Cara Mendapatkan Lagu Tersuai dalam Beat Saber pada Oculus Quest 2

81

Terdapat pelbagai cara untuk berseronok dalam Beat Saber pada Oculus Quest 2 anda. Anda boleh mengelak bom dan bongkah tebas sambil mengalih ke bass, dram dan rentak lain kegemaran anda. Ini memerlukan anda memainkan lagu, dan sementara permainan ini mempunyai banyak pilihan lagu asal, lagu tersuai membawa pengalaman ke tahap yang lain.

Cara Mendapatkan Lagu Tersuai dalam Beat Saber pada Oculus Quest 2

Dalam artikel ini, kami akan memberi anda panduan mendalam tentang cara mendapatkan lagu tersuai di Beat Sabre Oculus Quest 2. Anda akan mengetahui cara mengakses beribu-ribu lagu dan menyegarkan semula permainan anda.

Cara Mendapatkan Lagu Tersuai pada Beat Sabre Oculus Quest 2

Memasukkan lagu tersuai pada Beat Saber sepatutnya tidak mencabar, tetapi ia merupakan proses berbilang peringkat. Langkah pertama ialah memuat turun permainan pada PC anda, aktifkan mod pembangun dan dayakan penyahpepijatan USB:

 1. Muat turun SideQuest.
 2. Navigasi ke tapak web Pembangun Oculus dan masukkan kelayakan log masuk anda. Gunakan kamu punya Oculus atau akaun Gmail.
 3. Jika anda mempunyai PC Windows, pergi ke halaman muat turun pemandu. Pasang pemacu pada peranti anda dan benarkan ia antara muka pada ADB anda (Android Debug Bridge). Pengguna Linus dan Mac boleh melangkau langkah ini.
 4. Ekstrak fail ZIP dan cari fail android_winsub.inf.
 5. Klik kanan pada fail, pilih pilihan Pasang dan buka Menu hidup Pencarian Oculus pada telefon pintar anda.

 6. Pergi ke bahagian Peranti, ketik butang Mod Pembangun dan aktifkan Mod Pembangun.
 7. Sambungkan Oculus Quest 2 ke PC anda dengan kabel USB anda dan pasangkan pada set kepala.
 8. Dayakan penyahpepijatan USB dengan bersetuju menerima gesaan untuk membenarkan penyahpepijatan daripada komputer anda. Dengan cara ini, PC boleh mengeluarkan arahan kepada set kepala.

Anda kini sepatutnya melihat titik hijau di penjuru kiri sebelah atas SideQuest anda. Ini bermakna anda boleh meneruskan tetapi tidak boleh memasukkan lagu tersuai pada versi semasa anda. Hanya versi lama yang serasi dengan lagu tersuai, jadi anda perlu menurunkan taraf platform. Tetapi sebelum anda berbuat demikian, pastikan anda menyandarkan fail Beat Saber:

 1. Ketik simbol sembilan segi empat sama di bahagian atas skrin SideQuest anda untuk mengakses permainan anda.
 2. Tekan ikon gear berhampiran Beat Saber.
 3. Pilih gesaan untuk Paksa Tutup Apl dan pastikan ia tidak berjalan.
 4. Pilih pilihan BACKUP GAME DATA.
 5. Sandarkan fail individu dengan mengklik simbol folder di bahagian atas tetingkap SideQuest anda. Tekan sdcard, diikuti dengan Android, data, com.beatgames.beatsaber dan fail.
 6. Tekan Simpan di sebelah fail yang berakhir dengan .dat. Tidak perlu menyimpan item .dat.bak anda, tetapi anda boleh menyimpan settings.cfg untuk mengekalkan tetapan anda yang terdahulu.
 7. Pilih lokasi pada PC anda tempat fail akan disimpan dan anda boleh pergi.

