Cara Mendapatkan Dwi Katana Terkutuk dalam Buah Blox

70

Mengalahkan musuh dan menyelesaikan pencarian dalam Blox Fruits memerlukan peralatan yang baik. Memandangkan sesetengah bos hanya terdedah kepada senjata tertentu, pemain perlu mengembangkan koleksi pertempuran mereka.

Cara Mendapatkan Dwi Katana Terkutuk dalam Buah Blox

Salah satu pedang paling berkuasa dalam Blox Fruits ialah Cursed Dual Katana. Namun, tidak mudah untuk mendapatkannya. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk mendapatkan pedang Dwi Katana Terkutuklah.

Cara Mendapatkan Dual Katana Terkutuklah

Terdapat tiga langkah utama untuk memperoleh Cursed Dual Katana.

 • Dapatkan pedang Yama dan Tushita dan dapatkan 350+ penguasaan.
 • Capai tahap 2,200.
 • Lengkapkan Teka-teki Dwi Katana Terkutuklah.

Cara Mendapatkan Yama

Yama ialah pedang legenda yang disertakan dengan Kemas Kini 15. Tetapi sama seperti penggantinya, ia mungkin sukar diperoleh. Berikut adalah syarat dan langkah untuk mendapatkan pedang:

 1. Selesaikan sekurang-kurangnya 20 pencarian Pemburu Elit dan/atau Pemburu Pemain secara keseluruhan. Lebih banyak pencarian bermakna peluang yang lebih baik untuk mendapatkan pedang, dan 30 pencarian menjaminnya.
 2. Pergi ke Pulau Hydra di mana terletaknya Yama. Pergi ke belakang air terjun di Secret Temple.
 3. Untuk masuk ke dalam Kuil, gunakan gerakan seperti Instinct Break untuk memecahkan pintu pagar.
 4. Sebaik sahaja anda menemui pedang itu, klik padanya empat kali untuk menariknya.

Jika anda tidak memenuhi keperluan yang ditetapkan, pedang akan membunuh watak anda dan memaparkan mesej “Pedang telah menolak anda! Awak tidak layak.” Jika tidak, skrin anda akan memaparkan pemberitahuan yang mengatakan “Pedang telah menerima anda sebagai pemilik baharunya”. Anda akan mendapat tajuk “Mod Setan”.

Cara Mendapatkan Tushita

Tushita ialah satu lagi Pedang Lagenda yang telah ditambahkan dengan Kemas Kini 15. Mendapatkan Tushita ialah langkah kedua yang diperlukan sebelum anda boleh beralih ke teka-teki Dwi Katana Terkutuklah. Berikut ialah cara untuk melakukannya:

 1. Panggil Rip Indra dengan meletakkan Piala Tuhan di Alas. Cara terbaik untuk mendapatkan Chalice adalah dengan mengalahkan Lanun Elit. Pergi ke Pulau Hydra di mana terletaknya Tushita.
 2. Kalahkan semua hantu di Kuil Rahsia dan pergi ke bawah air terjun.
 3. Masuk ke pintu putih besar dan nyalakan lima obor lagi dengan obor suci dalam masa lima minit.
 4. Sebaik sahaja anda melakukannya, bilik lain akan dibuka dan anda perlu mengalahkan Boss tahap 2,000 yang dipanggil Longma yang akan menjatuhkan Tushita untuk anda.

Petua:Hafal lokasi obor sebelum melakukan teka-teki supaya anda berjaya menyalakan semuanya di bawah lima minit.

Bagaimana untuk Melengkapkan Teka-teki Dwi Katana Terkutuklah

Langkah terakhir dalam melengkapkan Katana ialah melakukan Teka-teki Dwi Katana Terkutuklah. Pastikan anda berada pada tahap 2,200 dan menguasai 350 pada kedua-dua pedang. Anda boleh meningkatkan penguasaan pedang hanya dengan menggunakannya.

Berikut ialah langkah-langkah yang terlibat dalam menyelesaikan Teka-teki Dwi Katana Terkutuklah:

 1. Cari Crypt Master di belakang Rumah Agam di Floating Turtle dan masuk melalui belakang selepas bercakap dengannya. Di dalamnya anda akan menemui dua skrol, setiap satu dengan tiga percubaan. Gunakan Yama dan Tushita untuk melengkapkan percubaan daripada skrol yang sepadan.
 2. Selepas menamatkan percubaan daripada kedua-dua skrol, anda sepatutnya mempunyai enam Fragmen Alucard yang anda perlu letakkan pada alas di hadapan Rumah Agam. Ini memanggil Bos Rangka Terkutuklah.
 3. Menggunakan salah satu pedang untuk mengalahkan Bos akan memberikan anda Katana Dual Terkutuklah.

Memandangkan melengkapkan percubaan pada skrol boleh menjadi rumit, berikut ialah maklumat tambahan tentang cara untuk meneruskan.

Cara Menyelesaikan Percubaan Tatal Yama

 1. Kesakitan dan Penderitaan — untuk melengkapkan langkah ini, anda perlu membiarkan NPC atau pemain lain menyerang anda sehingga watak anda hampir mati.
 2. Jerebu Kesengsaraan — apabila penglihatan anda menjadi berkabus, anda akan membunuh semua NPC dengan tanda ungu sehingga kabus terangkat.
 3. Fear the Reaper — mula-mula, panggil Soul Reaper di Pulau Istana Berhantu dengan menggunakan Hallow Essence. Biarkan Reaper membunuh watak anda dan memindahkan anda ke Neraka. Untuk kembali ke bilik dengan skrol, anda perlu mengalahkan semua musuh dan menyalakan tiga obor.

Cara Menyelesaikan Percubaan Tatal Tushita

 1. Docks Legend — Berbual dengan tiga Peniaga Bot di tiga pulau berbeza.
 2. Sense of Duty — Pergi ke Istana di Laut dan selesaikan Serbuan Lanun.
 3. Soulless — Kalahkan bos tahap 2,175 yang dipanggil Cake Queen di Ice Cream Land on the Sea of ​​Treats sebelum lagu dua minit tamat. Ini akan teleport anda ke Syurga di mana anda akan melakukan perkara yang sama seperti dalam langkah Fear the Reaper dari skrol Tushita.

Percubaan selesai sebaik sahaja kedua-dua skrol hangus dengan pemberitahuan: “Tatal telah bertindak balas terhadap pencapaian anda.”

Kemenangan Baru Di Hadapan

Petua akan membimbing anda melalui semua tugas yang diperlukan untuk mendapatkan Cursed Dual Katana. Senjata ini adalah salah satu pedang terkuat dalam permainan yang menyebabkan kerosakan besar kepada lawan anda. Ia mempunyai kuasa dwi Yama dan Tushita dan penilaian set pergerakan S+ yang terbukti berguna dalam pertempuran. Kami berharap artikel ini.

Pernahkah anda mencuba mendapatkan Katana? Adakah anda sudah memiliki Yama dan Tushita? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.