Cara Mendapatkan Lebih Banyak Pelanggan kepada OnlyFans

33

Mendapatkan peminat yang besar di Onlyfans boleh menjadi proses yang panjang tetapi bermanfaat untuk pencipta kandungan yang berdedikasi. Beberapa strategi berkesan berfungsi untuk platform media sosial secara menyeluruh, dan yang lain hanya khusus untuk model platform OnlyFans. Dengan menggunakan strategi seperti mengenali pengikut anda dengan sewajarnya dan menyiarkan dengan konsisten, anda boleh memperoleh pengikut yang ramai malah meningkatkan hasil anda.

Cara Mendapatkan Lebih Banyak Pelanggan kepada OnlyFans

Dalam artikel ini, anda akan mempelajari cara untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan dengan OnlyFans.

Membuat Pelan Pos yang Konsisten

OnlyFans (seperti namanya) berpusat di sekitar pelanggan dan peminat yang menggunakan kandungan. Untuk menarik pelanggan, anda perlu mempunyai asas kandungan yang boleh anda siarkan secara konsisten. Pastikan juga memilih niche yang sesuai sebelum akhirnya berkongsi dengan orang lain. Sesetengah pencipta kandungan mencipta minggu kandungan sekali gus kemudian mematuhi jadual, manakala yang lain membuat dan kemudian menyiarkan.

Berikut ialah cara membuat siaran berbayar untuk OnlyFans:

 1. Pilih pilihan “Buat Siaran Baharu” yang terdapat pada akaun OnlyFans anda.
 2. Navigasi ke ikon simbol dolar. Dari sini, anda boleh menetapkan harga yang disiarkan.
 3. Anda boleh memilih untuk membuat siaran daripada peranti yang anda gunakan atau menggunakan kamera anda untuk membuat siaran anda.
 4. Pilih pilihan “Siaran”.

Pada mulanya, walaupun dengan konsisten, anda mungkin tidak melihat banyak perbezaan dengan pelanggan. Ini adalah perkara biasa dan akan berubah pada masa hadapan selagi anda mengikut pelan pasca yang dirumuskan. Tiada peraturan tentang jumlah yang perlu anda siarkan, kerana itu bergantung pada faktor peribadi.

Anda boleh mencari akaun OnlyFans lain dalam niche yang sama untuk peraturan am. Pencipta kandungan terkenal akan menyiarkan mana-mana antara dua hingga tiga kali seminggu hingga dua atau tiga kali sehari. Adalah penting untuk mencari baki yang mampan yang boleh anda siarkan secara konsisten dalam tempoh yang berpanjangan.

Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan agar tidak menyiarkan secara berlebihan, kerana ini boleh mencetuskan algoritma untuk menandakan profil anda sebagai akaun palsu yang boleh mengakibatkan larangan bayangan.

Menggunakan Algoritma

Semua platform media sosial mempunyai algoritma yang menandakan kandungan sebagai relevan dan mendedahkannya kepada penonton platform baharu. Mencetuskan algoritma melalui helah kecil boleh membantu anda menarik pengikut baharu ke akaun anda untuk menggunakan kandungan anda. Berikut ialah beberapa cara untuk berbuat demikian:

 • Gunakan hashtag yang relevan dalam niche anda secara konsisten dengan setiap siaran. Antara 10 hingga 30 adalah peraturan yang baik.
 • Siarkan pada masa yang sesuai. Peminat Sahaja, seperti kebanyakan platform media sosial yang lain, mempunyai lebih banyak trafik pada hari bekerja, antara 8 PG dan 4 PTG, terutamanya pada hari Rabu.
 • Bekerjasama dengan pencipta lain dalam niche yang sama. Pencipta kandungan lain dengan pengikut yang ramai boleh membantu menarik pengikut ke profil anda jika anda bekerjasama dengan mereka.

Petua di atas mendedahkan profil anda dan membantu anda memperoleh jangkauan lebih jauh bakal pengikut untuk akaun anda. Sebaik sahaja pengikut mula mengalir masuk, langit adalah hadnya.

