Cara Mengalih Keluar Seseorang daripada Kumpulan Mesej Teks pada iPhone

91

Jika anda ingin mengalih keluar seseorang daripada kumpulan mesej teks pada iPhone, ia lebih mudah daripada yang anda fikirkan dalam iMessage. Jika anda menggunakan mesej kumpulan iMessage dan seseorang tidak lagi tergolong dalam kumpulan itu, tidak mustahil untuk mengalih keluar mereka daripada komunikasi masa hadapan.

Cara Mengalih Keluar Seseorang daripada Kumpulan Mesej Teks pada iPhone

Tutorial ini akan memandu anda mengalih keluar orang dan diri anda sendiri, menambah kenalan dan meredamkan kumpulan. Kami juga akan membimbing anda tentang cara mengendalikan troll dalam kumpulan anda.

Alih Keluar Seseorang Daripada Kumpulan Mesej Teks Dalam iMessage

Menambahkan kepada kumpulan yang sangat aktif boleh menjadi kesulitan. Walau apa pun alasan anda ingin mengalih keluar seseorang daripada kumpulan mesej teks, ia mudah dilakukan pada iPhone, walaupun kawalannya agak tersembunyi.

Sekatan

Ingat bahawa semua orang dalam sembang kumpulan perlu menggunakan iMessage (buih sembang biru); ini tidak akan berfungsi dengan sembang kumpulan SMS atau MMS biasa (buih sembang hijau). Untuk pilihan Alih keluar muncul, anda juga memerlukan sekurang-kurangnya tiga orang lain dalam sembang kumpulan (jumlah empat orang).

Anda tidak akan melihat pilihan ‘Alih Keluar’ jika:

 • Terdapat kurang daripada tiga jumlah ahli dalam mesej kumpulan anda.
 • Terdapat kenalan menggunakan pemesejan SMS – iPhone mungkin menggunakan SMS dan masih kelihatan biru, bermakna anda tidak akan melihat pilihan ‘Alih Keluar’.
 • Seseorang menggunakan sistem pengendalian bukan epal.

Cara Mengalih Keluar Seseorang daripada Mesej Kumpulan

Dengan mengandaikan semua syarat adalah betul, berikut ialah cara anda mengalih keluar seseorang daripada iMessage kumpulan:

 1. Buka sembang kumpulan yang dimaksudkan daripada apl iMessage anda.

 2. Ketik pada kelompok ikon di bahagian atas kumpulan iMessage.

 3. Ketik ‘i’ yang muncul di sebelah kanan untuk membuka senarai ahli kumpulan.

 4. Leret ke kiri pada nama orang yang anda ingin alih keluar dan ketik ‘Alih Keluar’ apabila ia muncul di sebelah kanan. Jika anda tidak boleh meleret untuk mendedahkan pilihan ‘Alih Keluar’, lihat penafian di atas.

 5. Pilih Alih keluar apabila pop timbul muncul.

Ini segera mengalih keluar individu itu daripada kumpulan mesej anda. Jika anda tidak mempunyai pilihan untuk ‘Alih keluar,’ anda perlu memulakan urutan baharu tanpa kenalan yang tidak diingini. Sejarah sembang akan kekal pada telefon anda, tetapi mereka tidak akan menerima apa-apa yang baharu selagi anda menghantar teks anda kepada kumpulan baharu dan bukan yang lama.

Mengeluarkan Diri Anda Daripada iMessage Kumpulan

Terdapat pilihan untuk mengalih keluar diri anda daripada kumpulan iMessage, dengan mengandaikan kriteria yang disenaraikan di atas dipenuhi. Jika seseorang menambahkan anda ke kumpulan yang anda tidak mahu sertai, ikut langkah ini:

 1. Buka kumpulan iMessage seperti sebelum ini dan klik pada ‘i’ kecil di bawah gambar profil.

 2. Tatal ke bawah halaman maklumat dan ketik pada ‘Tinggalkan perbualan ini.’

Sekali lagi, jika anda tidak melihat pilihan ini, ini mungkin kerana seseorang dalam kumpulan tidak menggunakan iMessage atau kumpulan itu terlalu kecil untuk memenuhi kriteria yang kami senaraikan di atas.

Cara Meninggalkan iMessage Kumpulan pada Mac

Jika anda menggunakan Mac atau MacBook, anda boleh meninggalkan kumpulan iMessage dari sana. Begini cara melakukannya:

 1. Buka aplikasi Mesej dan ketik pada kumpulan iMessage.
 2. Ketik i di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Ketik Tinggalkan perbualan ini.

Jika Biarkan perbualan ini berwarna kelabu dan anda tidak boleh mengkliknya, ini adalah kerana terdapat Android dalam sembang atau kurang daripada empat orang.

