Cara Mendapatkan V3 Shark dalam Blox Fruits

57

Blox Fruits membolehkan anda mencuba pelbagai perlumbaan sebelum memilih yang paling sesuai dengan gaya permainan anda. Apabila anda memasuki permainan, anda tidak boleh memilih perlumbaan yang anda mahu, kerana ia secara rawak memberikan anda satu. Peluang tertinggi ialah bangsa Manusia, dengan lebih sedikit 60%, manakala tiga perlumbaan biasa yang lain hanya mempunyai lebih 12.5%. Mereka adalah Arnab, Malaikat, dan Jerung.

Cara Mendapatkan V3 Shark dalam Blox Fruits

Jika anda tidak mendapat perlumbaan Shark pada mulanya dan ingin mencubanya, artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara dan sebab perlumbaan ini kuat. Tambahan pula, apabila anda mendapat perlumbaan Shark, memaksimumkan dan menaik taraf ia diperlukan untuk menguatkan watak anda. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan V3 Shark dan keperluannya.

Belajar V3 Shark dalam Blox Fruits

Sebelum anda mula melakukan tugasan untuk mencapai V3 Shark, anda harus memastikan untuk mencapai tahap 1,000, mempunyai 2,000,000 Beli untuk membayar NPC untuk naik taraf, dan mempunyai bos yang kalah, Don Swan. Anda juga perlu menaik taraf perlumbaan ini kepada V2 sebelum mencapai V3.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk mencapai Shark V3:

 1. Pergi ke Kerajaan Pulau Mawar.
 2. Pergi ke Bukit Berlian (Bukit ini dikenali dengan bunga matahari yang besar di atas).
 3. Navigasi ke bilik tersembunyi di bawah bukit ini (Bilik ini juga dikenali sebagai Rumah Anjing, tempat Wenlock tinggal).
 4. Berinteraksi dengan Arwe, NPC lain di dalam bilik itu.
 5. Mulakan pencarian yang diberikan oleh NPC kepada anda dan pergi ke dok dan laut dan kalahkan Binatang Laut.

Anda boleh berenang sehingga anda menjumpai Sea Beast atau membeli bot daripada Boat Dealer NPC yang terdapat di dok. Di sana, anda boleh membeli bot jika perlu untuk perjalanan yang lebih pantas.

 1. Kembali ke bilik Diamond Hill dan Dog House selepas mengalahkan Sea Beast.
 2. Bercakap dengan Arowe sekali lagi.
 3. Bayar dia 2,000,000 untuk menyelesaikan pencarian dan mempelajari V3 Shark.

Selepas anda menyelesaikan pencarian, peningkatan V3 memberikan anda mantra baharu yang dipanggil Badan Air. Apabila anda mengaktifkannya, anda menerima 80% pertahanan apabila diserang. Keupayaan ini bertahan selama 6.5 saat dan mempunyai cooldown 30 saat.

Bagaimana untuk menukar perlumbaan kepada jerung

Mengetahui cara untuk mencapai peningkatan Shark kedua adalah penting jika anda sudah pun V2 dalam perlumbaan ini. Walau bagaimanapun, jika anda adalah bangsa yang berbeza dan ingin mencuba perlumbaan Jerung atau Ikan, seperti namanya, anda harus tahu keperluannya.

Tidak seperti Cyborg atau Ghoul, yang mempunyai keperluan unik untuk mendapatkannya, Shark ialah salah satu perlumbaan biasa yang boleh diperoleh melalui:

 • Membeli Race Reroll dari kedai dengan harga 90 Robux atau daripada Tort NPC di Café untuk 3,000 Fragmen.
 • Mendapatkan Race Reroll semasa acara tertentu.

Belajar V2 Shark dalam Blox Fruits

Memandangkan peningkatan V2 diperlukan untuk mengembangkan perlumbaan lebih jauh kepada V3, bahagian ini akan membincangkan cara untuk mencapai V2 Shark. Sama seperti V3 mempunyai keperluan sendiri, V2 mempunyai beberapa prasyarat unik juga. Sebelum anda boleh memulakan pencarian untuk V2, anda perlu melengkapkan pencarian yang diberikan oleh Bartillo dan mencapai tahap 850 atau lebih tinggi. Sudah tentu, anda juga perlu membelanjakan wang dalam permainan — kali ini, anda perlu membayar 500,000 mata wang Blox Fruit.

