Cara mengakses mod gelap tersembunyi Messenger

138
AndroidPIT Facebook messenger 7903
© NextPit

Mod gelap di sini, mod gelap di sana… Nampaknya apa yang boleh kita lakukan akhir-akhir ini ialah bercakap tentang tema gelap yang secara beransur-ansur datang ke semua apl. Malah Android Q akan mempunyai mod gelap yang khusus, dan nampaknya Facebook mahu mengikuti tren dengan memperkenalkan tema hitam dalam Messenger.

Walau bagaimanapun, mod gelap Facebook Messenger disembunyikan. Untuk menukar tema apl pemesejan sosial, menggunakan nada gelap untuk menjimatkan bateri dan menjadikan apl itu lebih menyenangkan untuk digunakan dalam gelap, anda perlu tahu cara menjadikan pilihan khusus kelihatan terlebih dahulu.

  • Petua dan helah Facebook Messenger: daripada pemberitahuan kepada lokasi
mod gelap messenger facebook

Cara yang bagus untuk pengguna mencuba mod gelap walaupun ia belum lengkap. / © NextPit

Bagaimana untuk mengaktifkan mod gelap dalam Facebook Messenger pada Android dan iOS

Mod gelap pada Facebook Messenger tersembunyi di sebalik emoji yang bagus. Ya, anda membacanya dengan betul, ia adalah emoji ringkas yang memberikan kami akses kepada tema gelap. Inilah yang anda perlu lakukan untuk membolehkannya:

  • Buka sebarang perbualan
  • Hantar emoji bulan sabit (🌙)
  • Ketik pada emoji berulang kali sehingga mod gelap diaktifkan (pop timbul akan muncul sebagai pengesahan)

Selepas itu anda akan mendapat akses percuma ke mod gelap di Facebook Messenger. Anda boleh mengaktifkan dan melumpuhkannya sesuka hati! Prosedur ini berfungsi pada kedua-dua Android dan iOS, jadi anda boleh menikmati ciri baharu ini pada mana-mana telefon pintar atau tablet yang anda gunakan.

  • Bagaimana untuk menjadikan bateri telefon pintar Android anda tahan lebih lama

Adakah anda menggunakan tema gelap apabila tersedia dalam apl? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.