Cara Mendapatkan Kebangkitan Doh dalam Buah Blox

47

Adakah anda bersedia untuk perjalanan liar? Kami yakin anda pernah mendengar tentang Buah Dough yang mitos, Buah Blox jenis unsur yang setiap pemain permainan Roblox yang mencabar cuba dapatkan. Ia adalah perjalanan yang mencabar, tetapi dengan panduan berguna ini, kami akan melengkapkan anda dengan semua yang anda perlu tahu untuk memperoleh dan membangkitkan Buah Doh anda.

Cara Mendapatkan Kebangkitan Doh dalam Buah Blox

Cara Mendapatkan Kebangkitan Doh dalam Buah Blox

Untuk membuka kunci Buah Dough dalam Blox Fruits, berikut adalah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Kumpulkan God Chalice dan Conjured Cocoa dari mana-mana sahaja dalam permainan.
 2. Pergi ke Sea of ​​Treats dan bercakap dengan Sweet Crafter NPC. Dia akan menukar barang anda dengan Piala Kek.
 3. Pergi ke Pulau Cake dan temui Drip Mama.
 4. Lawan 500 musuh dengan arahan Drip Mama.
 5. Kembali ke Drip Mama, dan pintu masuk ke Raja Iblis akan muncul.
 6. Masuk ke kawasan Raja Iblis, lawan Raja Dough, dan dapatkan Kunci Merah sebagai ganjaran.
 7. Kembali ke Pulau Cake dan berbual dengan Cake Scientist NPC untuk mendapatkan Dough Microchip dengan berdagang 1,000 serpihan.
 8. Terokai mercu tanda Sea dan selesaikan pencarian Dough Raid – ia akan memberikan anda 500 serpihan peningkatan nilai untuk Buah Dough anda.

Petua untuk Meningkatkan Keupayaan Buah Doh Anda

Setelah Buah Dough anda telah dibangkitkan, anda boleh mencapai potensi penuh anda dengan beberapa strategi ini:

 • Tingkatkan watak anda untuk meningkatkan potensi kebolehan Dough Fruit anda.
 • Ketahui pelbagai gerakan dan kombo yang tersedia dan manfaatkan mereka dalam pertempuran.
 • Terlibat dan mengambil bahagian dalam serbuan, acara khas dan pengalaman lain dalam permainan untuk peluang mendapat ganjaran selanjutnya dan lebih banyak peluang pertumbuhan.

Kerja Berpasukan untuk Serbuan yang Berjaya

Kerjasama praktikal dengan skuad adalah tidak ternilai apabila menyertai serbuan atau pertembungan. Petua ini akan berguna:

 • Pastikan setiap rakan sepasukan mengetahui tugasan mereka – sama ada semasa menyerang, bertahan atau menawarkan bantuan.
 • Gunakan sama ada sembang suara atau teks untuk bekerja sebagai satu unit, merangka taktik dan mengemas kini rakan-rakan anda tentang gerakan bermusuhan atau kemahiran istimewa yang mungkin mereka miliki.
 • Bersedia untuk menukar strategi anda dalam sekejap bergantung pada tindakan musuh atau sebarang kejadian mengejut semasa pertarungan.

Buah Teratas untuk Digandingkan dengan Buah Doh untuk Kecekapan Tempur Maksimum

Buah Dough adalah kekuatan yang hebat dalam pertempuran. Apabila dipasangkan dengan buah-buahan peringkat teratas yang lain, ia boleh mencapai kuasa yang lebih besar. Beberapa contoh buah-buahan yang sesuai dengannya termasuk:

Buah naga

Tambahan yang hebat untuk mana-mana peti perang, Buah Naga memberikan kesan yang menakutkan dengan keupayaan yang merosakkan untuk mengambil bentuk naga. Serangan nafas yang kuat dan serangan cakarnya dengan cepat memusnahkan lawan. Tambahan pula, faktor penyembuhannya meningkatkan kemandirian pengguna Dough Fruit dengan ketara dalam pertempuran, mencipta gaya pertempuran yang elegan yang membuatkan musuh meneka setiap pergerakan kombo anda. Digabungkan, mereka menghasilkan gaya pertarungan yang tidak dapat diramalkan yang menghalang pihak lawan tentang tindakan anda yang seterusnya.

Buah Magma

Buah Magma adalah satu lagi kuasa yang perlu diperhitungkan. Menggabungkan kuasa letupan buah dengan pertahanan Buah Dough, seseorang boleh menguasai medan perang dalam masa yang singkat. Kebolehan pasif Magma Feet boleh mencipta tiang magma atau projektil dari jauh untuk menundukkan lawan anda. Tetapi jika itu tidak mencukupi, anda juga boleh berjalan di atas air, memberikan diri anda lebih mobiliti dan serba boleh apabila melawan berbilang musuh secara serentak. Bersama-sama, anda dan rakan sepasukan anda akan mempunyai masa yang lebih mudah menangani banyak kerosakan terhadap semua orang yang menghalang anda.

