Cara Mengambil Skrin pada Snapchat tanpa Mengetahui Pengirim (2022)

89

Premis awal Snapchat ialah pengguna yang gembira boleh menghantar gambar dan video berasa selamat dengan pengetahuan bahawa kandungan mereka akan tamat tempoh selepas beberapa saat. Jawatan itu kalah kepada sejarah digital. Walau bagaimanapun, apabila sesuatu digital keluar ke stratosfera, anda tidak boleh pasti ia hilang untuk selamanya. Satu ciri yang memberikan ketenangan fikiran kepada pengguna ialah pemberitahuan tangkapan skrin. Pada bila-bila masa anda mengambil tangkapan skrin Snapchat pengguna menggunakan kaedah tradisional, pengguna akan dimaklumkan.

Cara Mengambil Skrin pada Snapchat tanpa Mengetahui Pengirim (2022)

Helaian curang tangkapan skrin telah beredar di internet sejak 2011, apabila apl itu dilancarkan. Orang ramai mencuba segala-galanya, daripada meletakkan telefon mereka pada mod kapal terbang dan memaksa berhenti aplikasi sebelum Snapchat mendaftarkan tangkapan skrin. Snapchat menutup banyak jalan ini, termasuk apl pihak ketiga yang menjanjikan aktiviti tangkapan skrin sembunyikan. Namun, ada satu jalan yang masih terbuka. Ia tidak termasuk meminta telefon pintar rakan untuk mendokumentasikan apa sahaja interaksi yang anda lakukan di Snapchat. Baca terus untuk mengetahui apa itu.

Cara Mengambil Tangkapan Skrin Rahsia pada Snapchat

Pengguna iPhone pernah dapat merakam skrin Snap tanpa dikesan dengan menggunakan ciri rekod skrin yang berasal dari panel kawalan iOS. Malangnya, pada Mei 2022, itu tidak lagi dapat dilakukan. Berdasarkan ujian kami, pengguna lain menerima pemberitahuan untuk kedua-dua tangkapan skrin dan fungsi rakaman skrin.

Malah aplikasi pihak ketiga di App Store nampaknya tidak begitu boleh dipercayai. Kebanyakan aplikasi yang kami cuba tidak berfungsi sama sekali. Yang lain masih menghantar pemberitahuan. Sudah tentu, ini mungkin disebabkan kemas kini terkini, jadi jika anda cuba menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk tangkapan skrin Snaps, terus semak App Store.

Keadaan ini hanya meninggalkan satu pilihan untuk pengguna iPhone: Gunakan peranti lain. Anda perlu menggunakan telefon lain, tablet, dsb., untuk mengambil foto Snap dan elakkan menghantar pemberitahuan tangkapan skrin tersebut kepada pihak lain.

Mengambil Tangkapan Skrin Rahsia Snapchats menggunakan Android

Sebelum Android 10, terdapat banyak apl rakaman skrin pihak ketiga dan juga beberapa penyelesaian dalam pelancar permainan Android. Tetapi kini, terdapat ciri rekod skrin sama seperti iPhone.

Cara Menggunakan Ciri Rakaman Skrin dalam Android 10+ untuk Merakam Skrin Snapchats

Pengguna Android boleh membuka Snap yang mereka berminat untuk menangkap skrin, kemudian tarik ke bawah dari bahagian atas telefon mereka untuk mengakses panel kawalan.

 1. Bersedia untuk membuka Snap yang anda ingin tangkap.

 2. Akses Panel Kawalan dengan meleret ke bawah dari bahagian atas skrin.

 3. Cari dan pilih fungsi Perakam skrin.

 4. Ketik pada Rakam.

 5. Buka Snapchat yang anda mahu tangkapan skrin.

 6. Kira detik bermula, maka anda telah berjaya menangkap imej Snap ke telefon anda. Anda juga boleh mengetik ikon Berhenti untuk menamatkan rakaman dan amaran tangkapan skrin tidak akan muncul.

