Cara Menggunakan Aspek dalam Diablo 4

39

Dalam kedalaman Neraka yang gelap dan berbahaya iaitu “Diablo 4,” anda akan melawan syaitan dan menyerbu peti harta karun sambil membuka kunci Aspek. Alat yang berkuasa ini boleh mengubah watak anda daripada perangkak penjara bawah tanah biasa kepada keganasan pembunuh syaitan di dalam.

Cara Menggunakan Aspek dalam Diablo 4

Tetapi anda mungkin tertanya-tanya bagaimana sebenarnya anda menggunakan aspek ini. Mari kita lihat sistem ini dan lihat apa rahsianya.

Langkah-langkah ke Aspek dalam Diablo 4

Aspek boleh berbuat banyak untuk permainan anda, dan membuka kuncinya adalah agak mudah. Walau bagaimanapun, pertama sekali, anda perlu mencapai Tahap 25 atau memperoleh Codex of Power dengan melengkapkan penjara bawah tanah tertentu.

Berikut ialah pecahan semua yang anda perlu lakukan selepas mencapai tahap yang diperlukan atau memperoleh codex yang sesuai:

  1. Untuk mencetak dan mengekstrak Aspek, pergi ke mana-mana bandar utama. Cari Occultist (ditunjukkan oleh tiga kalangan yang dipautkan). Di Kyovashad, mereka berada di bahagian kiri atas.
  2. Berinteraksi dengan Cultist untuk membuka menu Aspek dan inventori anda.

Dengan Occultist, anda boleh mengekstrak dan mencetak Aspek. Lawati Occultist dan pilih Aspek yang ingin anda cetak pada gear anda.

Anda juga boleh meningkatkan Aspek anda dengan Kristal Bertudung. Anda boleh menemui ini di banyak tempat sepanjang permainan untuk meningkatkan kuasa Aspek anda dengan ketara.

Sebelum anda boleh mencetak Aspek dengan Occultist, anda perlu mengumpulkannya. Anda boleh menemuinya di penjara bawah tanah atau mengekstraknya daripada item Legenda. Sebagai petua, jika anda menuding di atas penjara bawah tanah pada peta, ia akan memaparkan Codex yang boleh dibuka kuncinya.

Aspek boleh dicetak pada mana-mana peralatan — sama ada pedang, topi keledar, atau cincin. Sesetengah item mungkin sudah mempunyai Aspek yang dicetak padanya, jadi anda boleh menggunakannya sebagaimana adanya atau mengekstrak Aspeknya untuk item lain.

Untuk mengetahui aspek yang anda sudah ada:

  1. Buka tab “Koleksi” atau tekan “Y.”
  2. Pilih Codex of Power untuk memaparkan semua aspek permainan. Yang anda miliki akan diserlahkan.

Menu Tersembunyi

Jika anda memerlukan cara yang lebih mudah untuk mengenal pasti Aspek mana yang paling sesuai untuk binaan “Diablo 4” anda, permainan ini sebenarnya mempunyai menu tetapan tersembunyi dengan Petua Alat Lanjutan. Dengan togol pilihan ini, menu gear akan berkembang dan memberi anda lebih banyak maklumat supaya anda boleh membuat keputusan yang lebih baik tentang perkara yang perlu dilengkapi dan perkara yang tidak perlu dilengkapi untuk pertemuan.

Untuk mendayakan Petua Alat Lanjutan:

  1. Jeda permainan dan pergi ke “Pilihan” dan cari tab “Permainan”.
  2. Tatal ke bawah sehingga anda menemui “Perbandingan Petua Alat Lanjutan” dan “Maklumat Petua Alat Lanjutan.”
  3. Dayakan dua pilihan boleh togol ini dan dapatkan faedah daripada maklumat yang lebih terperinci.

