Cara Mengetahui jika Seseorang Memadamkan Akaun Discord mereka

98

Discord adalah untuk komunikasi yang mudah digunakan antara pemain dan rakan, tetapi kadangkala ia boleh menjadi terlalu banyak untuk dikendalikan. Jika seseorang tidak lagi merasakan keperluan untuk menggunakan perkhidmatan tersebut, mereka boleh memadamkan akaun mereka sepenuhnya. Malangnya, Discord tidak memaklumkan ahli bahawa akaun telah dipadamkan.

Cara Mengetahui jika Seseorang Memadamkan Akaun Discord mereka

Terdapat penyelesaian yang cukup mudah untuk mengetahui sama ada seseorang telah memadamkan akaun mereka. Walaupun, ia juga mungkin kelihatan seolah-olah mereka baru sahaja menyahkawan anda atau mungkin telah diharamkan. Mari kita fikirkan bersama.

Jika anda ingin memadamkan akaun Discord anda, baca Cara Memadam Akaun Discord.

Adakah Akaun Telah Dipadamkan?

Satu penunjuk utama untuk mengetahui sama ada akaun telah dipadamkan adalah dengan menyemak nama pengguna. Perubahan pada nama pengguna berlaku apabila seseorang melalui proses pemadaman akaun mereka.

Adalah penting untuk menyebut bahawa Discord memberi pengguna pilihan untuk melumpuhkan daripada memadamkan akaun. Akaun yang dilumpuhkan akan kelihatan sama seperti akaun yang telah dipadamkan. Jika anda sedang mencari kenalan yang kelihatan dipadamkan, adalah penting untuk menyemak semula aktiviti di kemudian hari.

Terdapat beberapa cara untuk pengguna menyesuaikan interaksi dalam platform Discord. Menyekat pengguna, melumpuhkan akaun, menyahkawan seseorang dan memadamkan akaun adalah atas tanggungjawab pengguna.

Pengguna Aktif sepatutnya kelihatan seperti ini:

Apabila akaun dipadamkan, nama akaun bertukar kepada sesuatu mengikut baris “DeletedUser#####.” Nombor yang muncul selepas “DeletedUser” mungkin semua sifar atau sekumpulan nombor yang dijana secara rawak. Jadi jika rakan anda pada masa ini muncul pada “Senarai Rakan” anda dengan cara ini, akaun mereka telah dipadamkan.

Nama itu juga boleh muncul dalam mesej yang disiarkan sebelum ini termasuk yang berada dalam bilik sembang pelayan, mesej langsung dan mana-mana tempat interaksi lain di Discord.

Setiap akaun mempunyai nombor pengenalan unik yang dilampirkan padanya (dalam kes tangkapan skrin di atas nombor ID ialah “7098”) semasa penciptaan akaun. Nama pengguna akaun dan nombor pengenalan unik tidak lagi disambungkan dalam apa-apa cara yang bermakna setelah akaun dipadamkan. Ini memastikan orang yang akaunnya telah dipadamkan bahawa maklumat mereka dan teks yang disiarkan sebelum ini tidak dapat dikesan kembali kepada mereka.

Penunjuk lain bahawa akaun telah dipadamkan atau dilumpuhkan ialah mana-mana rakan bersama yang dimiliki oleh kedua-dua pengguna tidak lagi akan ditunjukkan sebagai “hubungan bersama”. Ini kerana pengguna dengan akaun yang dipadam/lumpuhkan tidak lagi aktif.

Jika akaun telah dilumpuhkan oleh Discord kerana penyalahgunaan atau mungkin orang bawah umur menjalankan akaun tersebut, nama pengguna akan kelihatan sama seperti yang disenaraikan di atas. Tanpa mengira sebab; jika anda melihat “DeletedUser######” akaun tidak lagi aktif.

Bagi mereka yang ingin memadamkan akaun Discord mereka secara kekal, mereka boleh. Memastikan bahawa walaupun “DeletedUser#####” tidak lagi muncul pada platform, pengguna boleh menghubungi pasukan sokongan di [email protected]

Akaun Disekat

Pengguna masih akan dapat melihat akaun yang dilumpuhkan atau dipadamkan. Jika seseorang telah disekat oleh pengguna lain akaun itu tidak akan muncul sama sekali. Jika anda fikir anda mungkin telah disekat tetapi melihat “DeletedUser #####”, maka anda belum disekat.

Tidak berkawan

Jika anda dapat melihat nama pengguna masih aktif, seperti tangkapan skrin yang disenaraikan di atas, maka akaun tersebut belum dilumpuhkan dan anda tidak disekat. Jika anda tidak dapat melihat mana-mana maklumat tentang akaun ini bermakna anda telah dinyahkawan.

Apa yang Berlaku Apabila Seseorang Memadam Akaun Mereka?

Jika seseorang memadamkan akaun mereka, mesej yang mereka hantar masih kekal bersama imej dan maklumat lain. Ini menyukarkan ramai pengguna untuk mengenal pasti sama ada akaun hilang untuk selamanya atau jika pentadbir sedang berehat.

