Cara Mendapatkan Enma dalam Buah Blox

69

Jika anda seorang pemain Blox Fruits yang gemar, anda memahami bahawa senjata yang bagus diperlukan untuk menyelesaikan pencarian, melawan pertempuran dan mengalahkan musuh. Senjata paling biasa yang boleh anda gunakan dalam permainan termasuk senjata api, Blox Fruits dan pedang. Mempunyai pedang dalam permainan amat membantu kerana, selain daripada bertarung, anda juga boleh menggunakannya untuk mengisar buah-buahan.

Cara Mendapatkan Enma dalam Buah Blox

Salah satu pedang paling berkuasa dalam permainan ini ialah Enma yang legenda, juga dipanggil Yama.

Dalam artikel ini, anda akan mempelajari keperluan yang mesti anda penuhi untuk mendapatkan pedang Enma dan proses yang mesti anda ikuti. Jadi, teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Mendapatkan Enma dalam Buah Blox

Enma ialah pedang legenda dalam Blox Fruits yang diilhamkan oleh pedang Yama daripada anime popular, One Piece. Ia telah diperkenalkan kepada permainan dengan kemas kini ke-15, dan khabar angin mengatakan bahawa ia dirasuk oleh syaitan. Ia adalah salah satu pedang yang paling merosakkan permainan, terutamanya jika digabungkan dengan senjata lain. Anda boleh menggabungkannya dengan pedang legenda, Tushita, untuk membentuk salah satu senjata paling mematikan dalam permainan, yang dipanggil Cursed Dual Katana.

Di bawah ialah pecahan terperinci semua langkah yang perlu anda ikuti untuk mendapatkan pedang Enma.

Bertemu Dengan NPC Pemburu Elit

Langkah pertama dalam memperoleh pedang Enma ialah pergi ke istana di Pulau Laut dan mencari Pemburu Elit. Dia akan memberi anda beberapa pencarian untuk diselesaikan. Jika dia tidak mempunyai tugas semasa anda bercakap dengannya, dia akan meminta anda kembali selepas 10 minit.

Dia mungkin meminta anda pergi ke Pulau Hydra untuk mengalahkan Lanun Elit seperti Diablo, Deandre, Urban dan ramai lagi. NPC Elit ialah Boss Tahap 1,750.

Daripada ketiga-tiga mereka, Deandre adalah yang paling sukar untuk ditangani kerana dia menggunakan serangan jarak jauh dan memiliki Magna dengan kerosakan yang sangat tinggi. Ramai pemain menganggap Diablo paling mudah untuk dikalahkan kerana dia hanya menggunakan garis miring dimensi apabila penyerang berada jauh darinya.

Semua Lanun Elit mempunyai masa bertelur selama 10 minit.

Anda perlu sangat pantas dalam pelaksanaan kerana pemain lain boleh mengalahkan NPC Elit yang diberikan sebelum anda melakukannya. Jika ini berlaku, anda mesti menunggu 10 minit lagi sebelum Pemburu Elit memberikan anda satu lagi set NPC Elit untuk dibunuh. Berita baik, bagaimanapun, anda tidak akan menghabiskan banyak masa untuk memburu Pemburu Elit ini kerana dia akan memberi anda lokasi mereka.

Sila ambil perhatian bahawa bilangan minimum NPC Elit yang anda mesti bunuh untuk dapat mencabut pedang Enma ialah 20. Walau bagaimanapun, bilangan yang agak rendah ini akan memberi anda peluang yang lebih sedikit untuk mengeluarkan senjata itu. Jika anda ingin meningkatkan peluang anda untuk menarik pedang, sasarkan sekurang-kurangnya 27 Lanun Elit, jika tidak 30, kekalahan di bawah tali pinggang anda. Membunuh 30 NPC Elit memberi anda peluang 100% untuk menarik Enma, dan 27 membunuh peluang anda sebanyak 70%.

Di samping itu, anda boleh meminta Lunoven memberi ganjaran kepada anda dengan aksesori Pretty Helmet sebaik sahaja anda membunuh lima NPC Elit.