Buah Ais

Tundukkan musuh dan kuatkan kehebatan serangan Buah Dough dengan kebolehan pembekuan luar biasa buah ini. Digabungkan dengan serangan Dough Fruit, Buah Ais membolehkan penggunanya membekukan lawan. Musuh-musuh kemudiannya tidak bergerak dan terdedah kepada serangan kuatnya. Keupayaan Frost Walker buah membolehkan berjalan di atas air untuk pergerakan tambahan dan kelebihan taktikal. Selain itu, pelbagai kebolehan pembekuan, seperti Lonjakan Ais, Lonjakan Glasial, dan Sifar Mutlak, membolehkan kawalan orang ramai dan utiliti yang sangat baik dalam pertempuran. Itu benar terutamanya apabila digabungkan dengan Buah Dough; gandingannya membolehkan kombinasi yang dahsyat yang menyebabkan musuh beku dalam jejak mereka.

Buah Rumble

Buah Rumble adalah lebih daripada sekadar Buah Blox jenis unsur — ia merupakan kuasa besar senjata yang menarik perhatian. Buah ini membolehkan penggunanya memanipulasi elektrik, daripada mencipta gerakan yang menakjubkan dan berkesan yang boleh melumpuhkan musuh kepada mengangkut mereka ke mana sahaja mereka suka.

Dan apabila dipasangkan dengan Buah Dough, kombo ini mencipta kuasa yang tiada tandingan di medan perang. Serangan elektrik digabungkan dengan kebolehan Dough Fruit yang menggerunkan membuatkan musuh berfikir dua kali sebelum masuk untuk menyerang, terutamanya kerana sifat Elemental Reflex yang memberikan pengguna imuniti terhadap kebanyakan serangan fizikal.

Terokai Dunia Buah Blox untuk Rahsia dan Bonus

Sebagai sebahagian daripada usaha anda untuk Dough Awakening, anda akan mengalami pengembaraan yang menarik untuk menerokai dunia Blox Fruits yang menawan. Di sekeliling setiap sudut adalah sesuatu yang baharu – sama ada NPC bersembunyi di sebalik sudut gelap, pencarian unik atau tugasan mencabar yang anda mesti selesaikan dengan jayanya. Mengembara melalui pulau-pulau yang subur dan kawasan misteri yang penuh dengan penduduk tempatan yang mesra dan bermusuhan dalam mengejar Dough Awakening; sambil menemui pelbagai misteri.

Temui buah-buahan yang jarang ditemui, senjata berkuasa dan barang-barang berguna untuk pertempuran. Master Dough Awakening dengan pertempuran bos dan serbuan pasukan untuk pengalaman yang tiada tandingan.

Meneroka dunia Blox Fruits akan memperkenalkan anda kepada pelbagai watak dan puak dengan cerita dan matlamat yang unik. Ramai daripada mereka boleh menyediakan pencarian atau sumber eksklusif yang membantu pencarian anda untuk Dough Awakening. Mewujudkan perhubungan boleh membuka pintu kepada sumber yang menarik – malah mungkin menyediakan sekutu berkuasa yang membantu dalam perjalanan anda.

Kuasai Seni Pertempuran PvP

Mengambil bahagian dalam pertarungan Pemain vs. Pemain (PvP) boleh menggembirakan dan memuaskan. Berikut ialah beberapa strategi untuk mencapai kecemerlangan dalam PvP:

 • Kaji kebolehan dan gaya pertarungan lawan supaya anda boleh meramal taktiknya dan memperdayakan mereka.
 • Manfaatkan sepenuhnya persekitaran anda – gunakan perlindungan untuk mengelakkan serangan musuh di belakang perlindungan, serang hendap apabila mereka tidak menjangkakannya dan selamatkan tempat yang menguntungkan.
 • Asah kemahiran PvP anda secara berterusan dengan melibatkan pemain lain dan merenung setiap pertempuran dengan orang lain.
 • Untuk mengekalkan kecemerlangan pada peta PvP, libatkan pemain lain secara konsisten sambil merenung setiap pertarungan yang anda alami

Sertai Komuniti Blox Fruits

Berhubung dengan komuniti Blox Fruits yang bertenaga akan memperkayakan perjalanan permainan anda secara besar-besaran. Jangkau pemain lain melalui forum dalam talian khusus, kekalkan perkembangan terkini dengan acara dalam permainan melalui media sosial seperti Facebook, dan terokai pelayan Discord eksklusif yang akan memperkenalkan anda kepada pemain yang berfikiran sama di seluruh dunia untuk aktiviti kumpulan.

Membentuk hubungan dalam komuniti Blox Fruits adalah memuaskan. Bina hubungan yang berharga dan nikmati kelebihan seperti rakan kongsi serbuan yang boleh dipercayai, sokongan emosi, perdagangan barang dan akses penuh kepada pengetahuan dan persahabatan semua orang. Kerja berpasukan akan membolehkan anda memanfaatkan pengembaraan anda sepenuhnya.

Kuasa Doh Sedap

Melancarkan kuasa Dough Fruit dalam Blox Fruits akan meningkatkan pengalaman permainan anda jika anda mengikuti langkah dan helah untuk menjadi kuasa yang menggerunkan dalam dunia Blox. Berhubung dengan ahli komuniti juga memberikan sokongan yang tidak ternilai semasa perjalanan anda.

Beritahu kami semua tentang pengembaraan anda membangkitkan Buah Dough. Sila kongsikan sebarang kejayaan atau cabaran yang dihadapi semasa membangkitkannya atau memasangkan buah-buahan peringkat teratas untuk kecekapan pertempuran maksimum di bahagian komen di bawah.