Cara menggunakan ciri ‘Layout’ baharu Instagram dalam Cerita anda

119
EMAbWe0U4AAqa7r
© Instagram / Twitter

Instagram kini membenarkan anda menyiarkan berbilang foto dalam satu siaran Cerita. Ciri ini dipanggil Layout. Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang menggunakan Reka Letak untuk menyiarkan berbilang pose pada Cerita Insta anda.

Reka letak untuk Instagram kini telah dilancarkan secara global jadi tidak kira di mana anda berada di dunia, anda boleh memanfaatkan ciri baharu itu. Peminat foto boleh memasukkan sehingga enam foto sekarang apabila menyiarkan Cerita. Anda juga boleh menyusun foto dengan cara yang berbeza, terima kasih kepada pilihan templat yang tersedia. Begini cara melakukannya.

Langkah untuk menggabungkan Layout adalah salah satu yang peminat Instagram telah minta. Sebelum ini, jika anda ingin mencapai hasil seperti ini, anda perlu menggunakan apl pihak ketiga untuk mencipta kolaj, dan kemudian memuat naiknya ke suapan Instagram anda daripada galeri foto telefon pintar anda. Instagram milik Facebook mungkin baru sahaja mematikan banyak aplikasi kolaj pihak ketiga dengan kemas kini ini!

Bagaimana untuk menyiarkan berbilang foto ke Cerita Instagram

Proses itu sendiri tidak boleh menjadi lebih mudah. Cuma buka apl Instagram dan cari Reka Letak di sepanjang bahagian bawah apl di mana anda melihat semua pilihan seperti Boomerang dan Superzoom. Anda kemudian boleh memilih susun atur untuk kolaj anda dan tangkap gambar untuk dimasukkan terus ke dalam templat. Tambahkan teks dan emoji anda dan kemudian tekan siaran. Mudah!

Memandangkan pengguna Instagram telah pun mencipta kandungan Cerita seperti ini dengan menggunakan aplikasi pihak ketiga dan sedikit kreativiti, kemungkinan Layout akan menjadi sangat popular di kalangan peminat aplikasi.

Adakah anda akan mula menggunakan Layout untuk Instagram? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.