Aspek

Walaupun gambaran keseluruhan menyeluruh bagi semua Aspek berada di luar skop artikel ini, terdapat beberapa perkara yang patut disebut untuk memberi anda rasa tentang perkara yang akan datang. Lihat beberapa Aspek yang akhirnya anda akan mempunyai peluang untuk mendapatkan tangan anda:

Aspek Api Menyala

Sebagai pemegang Aspect of Engulfing Flames, anda mendapat kuasa untuk menenggelamkan lawan anda ke dalam neraka yang berapi-api. Serangan anda menyebabkan lebih banyak kerosakan Burn kepada lawan anda daripada jumlah mata Kesihatan mereka yang ditunjukkan. Selain itu, mereka mengambil bahaya tambahan daripada sebarang kesan Kerosakan dari semasa ke semasa yang anda timpakan kepada mereka. Jika anda lebih suka pendekatan yang lebih terik untuk memerangi, Aspek ini boleh menjadi apa yang anda perlukan.

Aspek Tidak Bergoyah

Aspek Tidak Bergoyah adalah harta karun bagi mereka yang memerlukan sedikit lagi pertahanan dalam pertempuran. Bergantung pada gaya pertahanan anda, menerima kerosakan langsung mempunyai peluang 5% untuk menetapkan semula tempoh bertenang salah satu kemahiran pertahanan anda. Ini sangat baik jika anda ingin mencipta lebih banyak keseimbangan dengan serangan dan pertahanan serta memerah lebih banyak kuasa daripada Kemahiran yang sudah anda miliki.

Aspek Gema Moyang

Jika anda seorang yang gemar membuang kerosakan secara besar-besaran, maka Aspek Gema Ancestral adalah untuk anda. Menggunakan Leap, Upheaval atau Whirlwind untuk merosakkan musuh mempunyai peluang sehingga 40% untuk memanggil Ancient yang akan menggunakan kemahiran yang sama untuk pengganda kerosakan utama. Walau bagaimanapun, ini hanya boleh berlaku sekali setiap lima saat.

Aspek Konduit Runeworker

Dengan menggunakan Kemahiran Ribut untuk mendaratkan Serangan Kritikal, anda akan dapat membina caj di sekeliling anda yang boleh menyebabkan sambaran kilat berkala kepada lawan anda dan menangani kerosakan kilat.

Aspek Kejutan

Apabila anda sama ada Mengelak atau Shadow Step jauh daripada musuh, segerombolan bom tangan Stun yang meletup tinggal di belakang anda. Ini menangani kerosakan dan Stun mana-mana musuh berdekatan selama dua saat. Ia mungkin kelihatan seperti anda berundur, tetapi musuh anda akan mendapat kejutan yang hebat.

Aspek Ultimate Shadow

Ribut Tulang dan Gelombang Darah adalah Seni Gelap, yang menyebabkan kerosakan bayang-bayang dan membawa kesan unik. Musuh yang dilanda Ribut Tulang akan mengalami Kerosakan Bayangan tambahan lebih lama mereka berada dalam julatnya. Sementara itu, Blood Wave merosakkan tanah yang dilaluinya, memberikan kerosakan bayang-bayang yang berterusan kepada semua musuh yang berdiri di atasnya.

Aspek Bladedancer

Pisau Berpusing mengelilingi anda seketika apabila kembali ke sisi anda, memberikan 10% daripada kerosakan yang disebabkan oleh mereka semasa perjalanan pulang. Jika jarak perjalanan lebih jauh, peratusan itu boleh mencecah sehingga 20%.

Aspek Melindungi

Gelembung ajaib akan muncul selama beberapa saat apabila anda cedera dan tidak sihat sepenuhnya dengan Aspek ini. Semasa dalam gelembung, anda dilindungi daripada menerima sebarang kerosakan. Untuk keseimbangan, anda hanya boleh menggunakan Aspek ini sekali setiap 90 saat.

Aspek Mending Stone

Dengan Aspek ini, Earthen Bulwark anda akan bertahan selama enam saat tambahan, memberikan anda lebih perlindungan. Selain itu, apabila menggunakan Kemahiran Bumi anda untuk membunuh musuh, lapan mata dari Penghalang aktif Earthen Bulwark anda akan diisi semula.

