Cara menetapkan semula kilang jam tangan pintar Wear OS anda

129
Mobvoi ticwatch c2 04
© NextPit

Malangnya, salah satu ciri istimewa jam tangan pintar Wear OS ialah ia mesti ditetapkan semula kepada keadaan kilang apabila anda mahu memasangkannya dengan telefon pintar baharu. Jadi, sekiranya anda telah membeli telefon pintar teratas terkini yang tersedia di pasaran atau sekadar ingin menetapkan semula jam tangan pintar anda, berikut ialah langkah-langkah yang perlu diikuti.

Apakah maksud menetapkan semula jam tangan pintar Wear OS?

Apabila anda memulihkan jam tangan pintar kepada tetapan kilang Wear OS, semua apl dan datanya, serta semua tetapan sistem, dipadamkan. Selepas anda memasangkan jam tangan dengan telefon pintar anda (baru atau lama), anda mesti pergi ke Gedung Play terus dari jam tangan pintar dan memutuskan aplikasi yang hendak dipasang semula pada jam tangan dan kemudian memuat turunnya semula. Untuk mengetahui cara memuat turun apl ke peranti boleh pakai anda, rujuk kepada Google panduan rasmi.

  • Apl Wear OS terbaik untuk jam tangan pintar anda
Jam tangan pintar Michael Kors 15

Kadangkala, atas beberapa sebab, anda perlu menetapkan semula OS Wear jam tangan pintar anda. / © NextPit

Cara menetapkan semula jam tangan pintar Wear OS anda

Menetapkan semula jam tangan pintar anda hanya memerlukan beberapa langkah mudah. Begini cara melakukannya:

  • Tatal ke bawah dari bahagian atas paparan
  • Pergi ke Tetapan > Sistem
  • Tatal ke bawah dan ketik Putuskan sambungan dan Tetapkan Semula atau Cabut plag daripada telefon
  • Sahkan bahawa anda mahu menetapkan semula jam tangan pintar dengan mengetik Selesai

Pada ketika ini, jam tangan akan dimulakan semula dan prosedur tetapan semula akan bermula secara automatik. Dalam beberapa minit, jam tangan pintar Wear OS anda akan kembali ke keadaan kilang dan anda perlu meneruskan ke persediaan awalnya, termasuk memasangkannya dengan telefon pintar baharu anda.

Adakah anda perlu menetapkan semula jam tangan pintar anda? Beritahu kami tentang pengalaman anda dalam ulasan di bawah.