Walaupun maklumat masa lalu ditinggalkan, anda akan mendapati tiada aktiviti baharu dan anda tidak akan menerima sebarang respons kepada mesej semasa anda.

Jika anda perlu memadamkan akaun anda dan ingin membawa mesej anda bersama anda, ketik tiga titik mendatar di sebelah setiap mesej dan pilih pilihan untuk memadam sebelum menutup akaun anda.

Memulihkan Akaun yang Dipadamkan

Discord tidak memadamkan maklumat akaun secara kekal selama 30 hari. Jika seseorang telah memadamkan akaun mereka kemudian memutuskan untuk mengaktifkannya semula, tugas itu boleh dilakukan.

Tanpa mengira sebab pemadaman, anda boleh memulihkan akaun selagi ia berada dalam tetingkap pemadaman 30 hari.

Setelah 30 hari tamat, akaun tersebut dipadamkan secara kekal bersama-sama dengan sebarang maklumat peribadi yang dilampirkan padanya. Ini dilakukan untuk mematuhi permintaan GDPR atau “Peraturan Perlindungan Data Umum.”

Untuk memulihkan akaun Discord kepada kedudukan biasa:

  1. Pengguna dengan akaun yang dipadamkan perlu log masuk ke Discord sama ada melalui aplikasi desktop atau penyemak imbas.
    • Tetingkap “Akaun Dijadualkan Untuk Pemadaman” belum selesai akan timbul yang menunjukkan bahawa akaun anda telah memasuki kira detik kepada kemusnahan kekal.
  2. Hanya di bawah “Saya pasti! Butang,” anda sepatutnya melihat “Ubah fikiran anda? Pulihkan Akaun”.
  3. Klik pada Pulihkan Akaun untuk mempunyai akses kepada akaun anda sekali lagi.
    • Jika anda tidak melihat kotak dialog yang diterangkan semasa log masuk untuk memulihkan akaun anda, ia sudah terlambat. Akaun tidak lagi tersedia untuk pemulihan dan telah dipadamkan secara kekal.
    • Untuk membuat akaun baharu, anda perlu memulakan proses baharu.

Untuk akaun yang telah dipadamkan ihsan Discord, anda perlu membuat akaun baharu. Ada kemungkinan bahawa IP yang dilampirkan pada akaun anda yang dipadamkan juga telah diharamkan. Ini bermakna anda perlu mendapatkan bantuan VPN untuk memintas larangan dan membuat akaun baharu.

Soalan Lazim

Kami telah menggariskan beberapa lagi maklumat untuk anda di bawah!

Apakah perbezaan antara akaun yang dilumpuhkan dan yang dinyahaktifkan?

Sesetengah pengguna hanya memerlukan rehat daripada pelanggan pemesejan tetapi mereka tahu mereka ingin kembali suatu hari nanti. Pengguna ini memilih untuk menutup akaun mereka buat sementara waktu yang merupakan apa yang kami rujuk sebagai akaun yang dilumpuhkan.u003cbru003eu003cbru003ePengguna lain telah selesai dengan pelanggan sama sekali. Akaun yang pengguna tidak berniat untuk kembali ke dipanggil akaun dinyahaktifkan.

Bolehkah saya menghantar mesej kepada seseorang yang melumpuhkan akaun mereka?

betul-betul. Akaun yang dilumpuhkan masih akan membenarkan permintaan rakan dan mesej tetapi pengguna tidak akan dimaklumkan sehingga mereka mendayakan akaun mereka. Sebaik sahaja mereka log masuk, semua mesej dan permintaan rakan mereka akan mula berfungsi semula.

Saya sedang berbual dengan pengguna lain dan kini nama pengguna mereka berkata ‘Pengguna Dipadamkan.’ Adakah ini satu kesilapan?

Jika anda bercakap dengan seseorang di Discord dan mereka tiba-tiba muncul sebagai pengguna yang dipadamkan, anda mungkin tertanya-tanya sama ada ia adalah satu kesilapan. Apa yang berlaku kepada rakan anda? Dengan mengandaikan anda bergaul dengan baik dan bercakap dengan kerap, pemikiran pertama anda mungkin adalah kesilapan yang pelik.u003cbru003eu003cbru003eKemungkinan yang lebih biasa ialah Discord melarang pengguna dan Alamat IP mereka. Jika anda tidak pernah bertemu dengan orang itu dan anda benar-benar tidak tahu banyak tentang mereka, sangat mungkin perbualan hebat yang anda lakukan adalah akaun spam.u003cbru003eu003cbru003e Sebaliknya, Discord bukan tanpa kelemahan dan beberapa pengguna mempunyai mengadu di forum bahawa akaun mereka dipadamkan secara spontan. Apabila ini berlaku, satu-satunya perkara yang boleh dilakukan ialah menghubungi u003ca href=u0022https://support.discord.com/hc/en-usu0022u003eDiscord Supportu003c/au003e dan mengharapkan yang terbaik.