Pergi ke Kuil Rahsia

Sebaik sahaja anda telah membunuh semua Lanun Elit yang diperlukan, anda tidak perlu kembali kepada Pemburu Elit kerana dia sentiasa memantau mereka semua. Anda hanya boleh menyemak kemajuan tentang berapa banyak NPC Elit yang telah anda bunuh untuk mengetahui sama ada tugas itu selesai.

Sebaik sahaja anda menyelesaikan tugas, terus ke Laut Ketiga dan pergi ke Pulau Hydra. Teruskan ke air terjun dan menuju ke Kuil Rahsia. Untuk memasuki kuil, melalui gua dan musnahkan pintu menggunakan gerakan Instinct Break seperti Acidium Rifle’s Z dan Dark Blade’s Z.

Bunuh Semua Penjaga

Di kuil, anda akan bertemu penjaga pedang, yang akan cuba menghalang anda. Bunuh semua mereka untuk meneruskan. Setelah anda selesai, anda boleh meneruskan ke langkah seterusnya.

Tarik Pedang Enma Keluar

Memandangkan anda telah menurunkan semua penjaga, tiba masanya untuk mendapatkan ganjaran anda. Tarik pedang dengan mengklik padanya empat kali.

Jika anda mengikuti langkah di atas dengan betul, termasuk membunuh sekurang-kurangnya 30 NPC Elit, anda akan menerima mesej bahawa pedang telah menerima anda sebagai pemilik baharunya. Jika anda terlalu lemah untuk mencabut pedang atau tidak melengkapkan semua keperluan di atas, anda akan menerima mesej yang mengatakan bahawa senjata itu mempunyai sumpahan padanya, dan jika anda meneruskan, anda mungkin mati. Mesej itu juga mungkin memberitahu anda bahawa anda tidak layak menerima pedang.

Sebaik sahaja anda telah memperoleh pedang Enma, anda akan menerima gelaran Mod Demon, yang diserlahkan dengan warna merah.

Cara Menggunakan Pedang Enma

Pedang Enma mempunyai dua gerakan. Ini termasuk:

Tebas Jahanam

Untuk melakukan langkah ini, tekan kekunci Z. Anda juga perlu mempunyai 150 Penguasaan. Apabila watak anda mengikuti pergerakan penunjuk tetikus, mereka akan melancarkan serangan berputar ke atas lawan, menangani kerosakan dan mengetuk mereka kembali.

Taufan Dalaman

Untuk membuat langkah ini, tekan kekunci X. Anda juga perlu mempunyai 300 Penguasaan. Watak anda akan mengikut penunjuk tetikus dan menggunakan serangan sengkang dengan kilat merah di sekelilingnya.

Kelebihan Pedang Enma

  • Kedua-dua pergerakannya mempunyai mobiliti yang baik.
  • Ia adalah pilihan yang sesuai untuk pemain yang ingin melancong.
  • Taufan Dalaman adalah baik untuk lawan yang menakjubkan.
  • Ia digabungkan dengan baik dengan senjata lain yang membawa kepada output kerosakan yang lebih tinggi.
  • Semua pergerakan mempunyai masa bertenang yang lebih singkat menjadikannya mudah untuk spam.
  • Ia lebih mudah diperoleh daripada pedang legenda seperti Tushita dan Saber.

Kelemahan Pedang Enma

  • Anda perlu membunuh 30 NPC Elit untuk mendapatkan pedang.
  • Walaupun kerosakannya agak tinggi, ia dianggap sangat rendah berbanding dengan pedang lain di Laut Kedua dan Ketiga.
  • Pergerakannya memerlukan Penguasaan yang lebih tinggi berbanding dengan pedang lain.
  • Hellish Slash mempunyai hitbox yang lemah menjadikannya sukar untuk dipukul jika ia diubah dengan Buddha versi 2.