Satu-satunya masa anda tidak boleh memulakan rakaman skrin ialah apabila anda sedang melihat snap, jadi sebaiknya cari tahu sama ada tangkapan itu memerlukan rakaman sebelum anda membukanya.

Berhati-hati. Terdapat keadaan di mana pengirim dimaklumkan jika anda telah merakam tangkapan skrin atau merakam foto atau video mereka. Jika anda kini menggunakan versi apl sebelumnya, anda boleh menyaring kandungan rekod wartawan dengan selamat, kerana mereka tidak lebih bijak dalam mengeksploitasi cara anda. Pertaruhan terbaik anda ialah mengujinya pada Snap rakan lain (seseorang yang tidak mengambil berat bahawa anda mengambil tangkapan skrin) sebelum mencubanya.

Menggunakan Mod Pesawat untuk Mengambil Tangkapan Skrin Snapchat Secara Rahsia—Adakah Ia Berfungsi?

Dahulu terdapat penyelesaian yang mudah untuk mengambil tangkapan skrin, tetapi sudah tentu, seperti mana-mana pembangun yang baik, Snapchat menyedari penyelesaian itu dan menghentikannya. Jawapannya adalah tidak. Penyelesaian ini tidak berfungsi lagi.

Berdasarkan ujian yang dilakukan pada Februari 2022, Snapchat memaklumkan penerima sayang kami setiap kali kami mengambil tangkapan skrin.

Apa yang kami cuba:

 • Hidupkan Mod Pesawat, matikan Wifi, buka Snap dan tangkapan skrin.
 • Hidupkan Mod Pesawat, pastikan Wifi dihidupkan, buka Snap dan tangkapan skrin.
 • Buka Snap, kemudian hidupkan Mod Pesawat.
 • Tutup Snapchat, hidupkan Mod Pesawat, kemudian buka semula apl dan tangkapan skrin.

Tidak kira apa yang kami lakukan, pemberitahuan tangkapan skrin muncul.

Sudah tentu, jika anda menjalankan versi Snapchat yang lebih lama pada telefon yang lebih lama, anda mungkin dapat melepaskannya. Kami akan meninggalkan arahan di sini. Hanya beringat; cubalah pada kawan rapat dahulu.

Untuk mengambil tangkapan skrin tanpa memberitahu sesiapa semasa menggunakan Android 9 atau lebih awal dan dalam versi Snapchat yang lebih awalmelakukan ini:

 1. Buka Snapchat dan pergi ke snap, tetapi jangan bukanya lagi. Ia sepatutnya tetap menyebut New Snap.

 2. Biarkan Snapchat berjalan di latar belakang semasa anda menuju ke tetapan telefon anda dan mengaktifkan Mod Pesawat.

 3. Pergi ke Snap yang anda ingin tangkap dan ambil tangkapan skrin anda. JANGAN keluar daripada Mod Pesawat lagi.

 4. Keluar dari Snap dan pergi ke ikon “profil” anda di penjuru kiri sebelah atas.

 5. Ketik pada cog Tetapan di penjuru kanan sebelah atas.

 6. Ketik Kosongkan Cache di bawah Tindakan Akaun, kemudian pilih Kosongkan Semua.
 7. Setelah anda mengosongkan Cache, anda boleh menutup Snapchat dan mematikan Mod Pesawat.

Penafian: Jika anda belum mengetahuinya, ini meragukan dari segi moral, dan ia mungkin hanya berfungsi pada Android 9 atau lebih awal, walaupun ia hanyalah swafoto diri datuk dan nenek anda yang baru dimulakan secara histeria.

Soalan Lazim Tangkapan Skrin Rahsia Snapchat

Berikut adalah beberapa lagi jawapan kepada soalan lazim anda.

Adakah menyalahi undang-undang untuk tangkapan skrin kandungan Snapchat seseorang?

Walaupun kami telah menyebut bahawa secara moral tidak dibenarkan untuk tangkapan skrin muat naik Snapchat seseorang, ia tidak semestinya menyalahi undang-undang untuk berbuat demikian. Kesahihan tindakan sedemikian bergantung pada beberapa faktor.

