Cara Mendapatkan Nombor Telefon Sementara

50

Anda tidak perlu menjadi penjenayah dikehendaki atau lelaki misteri antarabangsa untuk memerlukan nombor telefon sementara. Anda mungkin mahu mengelakkan panggilan pemasaran, memberikan pengesahan mudah alih tanpa memberikan nombor sebenar anda, atau mahukan tahap keselamatan untuk temu janji dalam talian atau penyenaraian Craigslist. Sebabnya banyak dan pelbagai dan ada yang lebih jinak daripada yang lain.

Kebanyakan rangkaian sosial dan banyak tapak web yang menggunakan pengesahan dua faktor memerlukan nombor telefon. Tidak mengapa jika anda tidak kisah dunia mengetahui sel anda. Jika anda lebih suka privasi lebih sedikit, nombor telefon sementara boleh membantu. Mohon untuk insurans dan anda perlu memberikan nombor telefon, gunakan laman web pekerjaan dan mereka akan mahukan nombor telefon, Jika anda tinggal di bandar lain selama beberapa minggu, anda akan mahukan nombor telefon sementara tempatan.

Cara Mendapatkan Nombor Telefon Palsu

Sama ada anda mahukan nombor telefon tanpa nama atau anda sedang mencari nombor baharu untuk digunakan dalam masa yang singkat, cara terbaik untuk mendapatkan nombor telefon sementara ialah dengan memuat turun aplikasi. Pada telefon pintar, tablet anda dan dalam sesetengah kes tapak web, memilih aplikasi yang betul boleh menjadi sukar jika anda tidak pasti apa yang dilakukan oleh setiap aplikasi.

Anda mungkin menyukai nombor telefon baharu untuk menghalang pelanggan dan pelanggan daripada mengetahui nombor sebenar anda, atau anda memerlukan kod pengesahan yang dihantar melalui teks. Aplikasi yang berbeza mempunyai ciri unik untuk keperluan anda.

Nampaknya terdapat cukup orang di luar sana yang mahukan nombor telefon sementara untuk menjamin beberapa perkhidmatan yang menawarkan perkara itu. Kesemuanya menelan belanja, tetapi tidak banyak, secara purata sekitar $5 sebulan. Berikut adalah beberapa perkhidmatan tersebut.

Pembakar

Pembakar mestilah cara yang paling terkenal untuk mendapatkan nombor telefon sementara. Ia ialah apl telefon yang berfungsi di Kanada dan AS dan menyediakan nombor telefon kedua untuk telefon sedia ada anda. Ia menggunakan nombor telefon sebenar, berbanding nombor VoIP, jadi anda boleh menggunakannya untuk sebarang pengesahan atau tujuan yang anda perlukan. Ia juga menawarkan suara, teks dan mel suara.

Selepas percubaan percuma, Burner ialah $4.99 sebulan. Anda memilih nombor dan boleh menyimpannya selama yang anda suka. Apabila anda selesai dengannya, tekan butang dalam apl, dan nombor itu dibakar. Pilih yang lain dan anda boleh pergi.

Google Voice

Google Voice ialah penyelesaian komunikasi bersatu percuma untuk semua. Satu nombor boleh disediakan untuk membunyikan semua telefon, mudah alih dan talian tetap anda. Anda memilih nombor setempat ke bandar anda, memberitahunya ke mana hendak dilencongkan dan pergi jauh. Anda juga boleh menelefon dan menghantar teks serta menggunakan nombor tersebut mengikut kesesuaian anda.

Terdapat khabar angin bahawa Google Voice akan dihentikan tetapi ia masih belum berlaku jadi ini adalah cara yang berdaya maju untuk mendapatkan nombor lain. Ia juga percuma selagi anda tinggal di AS Google Voice tidak tersedia di luar Amerika Syarikat.