Snap Aspek Beku

Apabila anda cepat menjauhkan diri daripada musuh beku atau dingin, anda akan mendapat Perisai yang boleh menyerap kerosakan selama beberapa saat. Perisai ini boleh mengambil jumlah kerosakan maksimum.

Aspek Simbiotik

Apabila Nature’s Fury Key Passive diaktifkan, cooldown bukan muktamad anda ditetapkan semula lebih cepat daripada biasa. Kesan ini adalah berdasarkan jenis kemahiran yang anda gunakan sebelum anda mengaktifkannya.

Aspek Ribut Anak Panah

Dengan Aspek Ribut Anak Panah, kebolehan Marksman anda mempunyai peluang 10% untuk melepaskan letusan anak panah tertumpu pada sasaran anda. Ini memberikan 171 kerosakan fizikal dalam tempoh tiga saat, dan anda boleh mempunyai sehingga empat ribut anak panah aktif pada masa yang sama.

Aspek Terlebih Caj

Apabila memberikan kerosakan Lightning kepada musuh, terdapat 10% peluang untuk musuh tersebut terlebih beban selama tiga saat. Pada masa ini, sebarang kerosakan langsung yang anda hadapi kepada mereka juga akan mengeluarkan 111 mata tambahan kerosakan kepada musuh di sekeliling mereka.

Aspek Rasuah

Menggunakan Kemahiran Imbuement anda terhadap musuh yang terdedah akan menjadi 20% lebih berkuasa daripada biasa dengan Aspek Rasuah.

Pengurusan Aspek

Terdapat banyak Aspek untuk dikumpulkan dalam “Diablo 4,” tetapi kemahiran sebenar ialah mengetahui masa untuk menggunakannya. Setiap Aspek mempunyai kebolehan yang berbeza, kebanyakannya digabungkan dengan kemahiran lain yang telah ditingkatkan oleh watak anda. Anda boleh menggabungkan kebolehan ini untuk impak maksimum pada gaya permainan anda.

Sebagai contoh, Aspek tertentu berfungsi lebih baik untuk kawalan orang ramai berbanding yang lain, sementara yang lain memberikan kerosakan tambahan untuk pertempuran yang lebih pantas. Aspek Kejutan ialah contoh yang baik bagi aspek yang sangat baik untuk digunakan dalam berbilang pemain, kerana ia boleh menarik perhatian pemain sebenar lebih baik daripada NPC. Aspect of Ultimate Shadow ialah salah satu Aspek ini yang paling sesuai digunakan apabila anda berhadapan dengan segerombolan besar musuh yang datang kepada anda dari semua arah.

Aspek Melindungi ialah contoh aspek serba boleh yang sama mudahnya dalam pemain tunggal dan berbilang pemain, pertemuan perusuh biasa dan pertempuran bos. Tetapi ia lebih baik digunakan apabila berhadapan dengan musuh di pinggir keupayaan anda pada tahap semasa anda.

Pengalaman dan percubaan-dan-ralat akan membantu anda mencari gabungan terbaik untuk gaya permainan anda.

Aspek Muktamad

Menempa legenda dalam “Diablo 4” memerlukan lebih daripada menghancurkan gerombolan syaitan. Aspek ialah salah satu sistem yang membantu anda memperibadikan gaya permainan anda dan mengalahkan bahagian yang paling mencabar dalam permainan dengan kemahiran dan bukannya kekerasan semata-mata. Jadi teruskan, kumpulkan seberapa banyak Aspek yang anda boleh letakkan tangan anda, dan jadilah kuasa yang tidak dapat dihalang di medan perang.

Adakah anda mempunyai sebarang petua atau petua tentang Aspek “Diablo 4” yang ingin anda kongsikan? Apakah jenis Aspek kegemaran anda? Letakkan ulasan di bawah dan libatkan diri dengan komuniti hebat pembunuh syaitan yang berfikiran sama.