaan Cyborg anda kepada V3 dan keperluan yang perlu dipenuhi terlebih dahulu.

Cara Membuka Kunci Cyborg V3 dalam Blox Fruits

Untuk mendapatkan peningkatan V3 untuk perlumbaan Cyborg anda, anda perlu mempunyai V2 telah diperolehi. Jika anda telah melakukannya, memperoleh dan membuka kunci V3 tidak sukar. Tetapi selain V2, anda juga perlu mencapai tahap 1,000, mengalahkan bos Don Swan, dan mempunyai 2,000,000, iaitu berapa kos untuk menaik taraf kepada V3.

Inilah yang anda perlu lakukan untuk mendapatkan Cyborg V3:

 1. Pergi ke zon Diamond Boss berhampiran Forest Pirate NPC di Kingdom of Rose.
 2. Navigasi ke Rumah Anjing, di mana Wenlock dan Arwe tinggal. Pintu masuk ke bilik ini tersembunyi. Pergi ke bawah Bukit Diamond dan cari pintu masuk yang tersembunyi.
 3. Berinteraksi dengan Arowe NPC.

Arowe akan memberi anda usaha untuk mencari dan menghantar Buah Blox fizikal kepadanya. Pada masa ini, kemungkinan besar anda mempunyai Buah Blox dalam inventori anda. Jika anda hanya mempunyai yang berharga, beli buah dari Kafe dan kemudian kembali ke NPC.

 1. Ketik bahagian “Item”.
 2. Pergi ke “Semua”.
 3. Klik pada tab “Harta Karun”.
 4. Pilih Buah yang anda ingin berikan kepada NPC. Buah Bom harus melakukan silap mata.
 5. Letakkannya dalam inventori anda atau Nyahsimpan.
 6. Bercakap dengan NPC sekali lagi dan bayar 2,000,000 Belis.

Selepas anda membayar harga NPC, anda membuka kunci peningkatan V3 untuk perlumbaan Cyborg. Apabila anda mengembangkan perlumbaan ke tahap ini, anda menerima dua gelaran baharu: The Cyborg dan War Machine. Selain itu, anda mendapat keupayaan Teras Tenaga. Teras Tenaga:

 • Meningkatkan pertahanan anda sehingga 30%.
 • Memecah Naluri.
 • Mengelilingi anda dengan kesan kilat yang memberikan kerosakan AOE kepada musuh yang berdiri berhampiran anda.
 • Bertahan selama 6.5 saat dan mempunyai 30 saat cooldown.

Memenuhi Keperluan untuk Cyborg V3

Memandangkan anda perlu membuka kunci perlumbaan Cyborg terlebih dahulu dan menaik tarafnya kepada V2 untuk mendapatkan V3, anda harus tahu cara melakukan perkara ini sekiranya anda tidak pernah mencuba perlumbaan ini sebelum ini.

Belajar Perlumbaan Cyborg

Jika anda ingin mencuba perlumbaan Cyborg dan dilengkapi dengan penjanaan semula tenaga dan pertahanan, anda perlu melengkapkan Teka-teki Cyborg. Inilah cara anda boleh meneruskannya:

 1. Lompat peti atau bunuh Sea Beasts untuk memperoleh item Fist of Darkness. Selepas ini, menuju ke Pulau Panas dan Sejuk.
 2. Cari Makmal Rahsia Panas dan Sejuk.
 3. Pergi melalui pintu di sebelah bangunan itu.
 4. Berinteraksi dengan mesin biru di bawah tangga.
 5. Masukkan Penumbuk Kegelapan.

Ini membolehkan anda memulakan Law Raid, di mana anda perlu mengalahkan bos serbuan, yang menjatuhkan Core Brain. Terdapat hanya 5% kemungkinan bahawa bos akan menggugurkan rompakan, jadi anda mungkin perlu membunuhnya beberapa kali. Setiap kali anda ingin melawannya, anda perlu membeli Microchip.

 1. Cari NPC Aritmetik. Naiki tangga dan tinggalkan makmal. Bangunan di mana NPC tinggal akan berada betul-betul di hadapan anda.
 2. Pergi ke bahagian belakang bangunan dan cari pintu masuk.
 3. Bercakap dengan Aritmetik dan beli Microchip untuk 1,000 Fragmen.

