Cara menggunakan Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit pada iPhone 15

51
Cara menggunakan Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit pada iPhone 15

Sudah hampir setahun Apple melancarkan SOS Kecemasan melalui ciri satelit, yang ternyata menjadi penyelamat utama. Untuk menambah baik perkara ini, Apple kini telah memperkenalkan ciri unik yang dipanggil Roadside Assistance melalui Satelit dengan Siri iPhone 15. Inilah semua yang anda mesti tahu mengenainya.

Apakah itu Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit?

Bantuan Tepi Jalan melalui satelit pada Siri iPhone 15 membolehkan pengguna mendapatkan sokongan daripada AAA di kawasan yang tiada penerimaan selular. Bagi yang belum tahu, AAA atau Persatuan Automobil Amerika menyediakan bantuan di tepi jalan untuk perkhidmatan seperti menggantikan tayar pancit, menunda, penghantaran bahan api, pembaikan dan banyak lagi.

Walaupun bantuan daripada AAA hanya boleh diperoleh jika anda tinggal di AS dan mempunyai a keahlian berbayar, Apple mengatakan bahawa Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit juga akan tersedia untuk ahli bukan AAA atas dasar bayar setiap penggunaan. Selain itu, semua peranti iPhone 14 atau iPhone 15 Series baharu akan disertakan dengan akses percuma kepada Bantuan Tepi Jalan selama dua tahun.

Cara menggunakan Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit pada iPhone 15

Keseluruhan premis Bantuan Tepi Jalan melalui ciri Satelit adalah untuk membantu anda dalam situasi di mana kereta anda mungkin rosak dan anda terperangkap di tengah-tengah ketiadaan. Sama seperti SOS Kecemasan melalui Satelit, ciri Bantuan Tepi Jalan juga menawarkan cara untuk memilih perkara yang anda perlukan bantuan.

Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit
Sumber: Apple

Sebaik sahaja anda memilih pilihan, antara muka akan membimbing anda untuk menghalakan iPhone ke arah tertentu supaya ia boleh menyambung ke satelit berdekatan dan berkongsi maklumat ini dengan pembekal bantuan di tepi jalan. Pembekal akan menghubungi anda melalui mesej dan menghantar AAA ke koordinat GPS tepat anda.

Mengakhiri…

Ciri Bantuan Tepi Jalan melalui Satelit baharu Apple ialah ciri hebat yang boleh berguna dalam situasi di mana anda terperangkap di suatu tempat dan memerlukan bantuan. Namun begitu, kami masih tidak boleh mengatakan apa-apa dengan pasti tentang ciri ini sehingga Siri iPhone 15 tersedia secara meluas pada 22 September.

Baca lebih lanjut:

  • Muat turun kertas dinding iPhone 15 dan 15 Pro dalam 4k (Percuma)

  • Cara menggunakan butang Tindakan pada iPhone 15 Pro dan Pro Max
  • Cara menggunakan gerak isyarat ketik dua kali pada Apple Watch Siri 9 dan Ultra 2

Profil Pengarang


Ayush

Ayush ialah peminat teknologi yang bertukar menjadi wartawan teknologi dan penulis cara untuk menerangkan topik yang rumit dengan jelas dan padat. Apabila dia tidak menulis, anda boleh mendapati dia sedang mengkaji arah aliran terkini dalam teknologi pengguna, menonton video daripada YouTubers teknologi kegemarannya atau menyelami permainan dunia terbuka yang mengasyikkan.