Cara Mendapatkan Nafas Naga dalam Buah Blox

67

Pemain Blox Fruits menyelesaikan misi dan pencarian yang mendebarkan sambil meneroka banyak laut dan pulau. Untuk mengalahkan pelbagai musuh dan bos, anda perlu memperoleh satu set gaya pertempuran. Salah satunya ialah Nafas Naga.

Cara Mendapatkan Nafas Naga dalam Buah Blox

Nasib baik, mendapatkan Nafas Naga tidak sukar. Dalam artikel ini, kami akan menyediakan satu set arahan untuk menjadikan proses lebih mudah.

Cara Mendapatkan Nafas Naga

Dragon Breath ialah gaya tempur yang diajar oleh NPC yang dipanggil Sabi. Anda boleh menemui Sabi di Kerajaan Mawar di Laut Kedua, pada gerbang mini kelima di dinding di sebelah kiri, melihat dari kafe. Untuk mengakses Laut Kedua, anda mesti berada pada tahap 700 ke atas.

Sebaik sahaja anda sampai ke Sabi, anda perlu bercakap dengannya dan membeli Nafas Naga dengan harga 1500 Fragmen. Sebaik sahaja anda memperoleh gaya tempur, anda akan mendapat gelaran “Dragonborn.” Jika Sabi membalas dengan “Pergi” dan bukannya memberi anda Nafas Naga, ini bermakna anda tidak mempunyai Serpihan yang mencukupi.

Petua: Jika anda tidak menemui Sabi, cuba zum keluar seberapa banyak yang anda boleh dan lari di sepanjang dinding sehingga anda melihatnya. Jaket oren terangnya mungkin menarik perhatian anda.

Cara Menggunakan Nafas Naga

Dengan Dragon Breath anda mendapat set pergerakan berikut:

 1. Dragon Rush (Key Z; penguasaan 100) — langkah ini melibatkan tergesa-gesa ke hadapan dua kali dan berhenti seketika di antaranya untuk menukar arah. Semasa bergerak, api dan zarah menghiris mengelilingi pengguna. Berikut adalah kebaikan dan keburukan:
  • Mengejutkan orang, menjadikannya mudah untuk menangkap mereka
  • Boleh menyebabkan kerosakan bonutrtts pada separuh pertama pergerakan
  • Pergerakan perlahan yang boleh dilepaskan dengan Langkah Kilat
 2. Dragon Flames (Key X; penguasaan 200) — langkah ini menampilkan dua ekor naga berpusing di hadapan pengguna dari penumbuk mereka. Pergerakan itu menyebabkan kerosakan dan ketukan. Berikut adalah kebaikan dan keburukan:
  • Baik untuk knockback semasa berlari
  • Boleh memukul musuh tiga kali jika mereka dekat dengan naga
  • Baik untuk memulakan kombo
  • Satu langkah yang boleh diramalkan
 3. Letupan Naga (Kunci C; penguasaan 300) — dalam gerakan ini pengguna menimbus penumbuk mereka ke dalam tanah dan menyebabkan letupan besar. Pergerakan itu meninggalkan batu-batu kecil yang terbakar keluar dari tanah. Berikut adalah kebaikan dan keburukan:
  • Baik untuk mengisar kerana ia mempunyai kotak hit yang besar
  • Pergerakan perlahan yang boleh dilepaskan dengan Langkah Kilat

Faedah semua pergerakan ini ialah ia berbilang sasaran supaya anda boleh memukul berbilang orang dengannya. Kelemahannya ialah semua pergerakan adalah jarak dekat dan lebih rendah daripada senjata jarak jauh. Mereka juga memerlukan penguasaan yang tinggi untuk tahap yang lebih rendah.

Dragon Breath tidak sekuat gaya pertarungan lain apabila digunakan sendiri. Dengan 300 penguasaan pada Dragon Breath dan tiga gaya pertarungan lain (Electric, Dark Step, dan Water Kung Fu), anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan status Superhuman. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menaik taraf Dragon Breath kepada Dragon Talon di Laut Ketiga, yang jauh lebih kuat.

Cara Kemas Kini Nafas Naga kepada Talon Naga

Dragon Talon ialah satu lagi gaya bertarung yang menampilkan gerakan seperti naga. Ia dikeluarkan dalam Kemas Kini 16 dan mempersembahkan peningkatan daripada Dragon Breath. Gaya tempur ini boleh dibeli daripada NPC yang dipanggil Uzoth.

Begini caranya:

 • Beli Kejutan Rawak daripada Raja Kematian di Istana Berhantu untuk mendapatkan Pati Api. Anda boleh melakukan ini 10 kali setiap dua jam untuk 50 Tulang.
 • Cari Uzoth, yang berada di Istana Berhantu juga, dan berikan Essence kepadanya. Dia akan berada dalam gear besar di sebelah kanan tiang di Istana.
 • Pemain kini boleh belajar Dragon Talon bila-bila masa yang mereka mahu

Mempelajari Dragon Talon juga memerlukan 400 penguasaan atau lebih pada Dragon Breath, 3 juta Wang dalam permainan dan 5,000 Fragmen. Walau bagaimanapun, Uzoth akan menerima Essence walaupun pemain tidak mempunyai keperluan pada masa ini, dan mengajar mereka gaya bertarung apabila mereka mengumpulnya.

Cara Mendapatkan Serpihan dengan Cepat

Serpihan ialah jenis mata wang baharu yang diperkenalkan dalam Kemas Kini 11 dan digunakan di Laut Kedua. Anda boleh mendapatkannya dengan cara yang berbeza:

 • Anda boleh mendapatkan 1,500 Fragmen dengan mengalahkan Raid Boss tunggal, yang cukup untuk membeli Dragon Breath.
 • Mengalahkan Binatang Laut yang bertelur di laut akan memberi anda 250 Fragmen.
 • Jika anda menyebabkan kerosakan bersamaan dengan 10% kesihatan Darkbeard, anda akan memperoleh 1,500 Fragmen.
 • Menguruskan untuk mengalahkan Cake Prince akan memberikan anda 1,000 Fragmen.
 • Memenangi Serbuan Buah boleh memberi anda 1,000 Fragmen jika anda tidak mati.
 • Menyelesaikan Serbuan Kapal akan memberi anda 200 Serpihan tetapi hanya jika anda mengalahkan kedua-dua kapal Briged dan dua bot Asas.
 • Jika anda berjaya mengalahkan pemain dengan tajuk YouTuber, anda akan memperoleh 2,500 serpihan.
 • Jika anda mempunyai beberapa Robux, anda boleh menukarnya di kedai permainan untuk Fragmen.

Harimau Bongkok, Nafas Naga

Selepas memperoleh beberapa serpihan melalui serbuan dan dengan mengalahkan musuh yang berbeza, anda boleh menggunakannya untuk pelbagai tujuan. Selain daripada membeli gaya bertarung seperti Dragon Breath, anda juga boleh membeli senjata atau barangan seperti pistol Kabucha dan Bot Kapal Bunga. Anda boleh menggunakan Fragments untuk menyedarkan anda dalam Blox Fruits selepas anda berjaya menyelesaikan Fruit Raid. Akhir sekali, anda boleh menggunakannya untuk membeli Perubahan Perlumbaan dan Tetapan Semula Stat.

Bagaimana anda pernah mendapat Nafas Naga pada Buah Blox? Adakah anda menggunakan mana-mana petua yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.