Buat Peminat Langsung

Anda mungkin tidak perlu menunggu peminat datang kepada anda untuk membina pangkalan pelanggan anda. Ia boleh menjadi lebih mudah jika anda pergi ke mereka sebaliknya. Kaedah ini boleh memakan masa, tetapi ia juga boleh menjadi cara mudah untuk mengembangkan pangkalan anda, satu pelanggan pada satu masa.

Berikut ialah cara untuk mencari dan menambah bakal pelanggan:

 1. Cari profil seseorang di OnlyFans yang bukan pencipta kandungan. Sebagai contoh, ini boleh menjadi profil pada senarai pengikut orang lain. Pastikan orang itu berminat dengan niche yang sama.
 2. Ikut profil. Sebaik sahaja orang itu menyedari bahawa anda mengikuti mereka, mereka mungkin akan berminat dengan kandungan anda dan mengikuti anda kembali.

Begitulah mudahnya untuk mendapatkan pengikut dan pelanggan baharu di OnlyFans. Strategi ini membolehkan anda mengambil inisiatif daripada menunggu peminat mencari anda.

Bina Profil Menakjubkan

Pelanggan akan berpusu-pusu ke profil anda jika ia menyampaikan kualiti dan jika ia berada dalam niche yang berkaitan. Profil yang baik ialah petanda kandungan yang menarik, menjadikan sesiapa yang menonton profil anda berkemungkinan besar untuk melanggan. Berikut ialah beberapa cara untuk membina profil yang menarik untuk bakal pelanggan:

 • Kemas kini bio anda untuk menunjukkan jenis kandungan yang peminat boleh harapkan daripada anda. Pastikan ia pendek dan lurus.
 • Tolak kandungan terbaik anda ke bahagian atas profil anda dengan menyematkannya. Ini membolehkan peminat melihat yang terbaik yang anda tawarkan.
 • Muat naik gambar profil yang menarik perhatian. Sebelum pengguna melihat profil anda, mereka akan melihat gambar di sebelah nama pengguna anda. Gambar profil yang menarik boleh membuatkan orang lain melihat halaman anda di tempat pertama.
 • Pilih nama pengguna yang mudah diingati dan menggambarkan jenis kandungan anda dengan baik. Ini memudahkan pelanggan mengenali anda dan berpotensi menyebarkan halaman anda kepada pengguna OnlyFans yang lain.

Menggabungkan semua aspek ini membolehkan anda membuat halaman profil OnlyFans yang mengalu-alukan yang terikat untuk membuat sesiapa sahaja mendapati anda ingin melanggan dan membayar untuk kandungan.

Soalan Lazim

Patutkah saya membuat semua kandungan saya di OnlyFans berbayar?

Ini boleh bergantung pada pilihan peribadi. Walaupun anda ingin menarik pengikut yang akan membeli kandungan anda, menawarkan percubaan percuma khusus pada mulanya boleh menarik pelanggan baharu. Lebih baik mempunyai gabungan kandungan percuma dan berbayar.

Bolehkah saya menggunakan platform media sosial untuk mempromosikan OnlyFans saya?

Menyiarkan Peminat Sahaja anda di media sosial boleh menjadi cara terbaik untuk menjangkau khalayak yang lebih luas dan mungkin menstrim lebih ramai pelanggan ke saluran anda.

Patutkah saya bercakap dengan pengikut saya?

Mengucapkan terima kasih kepada pengikut anda, menjawab dm mereka atau mengambil cadangan adalah semua kaedah yang sah untuk berinteraksi dengan peminat anda dan berpotensi menarik peminat baharu.

Mendapat Kehadiran OnlyFans

Pelanggan OnlyFans pada mulanya mungkin tidak datang dengan cepat, tetapi dengan aplikasi gabungan dan konsisten petua, langkah dan strategi yang dinyatakan di atas, peminat akhirnya akan mula mencurah-curah. Menyiarkan pada OnlyFans ialah langkah paling penting, kerana ini adalah fungsi utama platform itu sendiri. Pada masa yang sama, anda boleh menggunakan strategi lain yang lebih kecil untuk kelebihan anda, seperti mengoptimumkan hashteg untuk algoritma, menyiarkan pada waktu sibuk dan bekerjasama dengan pencipta lain.

Adakah anda mendapati petua ini untuk mendapatkan OnlyFans membantu? Kaedah manakah yang paling berkesan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.