Cara Mendapatkan Mount dalam Diablo 4

39

Mounts adalah bantuan yang mesti ada untuk pemain yang meneroka alam Sanctuary yang berbahaya dalam “Diablo 4.” Ia adalah koleksi unik yang boleh diubah menjadi kuda yang boleh anda tunggangi sepanjang permainan anda. Ini menjadikan perjalanan dari portal lebih mudah dan cepat. Walaupun usaha untuk mendapatkan mount boleh dicetuskan pada awal permainan, anda hanya boleh mendapatkan mount dalam Act Four.

Cara Mendapatkan Mount dalam Diablo 4

Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan pelekap dalam “Diablo 4.”

Menyelesaikan Pencarian Favor Donan

Untuk mendapatkan pelekap dalam “Diablo 4,” anda mesti melengkapkan tiga aksi pertama permainan terlebih dahulu. Perintah yang anda ikuti untuk menyelesaikannya tidak penting. Arahan di bawah akan membimbing anda mendapatkan mount melalui pencarian Donan’s Favor:

  1. Pergi ke Kyovashad dan selesaikan pencarian “Sentuhan Sarjana”.
  2. Cari Oskar, tuan yang stabil, dan berinteraksi dengannya.
  3. Oskar akan menawarkan anda Nell Steed lama secara percuma, dan anda akan menyelesaikan pencarian Donan’s Favor.

Jika anda mempunyai beberapa emas untuk simpanan selepas mendapatkan Nell Steed, anda juga boleh membeli Grey dan Mottled Steed daripada Oskar. Mereka menelan belanja sebanyak 40,000 emas. Anda boleh melihat kandang kuda dengan mudah dalam permainan dan mencari ikon kuda di bawah Perkhidmatan apabila anda menyerlahkan bandar pada peta.

Membuat Pembelian Dalam Permainan

Pelekap juga boleh dibeli menggunakan mata wang dalam permainan seperti Emas atau Debu Merah. Anda boleh membeli jenis Gunung ini di Master Stable atau pergi ke Medan Kebencian untuk berdagang dengan Vendor Perisai Gunung Tidak Konvensional. Hanya Gunung Berdarah, Kuda Kelabu, Nell Lama dan Kuda Berbintik-bintik boleh diperolehi dengan cara ini.

Dipasang Dari Pembelian Kedai

Setelah anda memperoleh Mount pertama anda daripada watak bukan pemain (NPC), anda boleh meneruskan Mounts lain dalam permainan. Tetapi ia akan menyebabkan anda memerlukan wang sebenar. Anda perlu mendapatkan Platinum untuk membeli Mounts di kedai dalam permainan. Hanya empat jenis pelekap boleh dibeli dengan cara ini: Endurance, Ingot, Liath Icehowl dan Triune Charger Mount.

Harap maklum bahawa koleksi Mount dalam permainan terus berubah. Anda mungkin tidak menemui Mount yang sama tersedia untuk pembelian setiap kali. Berhati-hati dengan Mounts baharu dan item jarang yang mungkin muncul di kedai pada bila-bila masa.

Mengumpul Gunung Daripada Kandungan Dunia dan Titisan Harta Karun

Menjalani cabaran acara dunia dan memburu Treasure Goblin boleh membantu anda mendapatkan kenderaan. Tetapi, ia bukan kaedah yang boleh dipercayai kerana kebarangkalian penurunan adalah agak rendah. Menjarah peti tinggi dan senyap juga boleh menyediakan baka gunung yang baharu dan unik. Anda disyorkan agar menyertai acara World Boss dan Legion dengan segera untuk meningkatkan peluang anda mengumpul penurunan gunung. Nasib baik, mereka boleh ditemui di banyak lokasi permainan. Anda boleh mendapatkan 21 jenis pelekap yang berbeza menggunakan kaedah ini.

Menggunakan Pas Pertempuran

Ini adalah cara yang bagus untuk memperoleh tambahan tanpa membelanjakan sepeser pun di kedai dalam permainan. Pemain boleh membeli Battle Pass sebaliknya. Walau bagaimanapun, kaedah ini telah menghadapi beberapa tindak balas kerana menjadi transaksi mikro.

Promosi dan Ganjaran Istimewa

Lekapan yang anda boleh dapatkan dalam kategori ini adalah terhad. Anda boleh mendapatkan pelekap Light-Bearer sebagai ganjaran untuk prapesan mana-mana edisi “Diablo 4”. Anda akan menemuinya di kandang kuda sebaik sahaja anda membuka kunci Gunung pertama anda. Sementara itu, anda boleh mendapatkan Primal Instinct Mount melalui kerjasama Blizzard dengan Twitch.