Langkah seterusnya ialah menyahpasang Beat Saber anda. Ini membolehkan anda menurunkan taraf kepada versi sebelumnya:

 1. Buka SideQuest dan akses Apl Saya dengan menekan ikon sembilan segi empat di bahagian atas paparan.
 2. Tekan ikon gear berhampiran Beat Saber anda dan pilih pilihan Nyahpasang Apl. Tunggu proses selesai.

 3. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke laman web Oculus. Log masuk ke akaun anda dan pergi ke halaman web ini untuk mencari APK 1.17.1. Klik butang Muat turun APK. Jika terdapat ralat, pastikan anda menggunakan Oculus pada penyemak imbas yang sama dengan tapak web APK dan bahawa anda adalah pemilik permainan itu.

 4. Setelah APK dimuat turun, seretnya ke dalam logo SideQuest anda pada halaman Apl anda, di mana versi sebelumnya telah dinyahpasang.
 5. Tunggu pemasangan selesai, yang tidak sepatutnya mengambil masa lebih daripada seminit. Platform harus memberitahu anda apabila proses selesai.

Akhir sekali, anda boleh memasang dan menggunakan BMBF, platform yang membolehkan anda memasukkan lagu tersuai untuk Beat Saber:

 1. Buka SideQuest dan taip BMBF dalam kotak carian.
 2. Pergi ke halaman BMBF dan tekan butang Muat Turun Apl. Ini akan memasang platform pada peranti anda.
 3. Setelah pemasangan selesai, cabut plag set kepala, pasangkannya semula dan tekan butang Oculus anda untuk menarik menu navigasi anda.
 4. Pilih ikon sembilan segi empat sama di bahagian kanan skrin dan kembangkan menu lungsur di penjuru kanan sebelah atas. Ia sepatutnya menyebut Semua, tetapi anda mahu menukar nama kepada Sumber Tidak Diketahui.
 5. BMBF kini sepatutnya muncul dalam senarai. Buka platform, dan ikut arahan untuk memuktamadkan proses.
 6. Buka BMBF dan pergi ke skrin senarai main utama. Jika ia tidak bertindak balas, tutup BMBF anda dengan menekan butang X di bahagian kiri bawah paparan dan membukanya semula.
 7. Tuding tab di bahagian atas BMBF.
 8. Pergi ke Penyemak Imbas dan buka BeastSaber tetingkap, yang memuatkan sekumpulan trek tersuai yang boleh anda muat turun.
 9. Cari lagu anda atau semak imbasnya dalam senarai yang disyorkan dan pilih ikon Muat turun untuk memasukkannya dalam senarai pemasangan anda.

 10. Pilih Segerakkan untuk Menewaskan Saber di bahagian atas sebelah kanan untuk memasukkan trek ke dalam permainan anda. Anda perlu melakukan ini setiap kali anda menambah lagu baharu. Jika tidak, anda tidak akan melihat mereka dalam Beat Saber.

Jika anda ingin menambahkan lagu anda dari tempat lain (dan bukan set kepala anda), pergi ke tab SyncSaber anda. Ia membolehkan anda menyegerakkan trek yang ditandakan pada halaman web BeastSaber sebaik sahaja anda membuat akaun. Taipkan nama pengguna anda untuk menarik kandungan anda yang ditanda halaman. Selain itu, anda boleh menyegerakkan lagu, artis dan banyak lagi. Cuma pastikan anda menyegerakkan profil selepas setiap perubahan untuk mengimport lagu dengan jayanya. Jika anda ingin mencuba lagu baharu, kembali ke tab Senarai Main anda. Buat senarai main baharu dan susun lagu secara manual atau dengan penyelesaian pihak ketiga, seperti Editor Senarai Main Pro.