Tindakan mudah mengambil tangkapan skrin tidak menyalahi undang-undang. Sesiapa sahaja yang menggunakan apl itu dengan sengaja meletakkan sesuatu di internet untuk anda lihat.

Sekarang, perkara yang anda lakukan dengan tangkapan skrin adalah perkara lain. Selain daripada kemungkinan kesan sivil (seseorang mungkin mempunyai tuntutan mahkamah yang berdaya maju terhadap anda bergantung pada pelanggaran hak cipta), anda mungkin menghadapi beberapa akibat undang-undang yang teruk.

Isu undang-undang pertama yang boleh anda hadapi ialah perkara yang disertakan dalam tangkapan skrin. Dengan mengandaikan ia gambar eksplisit kanak-kanak di bawah umur, hanya memiliki imej sedemikian boleh membawa anda dalam masalah seumur hidup.

Yang kedua ialah peras ugut; mengambil imej seseorang tanpa persetujuan mereka dan memberitahu mereka bahawa anda akan mengongsinya jika mereka tidak mematuhi permintaan anda yang telah disiarkan baru-baru ini.

Terdapat kesan undang-undang lain (kami bukan peguam, jadi kami tidak akan mendalami subjek) apabila mengambil tangkapan skrin kandungan seseorang di Snapchat, tetapi anda juga patut dinyatakan bahawa anda mungkin dilarang menggunakan aplikasi itu. Jika orang yang kandungannya telah anda tangkap mengetahuinya, mereka boleh melaporkan anda kepada Snapchat. Oleh itu akaun anda boleh dinyahaktifkan kerana melanggar garis panduan komuniti.

Bolehkah saya memadamkan snap selepas menghantarnya?

Jika anda telah membaca artikel ini dan telah memutuskan bahawa anda ingin mengingat sesuatu yang anda hantar kepada pengguna lain di Snapchat, ia boleh dilakukan. Pergi ke mesej anda dan tekan lama pada Snap atau mesej.

Menu pop timbul muncul, dan anda boleh mengetik “Padam.” Snap hilang sebaik sahaja anda mengesahkan tindakan anda (walaupun pengguna lain akan melihat bahawa anda telah memadamkan sesuatu). Anda mungkin selamat jika orang itu belum membuka Snap lagi. Tetapi jika mereka telah membukanya dan mengambil tangkapan skrin, tiada cara untuk berpatah balik.

Mengapa Snapchat menyertakan pemberitahuan tangkapan skrin?

Pemberitahuan tangkapan skrin menjadi lebih menonjol dengan pembangunan aplikasi. iPhone, sebagai contoh, kini memberitahu pengguna jika seseorang merakam tangkapan skrin panggilan FaceTime mereka. Pembangun kini menyertakan ciri ini kerana pengguna harus mengekalkan privasi internet.

Walaupun Snapchat tidak dapat menghalang anda daripada mengambil tangkapan skrin, ia sekurang-kurangnya boleh memberitahu orang lain tentangnya. Sebagai pengguna Snapchat, sebaiknya elakkan daripada meletakkan apa-apa dalam talian yang anda tidak mahu dilihat oleh semua orang.

Adakah fungsi Rakam Skrin menangkap gambar/video tanpa memberitahu pengguna?

Ya, setakat 05/02/2022, rakaman skrin rahsia menggunakan fungsi Perakam Skrin telah diuji dan ia masih berfungsi untuk foto dan video. Tetapi, ia hanya berfungsi pada peranti Android.

Pengguna iOS akan memberitahu orang lain bahawa anda merakam skrin.

Adakah penyelesaian Apl/Mod Pesawat Pihak Ketiga yang digunakan pada masa lalu masih berfungsi?

Tidak, walaupun anda menggunakan aplikasi atau kaedah tertentu pada masa lalu, Snapchat telah menambal isu yang menjadikan kaedah lapuk ini berfungsi.