Cara Menaik taraf Enma dalam Blox Fruits

Enma asal adalah senjata yang mampu dengan haknya sendiri. Walau bagaimanapun, ia boleh melakukan lebih banyak lagi jika anda menaik tarafnya. Untuk berbuat demikian, anda mesti bercakap dengan tukang besi untuk membawa pedang ke potensi penuhnya. Dia akan meminta enam Kulit dan 20 Gading Mini. Peningkatan ini meningkatkan kerosakan pedang sebanyak 10%.

Soalan Lazim Tambahan

Dua katana manakah yang dikutuk dalam Blox Fruits?

Dua pedang terkutuk dalam Blox Fruits ialah Enma dan Tushita. Anda boleh dengan mudah memperoleh Cursed Dual Katana dengan kedua-dua senjata ini.

Pemain manakah yang paling sesuai untuk pedang Enma?

Pedang Enma sesuai dengan pemain dengan kemahiran masa dan sasaran yang baik.

Berapa lama masa yang diambil untuk membunuh 30 NPC Elit?

Sukar untuk mengetahui berapa lama masa yang diperlukan untuk membunuh 30 NPC Elit kerana tempohnya bergantung pada kemahiran dan kelajuan anda. Sekurang-kurangnya, anda akan menghabiskan kira-kira lima jam, dan itu adalah jika anda menemui kesemuanya serta-merta dan menurunkannya dalam masa kurang seminit.

Bagaimanakah saya boleh mendapatkan Katana Ganda Terkutuklah dalam Buah Blox?

Untuk mendapatkan Katana Ganda Terkutuklah, anda mesti mendapatkan Tushita dan Enma dan membawanya melebihi 350 Penguasaan. Anda juga harus berada di atas Tahap 2,200 dan melengkapkan Teka-teki Dwi Katana Terkutuklah.

The Cursed Dual Katana adalah antara senjata paling mujarab dalam permainan, dan ia boleh menyebabkan kerosakan yang ketara kepada musuh dan lawan anda. Kekuatan ini dikaitkan dengan fakta bahawa senjata itu mendapat kuasa daripada Enma dan Tushita.

Adakah pedang Enma lebih baik daripada Tushita?

Tidak semestinya. Kedua-dua pedang Tushita dan Enma mempunyai kebolehan unik mereka sendiri. Kedua-dua bilah kedua-duanya mempunyai kerosakan yang tinggi dan serangan pantas. Walau bagaimanapun, apabila ia datang kepada PvP, Tushita lebih garang.

Apakah perbezaan antara Enma dan Yama?

Tidak ada perbezaan antara Enma dan Yama kerana mereka adalah senjata yang sama dengan dua nama yang berbeza.

Di manakah terletaknya NPC Elit?

NPC Elit bertaburan di Laut Ketiga dan boleh ditemui di beberapa pulaunya, termasuk Pulau Pelabuhan, Pulau Hydra, Pulau Pokok Besar dan Pulau Penyu Terapung. Jika anda ingin membunuh mereka, tidak perlu risau kerana Elite Hunter NPC akan memberikan lokasi setiap satu.

Nikmati Kemenangan Baharu Anda Dengan Pedang Enma

Seperti yang anda lihat, memperoleh pedang Enma boleh menjadi panjang dan menakutkan. Anda perlu menjadi pemain tahap 1,500 dan menyelesaikan beberapa pencarian paling sukar dalam permainan seperti sampai ke Laut Ketiga. Walau bagaimanapun, ia berbaloi kerana bilah akan membantu anda melawan musuh, memenangi pertempuran, menyelesaikan pencarian, dan juga mengisar Buah Blox yang terkenal. Sebaik sahaja anda mempunyai pedang, tingkatkan ia kepada versi kedua secepat mungkin kerana itu akan meningkatkan kerosakannya sebanyak 10%.

Pernahkah anda mencuba mendapatkan Enma dalam Blox Fruits? Jika ya, adakah anda telah menaik tarafnya kepada versi kedua? Apa pendapat anda tentang kuasa pemusnahnya? Sila beritahu kami di bahagian komen di bawah.