Cara Mendapatkan Pek Booster dalam Steam

61

Mengumpul barang koleksi di Steam boleh menambah baik rupa profil anda dan cara orang lain melihat anda dalam sembang. Kad Dagangan ialah koleksi penting yang boleh digunakan dalam pelbagai cara. Anda boleh membuat Lencana dengannya, mengumpulkannya daripada permainan, menjualnya di pasaran, menukarnya dengan pemain lain dan sebagainya.

Cara Mendapatkan Pek Booster dalam Steam

Pemain mendapat Kad Dagangan daripada bermain permainan. Anda hanya boleh mendapatkan sejumlah Kad daripada bermain permainan, dan apabila anda mencapai had, jika anda ingin melengkapkan set dan membuat Lencana, anda mesti mencari cara lain untuk memperolehnya. Salah satu cara itu ialah mendapatkan Pek Penggalak.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan Pek Penggalak di Steam, peluang untuk memperoleh item ini dan perkara yang diperlukan untuk kelayakan.

Mendapatkan Pek Penggalak di Steam

Dengan Pek Penggalak, anda boleh meningkatkan tahap dengan lebih pantas apabila anda mendapat lebih banyak Kad Dagangan dan Lencana. Pek Booster mengandungi tiga kad untuk permainannya. Contohnya, jika anda mendapat Pek Penggalak Star Wars, anda akan menemui tiga Kad Dagangan Star Wars di dalamnya. Anda boleh mendapatkan Pek Penggalak dalam dua cara: secara percuma dengan menunggu titisan rawak, dan dengan Permata.

Cara Memperoleh Pek Booster Percuma

Jika anda tidak mahu membelanjakan Permata dan wang untuk mendapatkan Pek Penggalak, ada cara untuk mendapatkannya secara percuma. Mula-mula, anda mesti mengumpul semua kad yang tersedia untuk digugurkan dalam permainan yang anda miliki, yang biasanya separuh daripada jumlah kad untuk permainan itu.

Untuk mendapatkan Pek Booster percuma, anda hanya perlu menunggu untuk menerima penurunan secara rawak dan membuka Steam setiap minggu untuk kekal layak menerima titisan ini. Peluang untuk mendapatkan Pek Penggalak bergantung pada kekerapan pemain lain membuat Lencana. Satu Pek Penggalak diberikan secara rawak kepada pemain setiap kali Lencana dibuat untuk permainan yang sama. Ini bermakna anda berkemungkinan besar untuk mendapatkan Pek Penggalak untuk permainan popular, kerana lebih ramai orang akan membuat Lencana. Jika anda mendapat penurunan Pek Booster daripada Steam, anda boleh menemuinya dalam Inventori anda.

Tambahan pula, peluang anda untuk mendapatkan Pek Booster meningkat berdasarkan tahap Steam anda. Untuk setiap 10 tahap, peluang anda untuk mendapatkan Pek Booster meningkat sebanyak 20%.

 • Tahap 10 – Anda mendapat peningkatan kadar penurunan sebanyak 20%.
 • Tahap 20 – Anda mendapat peningkatan kadar penurunan sebanyak 40%.
 • Tahap 30 – 60% meningkat.
 • Tahap 40 – 80% meningkat.
 • Tahap 50 – 100% meningkat, menggandakan peluang anda.
 • Tahap 100 – 200% meningkat, menggandakan peluang anda.

Selain itu, anda boleh menyemak sama ada anda telah memperoleh semua titisan daripada permainan dengan membuka pilihan “Lencana”. Di sana anda boleh melihat “Tiada kad jatuh lagi” di sebelah kad anda untuk pelbagai permainan, yang bermaksud anda layak untuk memperoleh Pek Penggalak. Semak kawasan Lencana anda untuk melihat permainan yang anda layak. Jika anda mendapati “5 kad jatuh tinggal” atau sebarang bilangan kad lain yang anda masih perlu dapatkan semasa bermain permainan, anda tidak layak untuk Pek Penggalak.

Walaupun dengan kemungkinan yang meningkat, ia mungkin mengambil masa yang sangat lama sebelum anda mendapat pek percuma, terutamanya untuk permainan yang tidak popular.

Cara Memperoleh Pek Booster Dengan Permata

Salah satu cara untuk mendapatkan Pek Booster ialah dengan Permata. Permata ialah mata wang yang dilaksanakan di Steam semasa acara Jualan Percutian pada tahun 2014. Mata wang ini pada mulanya digunakan untuk membida permainan yang lengkap, tetapi kini mata wang kosmetik sahaja.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak Permata dengan mengitar semula pelbagai barang koleksi menjadi Permata, seperti kad, latar belakang dan emotikon. Walaupun ini memusnahkan item, jika anda mempunyai terlalu banyak item yang tidak boleh digunakan, anda tidak boleh berdagang atau menjual yang mengambil banyak ruang dalam Inventori anda, mengitar semulanya menjadi Permata adalah cara yang perlu dilakukan. Kad Dagangan biasanya tidak berbaloi untuk ditukar kepada Permata kerana keuntungannya adalah minimum dan mereka mungkin boleh didagangkan.