Menyelesaikan Pencarian Bartillo

Bartillo ialah NPC yang tinggal di Café dan pembawa pencarian The Colosseum, yang diperlukan untuk memulakan pendakian untuk V2 Shark. Untuk menyelesaikan pencarian ini, anda perlu:

 1. Bercakap dengan Bartillo dan terima pencarian pertama.
 2. Di luar Kafe, cari Swan Pirates di kawasan Kingdom of Rose dan bunuh 50 Swan Pirates.
 3. Pergi ke puncak gunung berhampiran kawasan Kingdom of Rose.
 4. Kalahkan Jeremy.
 5. Kembali ke Kafe.
 6. Berinteraksi dengan Bartillo sekali lagi dan terima usaha untuk membebaskan Gladiator dari penjara di Colosseum.
 7. Pergi ke The Mansion.
 8. Di dalam The Mansion, pergi ke kiri dan baca kod yang tertulis pada salah satu jadual di sana.
 9. Menghafal kod.

Memandangkan kod itu tidak ditulis dalam abjad, anda boleh menulisnya pada sekeping kertas atau di suatu tempat untuk tidak melupakan susunan huruf, kerana ia perlu untuk membuka kunci pintu penjara dan membebaskan banduan.

 1. Pergi ke bangunan Colosseum.
 2. Menuju ke bilik di bawah stadium tempat tahanan berada.

Di sini, anda akan melihat surat yang sama dari sebelumnya bertaburan di sekeliling bilik. Ada yang diletakkan di dinding, manakala yang lain di tiang. Anda perlu mengaktifkan huruf dalam susunan yang sama seperti yang terdapat di atas meja di The Mansion. Selepas anda melakukan ini, pintu pagar akan dibuka, dan anda akan memperoleh gelaran Juara Baru dan item Helmet Pahlawan.

Ambil perhatian bahawa ia sepatutnya bertukar hijau apabila anda mendekati setiap huruf. Jika tidak, ia tidak diaktifkan.

Menyelesaikan Pencarian Alchemist

Selepas menyelesaikan pencarian Bartillo, anda akhirnya boleh memulakan pencarian untuk mendapatkan V2 Shark. Inilah cara anda boleh tentangnya:

 1. Pergi ke Zon Hijau dan bercakap dengan NPC Alchemist dan terima Pencarian Bunga.
 2. Cari bunga merah, biru dan kuning dan kembali kepada Alchemist setelah selesai.

Bunga ini mempunyai lokasi tertentu di seluruh dunia. Bunga kuning boleh dirompak selepas mengalahkan mana-mana NPC. Bunga merah hanya boleh ditemui pada waktu siang, manakala bunga biru bertelur pada waktu malam. Anda boleh mula mencari bunga merah atau biru bergantung pada masa anda melakukan pencarian ini dan sama ada malam atau siang. Selepas mendapatkan salah satu daripadanya, kemungkinan besar anda perlu menunggu sebentar untuk malam/siang yang akan datang. Ini adalah masa terbaik untuk mendapatkan yang kuning dan menjimatkan masa.

Bunga merah boleh didapati di lokasi berikut:

 • Semak di hadapan pintu masuk The Mansion
 • Di sebelah bangunan merah/merah jambu di Kingdom of Rose
 • Berhampiran Alchemist di Zon Hijau
 • Batu Fajita, juga di Zon Hijau
 • Di atas dataran tinggi berhampiran kawasan Kilang

Bunga biru boleh didapati di sini:

 • Di kubur di kawasan Kubur
 • Berhampiran pokok mengadap gua di kawasan Tanah Kubur
 • Di Pulau Usoap, berhampiran pokok di tengah-tengah bangunan kecil di sana
 • Di bilik rahsia Pulau Gua di atas siling

Selepas selesai, anda perlu kembali ke Zon Hijau, menyelesaikan pencarian, dan membayar Alchemist 500,000 Beli untuk mengajar anda kemahiran V2 Shark. V2 membolehkan anda berenang dengan lebih pantas, dan anda tidak boleh menerima sebarang kerosakan akibat air atau mati/lemas.

Selain itu, rupa visual berubah apabila anda bertukar kepada perlumbaan Shark dan terus meningkatkannya. Setiap watak Shark menerima sirip yu di suatu tempat di badan.

Menjadi Master Ikan

Perlumbaan Shark dianggap sebagai salah satu perlumbaan yang lebih baik dalam permainan, terutamanya kerana ia meningkatkan kelajuan berenang anda dan menjadikan menyeberangi badan air yang besar kurang mencabar dan memakan masa. Satu lagi kelebihan perlumbaan ini ialah kemahiran Badan Air, yang meningkatkan statistik pertahanan anda. Walau bagaimanapun, anda hanya mempunyai 25% peluang untuk mendapatkan perlumbaan ini apabila anda menggunakan Reroll, dan kadangkala anda mungkin perlu mencuba lebih daripada sekali.

Perlumbaan manakah yang anda rasa paling kuat dalam Blox Fruits? Adakah mendapatkan V3 dan V4 Shark berbaloi dengan masalah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.