Cara Mendayakan Terbang di Minecraft

124

Pemain Minecraft yang berpengalaman tahu bahawa terdapat beberapa cara untuk terbang dalam setiap mod. Tetapi melainkan anda tahu langkah yang tepat, penerbangan mungkin kelihatan terlalu rumit. Jika anda ingin tahu cara mendayakan terbang dalam Minecraft, kami sedia membantu anda.

Cara Mendayakan Terbang di Minecraft

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk terbang dalam beberapa mod dan juga menerangkan cara untuk terbang dalam mod Survival.

Cara Mendayakan Terbang dalam Minecraft pada Mac, Windows dan Chromebook

Setiap pemain baharu tidak sabar-sabar untuk belajar cara terbang di Minecraft, dan itulah sebabnya penting untuk mengetahui cara mendayakannya dalam setiap mod.

Contohnya, dalam mod Kreatif, anda boleh mula terbang sebaik sahaja anda mula membina dunia anda. Jika dunia Minecraft anda sudah berada dalam mod Kreatif, apa yang anda perlu lakukan ialah ketik dua kali kekunci ruang untuk melayang dan lakukan ketik dua kali lagi untuk turun.

Sebaliknya, jika anda berada dalam mod Survival, satu-satunya cara untuk terbang tanpa kod cheat ialah menggunakan sayap Elytra dengan roket bunga api. Jika anda mahukan yang terbaik daripada kedua-dua dunia, anda perlu mendayakan cheat.

Menggunakan mod menipu membolehkan anda terbang seolah-olah anda berada dalam mod Kreatif pada pelbagai peranti. Begini caranya:

 1. Buka menu Permainan dengan merakam pada butang Esc.
 2. Klik Buka ke LAN.
 3. Pastikan ia tertera Benarkan Cheats: Hidupkan, tetapkan jika tidak.
 4. Pilih Mulakan Dunia LAN.
 5. Mula menggunakan kod cheat.

Apabila anda membenarkan penipuan, anda boleh menggunakan kod untuk menukar mod dunia anda. Apabila anda mula menggunakan kotak konsol, baris mudah seperti “/gamemode c” membolehkan anda melakukannya. Sudah tentu, terdapat banyak kod yang boleh anda gunakan untuk kekal hidup selama-lamanya, memusnahkan musuh dan pastikan anda tidak kehilangan inventori anda.

Cara Mendayakan Terbang di Minecraft pada Android dan iPhone

Menggunakan Minecraft PE pada Android atau iPhone anda memberi anda pilihan terhad untuk penerbangan. Anda harus mencari Elytra atau menggunakan kod cheat. Jika anda ingin menyelamatkan diri daripada masalah pergi ke End City, anda boleh terbang dengan bantuan penipu.

Proses yang sama berlaku apabila anda ingin merasai pengalaman terbang dalam mod Survival pada beberapa peranti. Sebaik sahaja anda membenarkan penipuan, seluruh dunia Minecraft boleh mengubah peraturan asasnya. Anda akan perasan bahawa meter kelaparan dan pengalaman tidak lagi kelihatan, dan dengan cara itulah anda akan tahu bahawa anda kini berada dalam mod Kreatif.

Cara Mendayakan Terbang dalam Mod Survival Minecraft pada PS4 dan Xbox One

Minecraft membenarkan anda terbang dalam mod Survival, tetapi hanya jika anda menukar mod permainan kepada Kreatif. Sebaik sahaja anda memutuskan untuk mendayakan penipuan, dunia LAN baharu akan menjadi aktif. Dalam satu itu, kod akan membolehkan terbang, teleportasi, dan menjana apa-apa jenis blok, hanya untuk bermula.

Adalah penting untuk menyatakan bahawa penipuan hanya tersedia dalam versi permainan yang menerima kemas kini Better Together. Memandangkan PS4 masih tiada dalam kalangan mereka, anda boleh menggunakan cheat pada Xbox One dan platform seperti Windows 10 dan Switch.

Memandangkan mod anda membolehkan anda terbang, berikut ialah cara anda boleh mula terbang menggunakan kawalan Xbox One:

 1. Tekan butang A dua kali dengan cepat untuk mula terbang.
 2. Gunakan D-pad dan tahan butang A untuk menavigasi penerbangan anda.
 3. Gunakan anak panah atas dan bawah untuk terbang lebih tinggi atau lebih rendah.
 4. Tekan butang A dua kali dengan cepat untuk mendarat.

Cara Mendayakan Terbang di Minecraft dengan Perintah

Sebelum anda meneruskan permainan anda, anda perlu memastikan bahawa penipuan dihidupkan. Ini caranya:

 1. Buka menu utama dan pilih Tetapan. Menu Utama Minecraft
 2. Di sebelah kanan, tatal ke bawah sehingga anda sampai ke Cheats.
 3. Hidupkan penipuan dan keluar.

Apabila anda menukar mod dunia Minecraft anda, anda boleh menggunakan kod cheat untuk terbang. Jika anda melompat dua kali atau menggunakan F12, ia akan membuatkan anda melompat lebih tinggi dan mula terbang. Menggunakan butang lompat dan curi, anda boleh mengawal sama ada anda terbang tinggi atau rendah, dan apabila anda hampir dengan destinasi anda, anda boleh mendarat dengan selamat.