Ingat bahawa anda tidak boleh menerima Otak Teras jika anda sebelum ini belum memulakan serbuan dengan Fist of Darkness. Jadi jangan cuba bunuh bos Law sebelum memperoleh Fist of Darkness. Selain itu, anda tidak perlu menjadi ketua serbuan untuk menerima item tersebut. Dan walaupun anda mati dalam serbuan itu, anda tidak perlu memperoleh Fist of Darkness lagi. Ia disimpan walaupun anda mati atau terputus sambungan daripada pelayan.

 1. Selepas membeli Microchip, kembali ke makmal dan masukkan ke dalam mesin yang sama seperti sebelumnya.
 2. Kembali ke makmal sekali lagi dan ikuti tangga rahsia.
 3. Berinteraksi dengan mesin di bilik lain.
 4. Beli perlumbaan dengan 2,500 Fragmen.

Sebaik sahaja anda mendapat perlumbaan Cyborg, anda tidak perlu mengulangi proses ini jika anda memutuskan untuk beralih kepada perlumbaan lain. Kembali ke Cyborg hanya memerlukan bercakap dengan NPC yang mengajar anda pada mulanya.

Menaik taraf Perlumbaan Cyborg kepada V2

Memandangkan anda memerlukan V2 untuk mencapai V3, mengetahui cara melakukan langkah ini adalah penting. Untuk V2, anda perlu mencapai tahap 850 atau lebih tinggi dan mempunyai wang 500,000. Inilah yang anda perlu lakukan untuk mendapatkan Cyborg V2:

 1. Bercakap dengan Bartillo NPC untuk menyelesaikan pencariannya yang diperlukan untuk mendapatkan V2.
 2. Selepas anda selesai, pergi ke Zon Hijau.
 3. Bercakap dengan Alchemist NPC, yang tinggal di bawah cendawan biru berhampiran pokok anggur gergasi.
 4. Bintangi Flower Quest dan bawa NPC bunga biru, kuning dan merah yang anda perlu bayar 500,000.

Bunga-bunga ini bertaburan di seluruh peta, masing-masing dengan keperluannya. Merah hanya bertelur pada siang hari, manakala biru bertelur pada waktu malam. Pencarian kuning paling mudah diperoleh kerana anda hanya perlu membunuh NPC. Cuba lakukan ini di Kingdom of Rose dengan membunuh kumpulan Lanun Angsa kerana lokasi ini berhampiran dengan Zon Hijau, tempat anda perlu menghantar bunga.

Walaupun ia bertaburan, bunga merah dan biru mempunyai keperluan lokasi tertentu:

 • Bunga Merah bertelur di halaman Rumah Agam Swan dan kawasan pertama Kerajaan Mawar, berhampiran bangunan merah. Satu lokasi bunga ialah Zon Hijau berhampiran Alchemist, dan satu berhampiran Fajita. Satu lagi lokasi di mana anda boleh menemui bunga ini pada waktu siang ialah di salah satu dataran berhampiran dengan Kilang.
 • Bunga Biru boleh didapati di Tanah Perkuburan. Boleh cari dekat pokok dekat gua atau gali kubur kat situ. Satu lagi bertelur di Pulau Usoap, dan lokasi lain di mana anda boleh menemuinya adalah di dalam bilik rahsia di Pulau Gua.

Kebolehan dan statistik anda dipertingkatkan selepas anda menaik taraf perlumbaan Cyborg anda kepada V2. Anda kini mempunyai:

 • 10% lebih pertahanan terhadap serangan jarak dekat
 • Peningkatan serangan semasa memakai pedang atau senjata api sehingga 10%
 • 15% menerima kerosakan ditukar kepada tenaga.

Menggunakan Kekuatan Perlumbaan Cyborg

Setiap kaum mempunyai kekuatan dan kebolehan yang tersendiri. Apabila anda meningkatkan perlumbaan anda ke tahap maksimum, anda menerima pelbagai kemahiran dan peminat yang meningkatkan statistik anda. Perlumbaan Cyborg menumpukan pada pertahanan dan penggunaan tenaga, dengan Tenaga Teras ialah salah satu mantra paling berkuasa yang boleh anda gunakan dalam permainan. Dengan Cyborg V3, anda mendapat beberapa rangsangan yang paling menarik dalam permainan.

Perlumbaan mana yang anda suka dalam Blox Fruits? Adakah terdapat kaum lain yang anda inginkan bimbingan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.