Cara menggunakan butang Tindakan pada Apple Watch Ultra

115
Bagaimana untuk menyesuaikan butang Tindakan pada Apple Watch Ultra

Betulkan saya jika saya salah. Dengan Apple Watch Ultra yang serba baharu, syarikat itu telah menetapkan penanda aras baharu untuk jam tangan lasak. Apple Watch Ultra baharu mempunyai badan titanium dan paparan kristal, menjadikannya salah satu alat pakai terkuat di luar sana. Dengan Apple Watch Ultra, Apple telah memperkenalkan butang Tindakan baharu.

Tertanya-tanya apa yang boleh dilakukan oleh butang ini dan apakah ciri yang boleh dicetuskan? Atau adakah anda tertanya-tanya sama ada terdapat cara untuk menggunakan dan menyesuaikan Butang Tindakan? Anda mungkin mempunyai banyak lagi soalan sedemikian mengenai butang Apple Watch Ultra baharu ini. Kami telah mendapat jawapan kepada semua soalan tersebut dalam penjelasan ini.

Bagaimana untuk menyesuaikan butang Tindakan pada Apple Watch Ultra

Katakan Butang Tindakan hanyalah kunci pintasan untuk aktiviti harian anda atau tindakan seperti senaman. Anda boleh menetapkan aktiviti dan tugasan kepada Butang Tindakan anda, seperti memulakan jam randik dan menandakan pusingan anda semasa dalam perjalanan.

Untuk menyediakan Butang Tindakan, anda hanya perlu pergi ke Tetapan Apple Watch Ultra anda dan ketik Butang Tindakan. Kemudian anda boleh memilih aktiviti yang anda inginkan.

Anda juga boleh menyesuaikan Butang Tindakan daripada Apple Watch Ultra dan iPhone, dan berikut ialah langkah-langkahnya:

Daripada Apple Watch Ultra

 1. Buka apl Tetapan.
 2. Tatal ke bawah dan ketik Butang Tindakan.
 3. Ketik menu di bawah Tindakan.
 4. Pilih perkara yang anda mahu butang dilancarkan.
 5. Ketik anak panah di penjuru kiri sebelah atas untuk kembali ke tetapan Butang Tindakan.
 6. Ketik menu di bawah apl jika ia muncul; kemudian pilih apl untuk melaksanakan tindakan itu. Sesetengah tindakan, seperti Lampu Suluh, tidak menunjukkan pilihan Apl.
 7. Ketik anak panah belakang.

  sesuaikan butang Tindakan pada Apple Watch Ultra pada Apple watch

Daripada iPhone

 1. Buka apl Tonton.
 2. Tatal ke bawah dan ketik Butang Tindakan.
 3. Pilih menu Tindakan.
 4. Pilih Tindakan yang anda mahu lakukan.

 5. Pilih apl yang anda mahu melaksanakan Tindakan daripadanya.

  sesuaikan butang Tindakan pada Apple Watch Ultra daripada iPhone

Apakah yang boleh dilakukan oleh butang Tindakan Ultra Apple Watch?

Terdapat tindakan serval yang boleh anda lakukan menggunakan butang Tindakan. Berikut adalah tindakan dan penerangannya.

Hidupkan siren

Pembesar suara kedua yang baru ditambah pada Apple Watch Ultra boleh berbunyi sekuat 86 desibel. Apple mahu pengguna menggunakannya sebagai siren kecemasan yang berbunyi dalam situasi di mana anda sangat memerlukan bantuan dan perlu memaklumkan kepada orang lain tentang lokasi anda.

Untuk mengaktifkan siren kecemasan, anda boleh menekan dan menahan butang Tindakan dan pilih siren kecemasan dari sana, atau anda boleh menekan dan menahan butang Tindakan.

Bersenam

Motif utama untuk butang Tindakan pada Apple Watch Ultra ialah pintasan mod senaman. Anda boleh memilih set aktiviti senaman yang berbeza dengan ciri penyesuaian. Ia juga boleh bertukar antara aktiviti yang berbeza.

Untuk bertukar antara aktiviti, ketik butang Tindakan pada jam tangan dan tukar kepada tindakan yang anda inginkan. Dalam sesetengah kes, ia juga secara automatik akan menentukan aktiviti yang mungkin anda lakukan.

Jam randik

Mana-mana atlet, pelari maraton, atau sesiapa sahaja yang melakukan aktiviti terhad masa menggunakan jam randik dengan kerap. Dengan butang Tindakan, Apple telah memperkenalkan ciri ini sebagai pintasan butang Tindakan.

Bukan sekadar jam randik, pengguna boleh menjejaki pusingan dengan mengetik butang Tindakan. Setiap kali mereka melengkapkan pusingan, mereka hanya boleh mengetik butang Tindakan, dan biola, jam tangan melakukan yang lain. Seperti yang anda jangkakan, jam tangan menyimpan rekod masa yang anda jamkan.

Titik Jalan Kompas

Ciri yang paling diserlahkan dalam Apple Watch Ultra ialah Titik Jalan Kompas. Perkakasan dwi GPS dalam Apple Watch Ultra baharu memberikannya kuasa besar GPS yang sangat tepat.

Apabila anda menghidupkan Titik Jalan, anda boleh merakam keseluruhan trek anda dari titik anda bermula ke titik akhir. Dan ia akan merekodkan keseluruhan perjalanan dan arah keseluruhan laluan anda.

Backtrack

Ciri Backtrack digunakan untuk menjejak semula laluan anda di kawasan yang tidak dikenali dan tempat di mana anda mungkin sesat atau berpeluang tersesat. Ia menggunakan GPS yang dipertingkatkan dan kompas pada Apple Watch untuk menjejaki lokasi tepat anda.

Menyelam

Apple Watch Ultra menampilkan tolok kedalaman baharu yang menyampaikan data dan kefungsian yang diperlukan oleh penyelam skuba dan percuma untuk turun di laut sehingga 40 meter. Watch Ultra juga diperakui EN13319, piawaian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk aksesori menyelam.

Lampu suluh

Apple Watch Ultra baharu memberikan pengguna dengan paparan puncak 2000 nits yang menakjubkan. Paparan menyala sehingga kecerahan puncak apabila lampu suluh dihidupkan.

Kesimpulan

Apple Watch Ultra pastinya akan menjadi perintis dalam kategori jam tangan lasak. Pelaksanaan butang Tindakan akan membolehkan pengguna melakukan tindakan pantas. Jam tangan lasak ini telah melebihi jangkaan semua orang dan mengejutkan mereka. Adakah anda mempunyai Apple Watch Ultra? Jika ya, maka dalam ulasan, beritahu kami yang mana antara ciri ini yang akhirnya anda gunakan.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Cara berkongsi wajah Apple Watch dalam watchOS 9
 • Apakah GPS Dwi-Frekuensi dalam siri Apple Watch Ultra dan iPhone 14 Pro
 • Apple Watch GPS lwn Cellular: Apakah yang lebih baik untuk anda?