Cara Mendapatkan Lagu Tersuai pada Beat Sabre Oculus Quest 2 Tanpa Komputer

Panduan di atas kebanyakannya bergantung pada PC anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin mencuba kaedah lain – menggunakan telefon pintar anda. Mula-mula anda perlu menyambungkan Oculus Quest 2 ke telefon pintar anda:

 1. Pergi ke Tetapan pada telefon anda dan navigasi ke bahagian maklumat. Bergantung pada peranti peranti anda, cari versi Android atau skrin nombor siri dan ketik berulang kali.
 2. Sistem harus bertanya kepada anda jika anda ingin mendayakan mod pembangun pada telefon pintar. Ketik butang Ya, dan kini anda boleh mengakses pilihan pembangun anda.
 3. Cari Tetapan Tambahan dan pilih Pilihan Pembangun. (Langkah ini mungkin berbeza mengikut telefon)
 4. Cari dan aktifkan ciri USB Debugging. Perkataan mungkin berbeza-beza, tetapi kebanyakan sistem mempunyai sebutan ini.
 5. Cipta akaun pembangun Oculus anda di tapak web ini dan muat turun apl pendamping ke peranti anda.
 6. Log masuk ke platform pendamping dengan akaun pembangun dan hidupkan set kepala Quest.
 7. Pilih pilihan Peranti di bahagian bawah dan pilih Mod Pembangun. Togol padanya.
 8. Buka Gedung Play dan pasang BugJaeger. Platform ini membolehkan anda menyambung ke pelbagai peranti dengan telefon pintar anda menggunakan Wi-Fi atau USB OTG dan melakukan semua jenis tugas yang memerlukan akaun istimewa.
 9. Pautkan anda Pencarian Oculus 2 untuk awak telefon pintar.

Dari sana, pasang BMBF dan cari lagu tersuai dengan BeatSaber.

 1. Muat turun versi terkini BMBF dari tapak web rasmi, nyahpasang Beat Saber, dan buka BugJaeger.
 2. Tekan simbol + di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Pilih pilihan fail apk pilih dan gunakan APK yang dimuat turun dari halaman web ini. Tunggu program untuk menyelesaikan pemasangan.
 4. Pasang BMBF dengan membuka BugJaeger anda dan ikuti langkah yang sama yang anda gunakan untuk menurunkan taraf Beat Saber anda.
 5. Klik ikon + di bahagian atas sebelah kanan paparan dan pilih gesaan fail apk pilih.
 6. Cari fail berikut: com.weloveoculus.BMBF.apk dalam folder muat turun anda. Ketik dan tunggu sistem memasang fail sebelum memutuskan sambungan telefon pintar anda daripada pemapar.
 7. Pergi ke perpustakaan dalam Oculus Quest 2 anda dan cari BMBF anda. Jika ia tidak muncul, tekan penapis di penjuru kanan sebelah atas dan pilih Asal Tidak Diketahui.
 8. Pilih BFBM dan tekan butang Teruskan. Biarkan platform menyahpasang Beat Saber dan kemas kini dengan tampung yang sesuai.
 9. Setelah fail sedia, pasang semula Beat Saber dengan menekan install. Platform kini harus bertanya sama ada anda ingin memulihkan aplikasinya. Ketik Ya dan tutup skrin.
 10. Buka tapak web BeastSaber dan cari lagu tersuai yang ingin anda sertakan dalam permainan anda. Muat turun dan segerakkan ke akaun anda untuk menyimpan perubahan anda.

Cara Mendapatkan Lagu Tersuai pada Beat Sabre Oculus Quest 2 Tanpa BMBF

Malangnya, anda tidak boleh mendapatkan lagu tersuai di Beat Saber tanpa BMBF. Pada masa ini, ia adalah satu-satunya cara untuk menggabungkan trek tersuai.

Tingkatkan Sesi Pedang Pukul Anda

Kemungkinannya tidak berkesudahan, dengan banyak permainan tersuai untuk Beat Saber tersedia untuk anda. Sertakan lagu kegemaran anda, dan anda akan meningkatkan keseronokan.

Berapa banyak lagu tersuai yang telah anda tambahkan pada Beat Saber? Adakah anda menggunakan PC atau telefon pintar anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.