Pemain mesti membuat akaun pada platform Twitch dan menghadiahkan satu Twitch streamer dua langganan daripada Blizzard. Langganan boleh dimiliki oleh mana-mana peringkat, tetapi strim mesti telah diluluskan oleh Blizzard. Pemain kemudian akan menerima kod untuk membantu mereka membuka kunci Gunung. Kod ini hanya boleh ditebus di tapak web Blizzard sebelum ia ditambahkan pada koleksi Mount anda.

Mount terakhir yang anda boleh dapatkan daripada kaedah ini ialah Temptation Mount. Pemain yang telah membeli sama ada Edisi Deluxe atau Ultimate permainan akan menemui Mount ini di Master Stable serta-merta selepas anda membuka kunci Mounts dalam Diablo 4.

Menggunakan Mounts dalam Diablo 4

Jika ketumpatan raksasa dalam Diablo 4 menjadi terlalu tinggi, Gunung anda mungkin akan menjadi takut, dan anda mungkin terjatuh apabila meter penuh. Perhatikan kiraan musuh jika anda ingin mengelakkan pertempuran sama sekali.

Menekan kekunci Angkasa pada PC anda akan membantu anda mengatasi perusuh. Tetapi anda perlu menunggu 8 saat selepas setiap letupan kelajuan.

Anda boleh turun dari koleksi dengan menekan butang Z atau kanan tetikus. Apabila anda ingin turun dari Gunung anda untuk pertempuran, anda juga boleh memilih untuk melancarkan Serangan Dismount. Ini memberi kerosakan yang ketara kepada semua perusuh di sekeliling anda. Menekan kekunci 1 pada PC akan membolehkan serangan ini.

Pemain juga mempunyai pilihan untuk menyesuaikan Mount mereka dalam permainan. Tetapi, perisai Gunung dan trofi ini hanya memberikan kesan kosmetik. Anda tidak boleh membuka kunci sebarang keupayaan, kemahiran atau kelebihan melalui penyesuaian ini. Setiap kali anda ingin menukar pilihan penyesuaian pada Mount anda, anda perlu berinteraksi dengan Master Stable untuk menukar kosmetik. Ini juga terpakai apabila anda ingin menukar Mount.

Kemahiran dan Kebolehan Turun Kelas

Anda boleh mendayakan kebolehan turun naik anda sebaik sahaja anda mendapat Gunung dan mengembara melalui Kedalaman Neraka. Setiap kelas membawa atribut tertentu, seperti yang dijelaskan di bawah:

  • Bone Spike Dismount: Ini tergolong dalam kelas Necromancer. Keupayaan itu membolehkan pemain melompat dari gunung dan menimbulkan pancang dari tanah.
  • Keupayaan Turun Tampar: Anda hanya boleh memperoleh kebolehan ini jika anda tergolong dalam kelas Rogue. Pergerakan ini mengeluarkan berbilang anak panah. Walau bagaimanapun, pemain perlu mempunyai senjata jarak jauh dalam inventori mereka untuk melancarkan serangan ini dengan jayanya.
  • Bounding Slam: Kelas Barbarian menggunakan kebolehan ini. Serangan itu dicapai dengan melompat dari Gunung dan berdebar dari tanah. Tetapi, anda mesti mempunyai senjata dua tangan untuk melakukan serangan ini ke atas perusuh.
  • Keupayaan Turun Bangun Beku: Serangan ini tergolong dalam kelas Sorcerer. Ia membolehkan pemain membekukan perusuh selama dua saat.
  • Serangan Diskaun Pummel: Keupayaan Pummel membolehkan kelas Druid melancarkan serangan ke atas perusuh dengan menjadikan anda Werebear dan menghempas tanah.

Memanggil Gunung

Lekapan dalam “Diablo 4” boleh dipanggil sesuka hati. Anda boleh memanggil kuda anda dengan menekan butang kanan pada D-pad pengawal atau menekan kekunci Z untuk pengguna PC. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai tempoh bertenang 10 saat sebaik sahaja anda melepaskannya. Ini biasanya berlaku apabila pemain ingin bertarung kerana anda tidak boleh bertarung secara langsung apabila berada di Gunung. Walau bagaimanapun, terdapat kaveat: anda tidak boleh memanggil pelekap di penjara bawah tanah dan struktur dalam. Satu-satunya pengecualian ialah kampung.

Tingkatkan Kelajuan Anda Menggunakan Lekap

Mendapatkan pelekap dalam “Diablo 4” membantu anda menjimatkan masa dan cepat melarikan diri dari perusuh di dunia neraka ini. Walau bagaimanapun, sebaiknya pemain hanya menggunakan kuda apabila perlu supaya mereka boleh mengambil mata berharga yang hanya boleh diperolehi dengan menumpaskan musuh yang muncul dalam kandungan sampingan permainan.

Adakah anda menggunakan Mounts dalam “Diablo” 4? Kaedah manakah dalam senarai ini yang anda lebih suka gunakan untuk mendapatkan Mounts? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.