Lindungi saya

Lindungi saya menawarkan nombor telefon sementara dan banyak lagi. Jika anda bimbang tentang keselamatan atau pengawasan, ini ialah apl untuk dicuba. Ia bukan sahaja menyediakan nombor sementara, tetapi ia juga menggunakan penyulitan gred tentera untuk panggilan, menawarkan teks yang merosakkan diri, perkongsian fail peribadi dan bilik kebal peribadi yang dipasang pada telefon anda untuk memastikan keadaan selamat.

Kelemahannya ialah penyulitan memerlukan kedua-dua pihak menggunakan CoverMe. Semua panggilan dihalakan antara dua rangkaian tanpa mengira sama ada ia disulitkan atau tidak. Ini sahaja akan menjadikan pengawasan hampir mustahil. Panggilan menggunakan CoverMe tidak dipaparkan pada bil terperinci malah terdapat kata laluan tipu yang tersedia serta kata laluan sebenar.

Baris2

Baris2 adalah perkhidmatan yang lebih berorientasikan gaya hidup daripada pilihan sebelumnya. Ia memuji kebaikan mempunyai nombor telefon awan yang dilampirkan pada nombor telefon sebenar anda. Ia menawarkan kedua-dua rancangan perniagaan dan peribadi yang termasuk nombor telefon AS atau Kanada, SMS dan minit suara termasuk serta keupayaan untuk menggunakan nombor itu pada telefon bimbit dan komputer meja.

Ia adalah $8.30 sebulan untuk bermula tetapi anda mendapat teks tanpa had, 5000 minit, nombor baharu, keserasian LTE, panggilan kumpulan dan pemesejan, dan beberapa kadar panggilan antarabangsa yang kompetitif. Tiada pilihan keselamatan seperti yang terdapat dalam CoverMe atau Burner tetapi sebagai baris kedua yang sah, ia menghantar barangan.

TextNow

TextNow ialah aplikasi percuma yang boleh anda muat turun ke telefon semasa anda. Ia menampilkan pilihan untuk membuat panggilan, menghantar dan menerima teks serta memilih kod kawasan yang anda ingin miliki. Aplikasi ini benar-benar percuma dan membolehkan anda terus menggunakan nombor telefon yang anda pilih sehingga anda sama ada berhenti menggunakannya atau melumpuhkan apl.

Anda boleh memuat turun Textnow daripada Gedung Google Play atau Gedung Apl Apple. Untuk penggunaan sekali sahaja, atau untuk mengekalkan nombor itu buat seketika, ini merupakan penyelesaian yang sangat baik, tidak invasif dan percuma untuk mendapatkan nombor sementara. Aplikasi ini menggunakan wifi atau sambungan data selular anda dan sesuai untuk komunikasi antarabangsa.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh mendapatkan alamat e-mel sementara?

Kami sebenarnya mempunyai artikel mengenai alamat e-mel sementara di sini. Terdapat banyak tapak web percuma yang menyediakan alamat e-mel tanpa nama sementara. Sumber ini bagus untuk mendaftar untuk langganan dalam talian dan banyak lagi. Kebanyakan perkhidmatan e-mel sementara akan membenarkan anda mendapatkan kod pengesahan dan menerima e-mel, semuanya tanpa perlu melog masuk atau memberikan maklumat peribadi anda.

Bolehkah saya meminta nombor telefon tertentu?

Ya! Google Voice akan membenarkan anda meminta nombor tertentu, termasuk nombor glamor (nombor telefon yang berkaitan dengan perkataan atau frasa). Pilihan untuk melakukan ini akan dikenakan bayaran yang kecil walaupun. Berikut ialah artikel untuk memandu anda menukar nombor Google Voice anda.

Jika anda hanya mencari nombor telefon sementara untuk digunakan seketika, semua perkhidmatan ini menawarkan perkara itu sahaja. Beberapa perkhidmatan ini juga menawarkan lebih banyak lagi yang mungkin menawarkan beberapa orang lebih keselamatan daripada yang mereka perlukan tetapi masih merupakan ciri yang kemas untuk dimiliki.

Tahu cara lain yang baik untuk mendapatkan nombor telefon sementara? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!