Perlu diingat bahawa semasa anda menggunakan penipuan, pemain yang disambungkan ke dunia anda tidak akan dapat memperoleh sebarang pencapaian untuk sebarang pencapaian dalam Minecraft. Sudah tentu, mereka boleh menggunakan kod dan meningkatkan kebolehan permainan mereka, tetapi pencapaian kekal dilumpuhkan sehingga tamat.

Cara Mendayakan Terbang dalam Perintah Pemain Tunggal Minecraft

Dalam Bedrock dan Education Edition of Minecraft, anda perlu menggunakan sintaks yang berbeza untuk membolehkan terbang. Mayfly ialah arahan yang sesuai untuk menyemak keupayaan pemain untuk terbang.

 • Untuk menetapkan keupayaan pemain untuk terbang, anda harus menaip “/ability .”

Cara terbaik untuk menjalankan arahan dalam Minecraft ialah menggunakannya melalui tetingkap sembang. Untuk kebanyakan versi Minecraft, anda hanya perlu tekan T untuk membuka tetingkap dan menaip sebarang arahan. Jika anda ingin membolehkan pemain terbang menggunakan arahan mayfly, ikuti langkah berikut:

 1. Tekan T dan buka kotak sembang.
 2. Taip “/ability @player mayfly true.”
 3. Klik Enter untuk menjalankan arahan.
 4. Perintah itu diaktifkan apabila anda melihatnya di sudut kiri bawah. Apabila anda melihat Keupayaan telah dikemas kini di penjuru kiri, itu bermakna kini anda didayakan untuk terbang.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Perintah Lalat dalam Minecraft?

Berikut ialah senarai arahan terbang untuk pelbagai peranti yang boleh anda gunakan untuk bermain Minecraft:

• Pada Windows, PC dan Mac, anda harus mengklik kekunci Space dua kali.

• Pada Android atau iPhone untuk Minecraft PE, klik butang lompat dua kali.

• Pada PS3 dan PS4, ketik butang X dua kali.

• Pada Xbox One atau 360, gunakan butang A dua kali.

Bagaimana Anda Berhenti Terapung di Minecraft?

Sebaik sahaja anda berada dalam mod Kreatif dan tidak tahu cara terbang, anda mungkin tersekat terapung di atas tempat yang anda ingin mendarat. Jangan lupa bahawa anda tidak dapat dikalahkan kerana tidak mungkin jatuh boleh menyakiti anda. Begini rupa sesi terbang di Minecraft:

• Muatkan permainan dalam mod kreatif.

• Mula terbang dengan mengetik kekunci Angkasa dua kali.

• Gunakan butang Shift kiri jika anda mahu turun perlahan-lahan ke tanah atau ketik kekunci Space dua kali, dan anda dengan cepat berada di atas lantai.

Bolehkah Anda Terbang dalam Mod Survival Minecraft?

Hanya ada satu cara untuk terbang dalam mod Survival, dan itu dengan bantuan Elytra. Jika anda pergi ke bandar Akhir, anda boleh menemui sayap dan roket bunga api untuk melancarkan anda ke udara. Anda boleh menggunakannya untuk meluncur melalui angkasa dan pergi ke mana sahaja anda mahu. Walau bagaimanapun, anda perlu berhati-hati kerana roket di belakang anda boleh menyakiti anda melainkan anda menggunakan kulit sebagai perlindungan.

Bagaimana Anda Terbang di Minecraft Tanpa Penipuan?

Anda boleh terbang dalam mod Kreatif kerana ia merupakan salah satu cara utama membina objek kerana ia membantu anda mengumpulkan bahan binaan dari seluruh dunia. Dalam mod survival, anda juga boleh terbang tanpa menipu menggunakan sayap Elytra dan roket bunga api. Secara keseluruhan, anda boleh menemui alat terbang dalam hampir setiap alat Minecraft tanpa menggunakan sebarang kod cheat.

Apakah Tahap Bunga Api yang Saya Perlu Terbang?

Terdapat tiga peringkat bunga api di Minecraft. Peringkat satu ialah bunga api paling perlahan yang anda perlukan untuk dilepaskan, anda boleh membuatnya dengan mudah dengan satu serbuk pistol dan satu kertas. Bunga api peringkat dua akan membantu anda terbang lebih pantas, dan anda memerlukan dua serbuk mesiu dan satu kertas.

Akhir sekali, anda boleh membuat bunga api peringkat tiga dengan tiga serbuk mesiu dan satu kertas. Hanya berhati-hati bahawa jika anda menggunakan roket peringkat tiga di Nether, anda mungkin terperangkap dalam lava kerana ketidakupayaan permainan untuk memuatkan grafik pada kadar kelajuan yang begitu tinggi.

Jadilah Wira Dunia Anda

Minecraft ialah permainan yang membolehkan anda menjadi kreatif tanpa henti. Dengan kod menipu, anda boleh melawan raksasa, mencipta apa sahaja yang anda bayangkan, mendapatkan semua peralatan yang diperlukan, dan juga terbang. Apa yang anda perlu tahu ialah bagaimana dan bila untuk membolehkannya.

Memandangkan kami telah menerangkan cara terbang dalam Minecraft berfungsi, anda akan lebih seronok meneroka pilihan ini dalam kedua-dua mod Survival dan Kreatif. Apakah yang anda suka tentang terbang di Minecraft? Adakah anda fikir ia adalah keupayaan yang berguna? Adakah anda sudah mencubanya?

Beritahu kami lebih lanjut di bahagian komen di bawah.