Di sinilah anda boleh membuat Pek Booster anda sendiri dengan Permata:

 1. Buka aplikasi Steam.
 2. Ketik pada nama pengguna di bahagian atas skrin anda.
 3. Pilih “Inventori” daripada menu lungsur.
 4. Pergi ke tab “Stim” untuk melihat semua Item Stim anda.
 5. Klik pada yang anda mahu “kitar semula” atau musnahkan untuk mendapatkan Permata.
 6. Ketik pada pilihan “Turn into Gems.”
 7. Sahkan dengan menekan “Ok.”

Harga Pek Booster boleh berkisar antara 400 hingga 1200 Permata. Apabila anda mengumpulkan Permata yang mencukupi, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka tab “Stim” dalam “Inventori.”
 2. Klik pada Permata.
 3. Ketik pilihan “Buat Pek Penggalak” di sebelah kanan skrin anda.
 4. Ini membuka tetingkap “Pencipta Pek Penggalak” yang anda juga boleh akses daripada pilihan “Lencana”.

Dalam tetingkap ini, anda boleh melihat Pek Penggalak yang boleh anda beli dan kos setiap satu. Di bahagian atas skrin, anda juga boleh melihat bilangan Permata yang anda miliki. Anda boleh mendapatkan satu Pek Booster untuk satu permainan tertentu, terhad kepada satu setiap hari.

 1. Pilih permainan daripada menu lungsur.
 2. Pilih antara “Buat pek boleh niaga” atau “Buat pek tidak boleh niaga.”
 3. Klik pada “Buat Pek.”
 4. Sahkan dalam tetingkap pop timbul.

Pembukaan dan Pek Perdagangan

Selepas anda mendapat pek, tetingkap akan muncul di mana anda boleh memilih untuk membongkar Pek Penggalak serta-merta atau melihatnya dalam inventori. Jika anda memilih pilihan kedua, ketik “Buka bungkus” di sebelah kanan skrin anda. Anda boleh melihat kad yang anda perolehi dan Lencana anda berkembang di sana, dan semak sama ada kad itu daripada set yang sama. Ambil perhatian bahawa tiada jaminan anda akan mendapat Kad Dagangan baharu daripada pek, kerana anda juga boleh menerima pendua dan kad yang telah anda perolehi melalui permainan.

Anda juga boleh berdagang atau menjual Pek Penggalak. Apabila anda mengklik pada Pek Penggalak yang anda buat dalam Inventori anda, anda boleh melihat sama ada item itu boleh didagangkan dan boleh dipasarkan. Selepas anda membuat Pek Penggalak dengan Permata, anda tidak boleh menukarnya serta-merta kerana ia mempunyai tempoh bertenang. Tambahan pula, anda juga boleh membeli Pek Penggalak daripada Pasaran jika anda fikir anda akan kehilangan terlalu banyak nilai dengan mengitar semula kad menjadi Permata.

Soalan Lazim

Apakah itu Kad Steam Foil?

Kad Steam Foil adalah koleksi yang jarang diperoleh daripada Kad Dagangan standard. Sama seperti Kad Dagangan boleh digunakan untuk memalsukan Lencana, Kad Kerajang digunakan untuk mencipta Lencana Kerajang. Kad ini mempunyai nilai yang lebih tinggi dan lebih mahal untuk dibeli daripada Pasaran.

Patutkah saya menjual atau membuka Steam Booster Pack?

Membuka Pek Penggalak ialah pilihan yang baik jika anda ingin melengkapkan keseluruhan set Kad Dagangan untuk permainan tertentu dan mencipta Lencana. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa untuk mengumpulkan semua kerana anda boleh mendapatkan pendua. Sebaliknya, menjualnya adalah lebih baik jika anda ingin mendapatkan wang dan tidak mahu mengambil risiko.

Menyesuaikan Profil Steam Anda

Pek Booster jarang diperolehi daripada Steam, jadi anda boleh mengitar semula kad dan membuat pek anda sendiri dengan membelanjakan Permata. Untuk hasil terbaik, beli lebih banyak permainan dan mainkannya untuk mendapatkan kosmetik untuk ditukar menjadi Permata.

Pernahkah anda menerima penurunan Pek Booster daripada Steam? Adakah anda berdagang, menjual atau mengumpul kad daripada Booster Packs? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.