Cara mengatur rancangan TV dan senarai filem pada iPhone menggunakan Sofa Time

123
Semakan apl iOS Masa Sofa

Apl iOS Masa Sofa membantu anda menjejak dan mengatur Rancangan TV dan Filem. Ia membantu anda menavigasi ke platform penstriman dan disertakan dengan ciri seperti menambahkan filem pada senarai peribadi, membuat peringatan dalam apl Kalendar dan banyak lagi.

Kebaikan

 • UI Bersih dan Minimum
 • Keputusan serantau
 • Navigasi ke platform OTT daripada hasil carian

Keburukan

 • Tiada kontra yang ketara

Penilaian Editor: 🌝🌝🌝🌝🌜

Harga: Percuma (Versi Premium berharga $3.99)

Muat turun

Saya suka menonton filem, siri TV, sitkom, dll. Tetapi sukar untuk saya menjejaki semua yang saya tonton. Kadang-kadang, apabila saya sedang menonton filem, saya menyedari bahawa saya telah menontonnya sebelum ini. Jika anda berada dalam bot yang sama dengan saya, apl iOS Masa Sofa sesuai untuk menjejaki semua yang anda tonton.

Selain itu, jika rakan anda hanya mengesyorkan filem, anda boleh mencarinya di Sofa Time dan menyemak tempat anda boleh menstrimkannya. Anda boleh menambahkannya pada senarai anda atau membuat peringatan untuk menontonnya dalam apl Kalendar. Bunyi seperti semua yang anda mahukan? Baca bersama, kerana apl Sofa Time mempunyai lebih banyak helah yang akan menarik perhatian anda!

Antara muka pengguna yang intuitif dengan ciri berguna

Antara muka pengguna yang intuitif dengan ciri berguna

Saya percaya reka bentuk dan utiliti harus sentiasa seiring supaya aplikasi mudah digunakan dan menarik. Apl yang terlalu direka bentuk dengan navigasi atau utiliti yang lemah tidak mendatangkan faedah. Selepas menggunakan aplikasi Sofa Time buat sementara waktu sekarang, saya boleh memberi jaminan bahawa ia mempunyai antara muka pengguna dan pengalaman pengguna yang sangat baik.

 • Hasil carian: Pertama sekali, apabila anda mencari filem, siri, rancangan, dsb., pada Sofa Time, ia akan memaparkan semua perkhidmatan penstriman yang membolehkan anda menonton, menyewa atau membelinya di negara anda. Percayalah, hasil khusus wilayah adalah sesuatu yang anda akan hargai.

 • Jejak dan susun tajuk: Semua filem dan rancangan yang telah anda tonton akan ditandakan sebagai telah ditonton dan jika sekuel atau musim seterusnya dikeluarkan, anda akan dimaklumkan. Perkara yang sama berlaku untuk episod yang disiarkan setiap minggu. Selain itu, anda boleh membuat senarai untuk mengatur semua filem dan rancangan yang anda ingin tonton.

 • Cipta peringatan: Baru terjumpa filem yang anda ingin tonton pada hujung minggu? Cari di Sofa Time dan buat peringatan dalam apl Kalendar. Ya, apl akan meminta kebenaran untuk mengakses Kalendar anda. Kemudian ia akan membuat peringatan dengan URL yang mengingatkan anda untuk menonton filem itu. Kemudian anda boleh menavigasi ke perkhidmatan penstriman terus dari apl apabila peringatan muncul.

 • Sokongan apl penstriman: Memandangkan Sofa Time dikuasakan oleh JustWatch, anda boleh menavigasi ke apl perkhidmatan penstriman terus dari Sofa Time. Dan Trakt membantu menyimpan senarai, penilaian, nota peribadi anda, dsb., dalam awan dan menyegerakkannya merentas peranti. Ya, anda boleh membuat nota peribadi untuk mana-mana filem atau rancangan.

 • Penerangan tajuk terperinci: Anda juga boleh melihat maklumat terperinci untuk setiap filem dan rancangan, seperti IMDb, penilaian Rotten Tomatoes, dan ulasan pengguna yang turut disertakan dengan pilihan untuk menyembunyikan spoiler. Selain itu, maklumat pelakon dan kru, statistik dan filem atau rancangan lain yang disyorkan yang serupa turut dipaparkan untuk membantu anda memutuskan sama ada anda perlu meneruskan dan menonton filem atau rancangan tersebut.

Cara mengatur filem dan rancangan menggunakan apl iOS Masa Sofa

Saya telah menyebut bahawa apl itu mengandungi ciri berguna dan mempunyai antara muka pengguna yang lancar. Sebaik sahaja anda membuka apl, anda akan melihat halaman Discover, yang mempunyai sekumpulan filem dan rancangan yang disusun rapi di bawah Trend Hari Ini, Paling Popular, Keluaran Terkini dan kategori lain.

Izinkan saya membantu anda menavigasi apl dan membolehkan anda bermula pada asasnya.

Cari dan tonton filem atau rancangan TV di Sofa Time

Sofa Time bukan perkhidmatan penstriman, jadi anda tidak boleh menstrim filem atau rancangan pada apl. Walau bagaimanapun, anda boleh menavigasi perkhidmatan penstriman dengan filem atau rancangan yang baru anda cari. Ini caranya:

 1. Lancarkan aplikasi Sofa Time pada iPhone anda.
 2. Dari bahagian atas sebelah kiri, pilih tab TAYANGAN TV atau FILEM berdasarkan pilihan anda.
 3. Masukkan nama filem atau rancangan dalam bar carian dan tekan selesai.