Menambah Seseorang pada iMessage Kumpulan

Nasib baik, jika anda terlepas kenalan, anda boleh menambahnya kemudian. Kriteria yang diakui pelik di atas digunakan, jadi jika terdapat pengguna SMS dalam kumpulan, anda tidak akan dapat melakukannya.

 1. Buka halaman maklumat seperti yang telah kami lakukan di atas. Ketik pada pilihan ‘+ Tambah Kenalan.’

 2. Pilih kenalan dan tambahkan mereka pada kumpulan seperti yang biasa anda lakukan.

Redamkan Perbualan Dalam iMessage

Jika anda belum bersedia untuk meninggalkan perbualan tetapi ingin berehat, anda boleh menyembunyikan makluman. Ini melibatkan kurang kerumitan dan menyelamatkan anda daripada konfrontasi.

 1. Buka sembang kumpulan pada iPhone anda dan ketik bulatan gambar profil di bahagian atas tetingkap.

 2. Ketik pilihan ‘i’ apabila ia kelihatan untuk melihat senarai ahli kumpulan.

 3. Pilih Sembunyikan Makluman di bahagian bawah tetingkap kumpulan.

Ini akan menghentikan sebarang makluman perbualan daripada memukul telefon anda, dengan berkesan mengabaikannya.

Sekat Kenalan

Jika anda kehabisan pilihan, pertimbangkan untuk menyekat kenalan. Dengan mengandaikan anda tidak boleh meninggalkan kumpulan yang tidak pernah anda minta untuk menyertainya (seperti spammer), satu-satunya pilihan anda ialah menyekat orang dalam kumpulan itu.

Anda juga boleh menghentikan mesej daripada individu dalam kumpulan.

 1. Buka sembang kumpulan pada iPhone anda. Kemudian, ketik pada kumpulan kenalan di bahagian atas halaman.

 2. Pilih ‘i’ biru untuk ikon Maklumat di bahagian atas sebelah kanan untuk membuka senarai ahli kumpulan.

 3. Pilih individu yang anda mahu sekat.

 4. Pilih Sekat Pemanggil ini.

 5. Pilih “Sekat Kenalan” untuk mengesahkan

Langkah terakhir itu penting kerana iMessage tidak akan sentiasa menyekat orang itu melainkan anda mengesahkan dalam tetingkap kumpulan. Jika ini adalah pilihan yang anda mesti ambil, kami mempunyai pilihan penuh tutorial di sini tentang cara melakukannya.

Soalan Lazim

Melindungi kedamaian anda dalam era digital tidak sepatutnya menjadi satu kerumitan. Berikut ialah beberapa maklumat lanjut tentang cara mengurus kumpulan iMessage anda.

Bolehkah saya memadamkan keseluruhan kumpulan?

Malangnya tidak. Anda boleh leret untuk mengalih keluar perbualan, tetapi orang lain akan kekal dalam kumpulan. Setiap kali seseorang menghantar mesej baharu kepada kumpulan, anda akan menerima pemberitahuan dan perbualan itu akan muncul semula dalam apl pemesejan anda.

Bolehkah saya mengemas kini maklumat hubungan seseorang dalam kumpulan?

Ya, menggunakan ‘i’ yang dinyatakan di atas, anda sepatutnya mempunyai akses untuk mengemas kini nombor telefon pengguna. Jika ia tidak dikemas kini dengan betul, cuma tambah kenalan baharu pada kumpulan.

Apakah yang berlaku jika saya menyekat kenalan yang berada dalam mesej kumpulan dengan saya?

Jika anda menyekat seseorang dalam iMessage kumpulan, mereka akan tetap berada dalam kumpulan itu. Tetapi mujurlah, mereka tidak dapat melihat mesej anda dan anda tidak dapat melihat mesej mereka. Jika seseorang mengganggu anda, anda boleh menyekat kenalan itu tanpa menendang mereka keluar dari kumpulan iMessage sama sekali.

Perlu diingat kenalan lain akan terus melihat mesej daripada anda dan orang yang anda sekat.

Mulakan Sembang Kumpulan Baharu Yang Tidak Termasuk Troll

Jika anda bukan orang yang memulakan sembang kumpulan dan orang lain bertindak balas kepada troll, anda mungkin perlu mengalih keluar diri anda daripada sembang kumpulan, kemudian mulakan kumpulan mesej baharu yang mengecualikan troll. Jika anda kemudian menghantar mesej memberitahu kumpulan itu sebab anda telah memulakan kumpulan mesej baharu, maka orang boleh meredam atau mengalih keluar diri mereka daripada kumpulan asal dan meneruskan perbualan yang lebih sivil dalam kumpulan baharu.

Adakah anda mempunyai sebarang cadangan untuk mengelakkan troll dalam kumpulan pemesejan teks, media sosial dan forum dalam talian? Jika ya, sila komen di bawah.