Cara menggunakan aplikasi Depth pada Apple Watch Ultra

113
Cara menggunakan aplikasi Depth pada Apple Watch Ultra

Treler Apple Watch Ultra pada acara Far Out dipenuhi dengan penambahan ciri baharu yang menarik. Dan dengan pengalaman praktikal, kami meneroka lebih banyak aplikasi jam tangan. Baru-baru ini, Apple telah menyiarkan halaman sokongan pada aplikasi Depth, salah satu aplikasi Apple Watch Ultra, untuk memadamkan rasa ingin tahu semua orang. Jadi, apakah itu, dan cara menggunakan apl Kedalaman pada Apple Watch Ultra?

Apakah aplikasi Depth pada Apple Watch Ultra?

Apple Watch Ultra dibuat lebih lasak untuk ahli sukan, terutamanya pelaut. Aplikasi Apple Watch Ultra’s Depth yang baharu memaksimumkan aktiviti rekreasi bawah air. Anda boleh memakainya untuk menyelam sehingga 40 meter (130 kaki). Di bawah itu, skrin mungkin bertukar kuning terangdan ciri tertentu mungkin menjadi tidak boleh digunakan sama sekali.

Selain itu, aplikasi Kedalaman mungkin menyediakan data tentang masa semasa, kedalaman semasa, kedalaman maksimum semasa sesi dan suhu air. Selain itu, sensor kedalaman mempunyai julat ketepatan tambah atau tolak 1 meter dan mematuhi EN13319. Walau bagaimanapun, ia tidak menampilkan maklumat berhenti penyahmampatan, analisis gas atau keupayaan menyelam lain yang diperlukan oleh penyelam skuba.

Oleh itu, pastikan anda mempunyai tolok kedalaman sandaran dan pemasa atau jam tangan untuk mengelakkan bahaya semasa menyelam dalam. Selain itu, Apple telah menyatakan yang akan datang Oceanic+ aplikasi, komputer menyelam terbina dalam. Jadi, menunggu akan berbaloi! Sekarang mari tahu cara menggunakan apl Depth pada Apple Watch Ultra.

Aktiviti bawah air yang anda boleh jejak dengan aplikasi Depth

 • Kolam renang bawah air berenang
 • Snorkeling
 • Selam bebas cetek
 • Selam skuba

Langkah untuk menggunakan apl Depth melalui Auto-Lancar

Mengikut halaman sokongan Apple, aplikasi Kedalaman pada Apple Watch Ultra anda akan dilancarkan secara automatik apabila anda menenggelamkan jam tangan. Selain itu, anda boleh memulakan/menamatkan sesi aplikasi Depth secara manual. Ini caranya.

 1. Buka apl Tetapan.
 2. Ketik Umum. Di sini, anda akan melihat bahagian Auto-Lancar.
 3. Sekarang, togol pada suis Apl Auto-Lancar di bawah label KETIKA TERAM.
Auto-Lancarkan apl Kedalaman pada Apple Watch Ultra
Sumber: Apple

Jika pelancaran automatik didayakan, sesi Kedalaman akan bermula apabila anda berada di bawah air hingga kedalaman sekurang-kurangnya satu meter. Jika tidak, sentuh terus apl Kedalaman atau klik butang Tindakan.

Anda juga boleh mengubah suai suhu dan ukuran kedalaman pada Apple Watch Ultra anda. Ini caranya:

 1. Buka Tetapan. Ketik Kedalaman.
 2. Di sini, anda boleh memilih antara Kaki atau Meter untuk kedalaman dan Fahrenheit atau Celsius untuk suhu.
Pemilihan unit dalam apl Depth pada Apple Watch Ultra
Sumber: Apple

Mulakan atau tamatkan sesi apl Depth pada Apple Watch Ultra

Apabila Apple Watch Ultra anda direndam hingga kedalaman satu meter atau lebih, aplikasi Depth dilancarkan dan sesi dimulakan. Selain itu, Kunci Air diaktifkan apabila aplikasi Kedalaman dibuka, sama ada secara automatik atau manual. Ia akan menghentikan skrin daripada mengaktifkan dan menghalang sebarang input yang salah pada skrin atau dengan Digital Crown.

Jadi, bagaimana anda boleh merakam sesi senaman anda seperti berenang di air terbuka? Nah, anda mesti membuka apl Senaman dan mulakan senaman anda sebelum merendam Watch Ultra anda ke dalam air.

Untuk mematikan Kunci Air dan menamatkan sesi aplikasi Depth, tekan lama Digital Crown sekali. Selain itu, Jam Tangan akan mengeluarkan bunyi khusus untuk mengeluarkan air daripada pembesar suara apabila skrin dibuka. Selepas menyelam, apl Depth akan membentangkan laporan menyelam dengan ringkasan terperinci. Selain itu, anda mungkin melihat suhu air dan data kedalaman pada garis masa dalam apl Kesihatan selepas anda mengetepikan ringkasan dalam apl Kedalaman.

Jadi, itu sahaja untuk hari ini, kawan-kawan!

Apl Depth pada Apple Watch Ultra sememangnya hebat! Tetapi hanya penyelam berpengalaman harus menggunakannya untuk menyelam rekreasi sehingga 130 kaki (40 meter). Saya cadangkan anda sentiasa menyelam dengan teman dan mematuhi prosedur keselamatan menyelam. Selain itu, sepanjang menyelam, kerap periksa fungsinya. Jika terdapat sebarang kesalahan yang jelas, tampil dengan berhati-hati.

Baca lebih lanjut:

 • Cara menggunakan Titik Jalan Kompas dan Backtrack pada Apple Watch
 • Apple Watch Series 8 lwn Apple Watch Ultra: Mana satu yang patut anda beli?
 • Cara menggunakan Mod Kuasa Rendah pada Apple Watch