 4. Dalam hasil carian, ketik pada filem atau rancangan yang anda cari.
 5. Tatal ke bawah ke tab Tonton sekarang.
 6. Anda akan menemui semua perkhidmatan penstriman yang membolehkan anda menonton, menyewa atau membeli filem/tayangan.
 7. Ketik pada ikon perkhidmatan pilihan anda → ketik padanya sekali lagi pada halaman JustWatch.

  Cari dan tonton filem atau rancangan TV di Sofa Time

Buat senarai dalam apl Sofa Time

 1. Buka aplikasi Sofa Time.
 2. Pilih tab Senarai saya di bahagian bawah.
 3. Tatal ke bawah dan ketik +Tambah senarai di bawah pilihan Senarai peribadi saya.
 4. Tambah Tajuk dan Penerangan → ketik Selesai di penjuru kanan sebelah atas.

  Cara membuat senarai dalam apl Sofa Time

Kini, anda boleh menambah mana-mana filem atau rancangan pada senarai ini. Jika anda menaik taraf kepada Premium, anda boleh membuat senarai tanpa had seperti ini.

Tambahkan filem atau rancangan pada senarai Saya dalam apl Sofa Time

 1. Buka aplikasi Sofa Time.
 2. Cari filem atau rancangan itu dan ketiknya.
 3. Ketik ikon jadual yang membaca senarai Peribadi.

  Cara menambah filem atau rancangan pada senarai Saya dalam apl Sofa Time

 4. Untuk menambahkan filem atau rancangan pada mana-mana senarai yang telah anda buat, ketik ikon + di sebelah tajuk senarai.

Buat peringatan untuk menonton filem atau rancangan menggunakan Sofa Time

 1. Cari filem atau rancangan itu dan ketiknya.
 2. Setelah halaman dibuka, ketik tiga titik → pilih Buat peringatan dalam pilihan apl Kalendar.
 3. Pilih Tarikh dan Masa → ketik OK.

  Pilih Tarikh dan Masa dan ketik OK dalam apl Masa Sofa

 4. Ketik OK sekali lagi untuk membenarkan Masa Sofa mengakses kalendar anda.

  Cara membuat peringatan untuk menonton filem atau rancangan menggunakan Sofa Time

Anda telah berjaya membuat peringatan untuk menonton filem atau rancangan.

Adakah versi Premium berbaloi?

Ya! Jawapan ringkas dan lurus pastinya ya. Selain itu, ia tidak begitu mahal kerana ia berharga $3.99 dan merupakan pembelian sekali sahaja. Beberapa ciri, seperti senarai peribadi tanpa had, nota dan peringatan, boleh dibuka kunci melalui Premium. Selain itu, anda hanya akan menerima pemberitahuan tolak untuk episod rancangan TV atau tayangan perdana filem yang akan datang jika anda meningkatkan kepada Premium.

Saya tidak menggunakan sebarang apl berbayar sejak saya berpindah ke iOS, dan saya juga tidak cuba menjual apl itu kepada anda. Cuma saya jarang menjumpai apl yang saya akan bayar dengan sepenuh hati, dan apl Sofa Time telah masuk ke senarai itu.

Walau bagaimanapun, versi apl tidak berbayar juga banyak dilakukan. Kebanyakan ciri masih tersedia dan berfungsi dengan sempurna.

Patutkah anda mendapatkan aplikasi Sofa Time?

iGeekometer

UI & UX

96%

ciri-ciri

95%

Nilai untuk wang

98%

Jika anda cenderung menonton filem atau rancangan, saya tidak nampak sebab mengapa anda tidak perlu mendapatkan apl iOS Masa Sofa. Sentiasa baik untuk menjejaki perkara yang telah anda tonton dan perkara yang anda mahukan. Selain itu, jika anda menghabiskan masa yang tidak sihat untuk menonton pesta, bahagian Statistik Saya dalam tab Profil menunjukkan kepada anda masa yang anda habiskan menonton filem dan rancangan.

Bahagian My Stats terdiri daripada beberapa carta dan gambar rajah untuk membantu anda menjejak masa. Ia juga mempunyai carta pai untuk filem dan rancangan yang membahagikan semua yang anda tonton kepada genre yang berbeza.

Secara keseluruhan, UI dan UX apl adalah bersih dan berfungsi. Ia melakukan kerja yang dimaksudkan secara fenomenal dan mempunyai ciri berguna, bukan gimik. Teruskan dan muat turun apl sekarang.

Muat turun sekarang

Semakan Apl Masa Sofa

Semakan Apl Masa Sofa

4.5
5
0
1
Sofa Time adalah salah satu aplikasi paling kaya dengan ciri yang mempunyai Antara Muka Pengguna yang bersih dan utiliti maksimum.
Sofa Time adalah salah satu aplikasi paling kaya dengan ciri yang mempunyai Antara Muka Pengguna yang bersih dan utiliti maksimum.

4.5 penilaian

4.5/5
Jumlah markah