Cara menggunakan butang Tindakan pada iPhone 15 Pro dan Pro Max

43
Gunakan butang Tindakan pada iPhone 15 Pro dan Pro Max

Akhirnya, kami telah mendapat siri iPhone 15 baharu yang penuh dengan kejutan. Apple telah menggantikan suis Redam dengan butang Tindakan baharu pada model iPhone 15 Pro untuk menjadikan iPhone lebih boleh disesuaikan. Teruja untuk mengetahui lebih lanjut? Di sini, saya akan berkongsi semua yang anda perlu tahu tentang butang Tindakan baharu dalam iPhone 15 Pro dan Pro Max dan meneroka cara menggunakannya.

Apakah itu butang Tindakan pada iPhone 15 Pro dan Pro Max?

Butang Tindakan pada iPhone 15 Pro dan Pro Max ialah butang keadaan pepejal peka daya yang menggantikan suis Bisu yang berusia sedekad. Ia boleh disesuaikan untuk mengakses tindakan pantas pada iPhone anda. Jadi, anda boleh mengkonfigurasi cara anda mahu menggunakan butang Tindakan baharu. Ia sama dengan butang Tindakan Apple Watch Ultra.

Sumber: Apple

Anda akan menerima maklum balas haptik apabila anda menggunakannya untuk mengaktifkan sebarang tindakan. Apple telah memilih butang keadaan pepejal kecil ini untuk mengurangkan pengumpulan habuk dan melindungi iPhone anda daripada kerosakan air.

Perkara yang boleh anda lakukan dengan butang Tindakan dalam iPhone 15 Pro dan Pro Max

Butang Tindakan baharu membolehkan anda mengaktifkan ciri kegemaran anda dengan cepat tanpa membuka kunci iPhone 15 Pro anda. Pada masa ini, ia menyokong 9 tindakan pantas yang berbeza. Selepas anda menyesuaikan butang Tindakan, anda hanya perlu menekan dan menahannya untuk melancarkan ciri.

 • Mod senyap: Butang Tindakan ditetapkan untuk menogol antara mod Dering dan Senyap secara lalai.

 • Fokus: Anda boleh menetapkan penapis Fokus pilihan anda untuk dilancarkan dengan cepat melalui butang Tindakan.

 • Kamera: Anda boleh melancarkan kamera dengan menekan butang Tindakan untuk menangkap momen berharga.

 • Lampu suluh: Seperti kamera, anda boleh menyesuaikan butang Tindakan untuk menghidupkan lampu suluh.

 • Memo Suara: Anda boleh menangkap idea anda dengan cepat dengan mengaktifkan memo Suara melalui butang Tindakan.

 • Terjemah: Butang Tindakan mungkin dikonfigurasikan untuk menterjemah teks anda dengan cepat.

 • Pembesar: Semasa membaca teks kecil, anda boleh melancarkan Pembesar melalui butang Tindakan.

 • Pintasan: Butang Tindakan pada iPhone 15 Pro boleh menyesuaikan Pintasan tersuai anda, seperti menghantar mesej atau melancarkan apl.

 • Kebolehcapaian: Anda boleh menggunakan alat kebolehaksesan pilihan, termasuk VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch dan lain-lain, melalui butang Tindakan.

Sesuaikan tindakan pantas dengan butang Tindakan!

Butang Tindakan pada iPhone 15 Pro dan Pro Max menawarkan banyak kemungkinan baharu untuk memperibadikan pengalaman anda. Anda boleh mengakses ciri yang paling kerap digunakan tanpa membuka apl tertentu. Jadi, ia akan menjadi tambahan kegemaran saya kepada model iPhone 15 Pro baharu berkenaan kedua-dua rupa dan ciri. Apa pendapat anda mengenainya? Beritahu saya dalam komen di bawah!

Baca lebih lanjut:

 • Muat turun kertas dinding iPhone 15 dan 15 Pro 4k
 • Cara menggunakan gerak isyarat ketik dua kali pada Apple Watch Siri 9 dan Ultra 2

Profil Pengarang


Ava

Penulis Kandungan
di

iGeeksBlog

Ava ialah seorang penulis teknologi pengguna yang bersemangat datang dari latar belakang teknikal. Dia suka meneroka dan menyelidik produk & aksesori Apple baharu serta membantu pembaca menyahkod teknologi dengan mudah. Bersama dengan belajar, rancangan hujung minggunya termasuk menonton anime pesta.