Cara Menggunakan Enjin Kertas Dinding Dengan Dwi (Atau Lebih) Monitor

101

Wallpaper Engine ialah platform yang sangat baik untuk dimulakan jika anda ingin mencuba kertas dinding animasi. Aplikasi ini juga disambungkan ke Steam, menjadikannya tempat yang ideal untuk mencari kertas dinding animasi, walaupun anda tidak tahu cara mencipta kertas dinding anda sendiri.

Cara Menggunakan Enjin Kertas Dinding Dengan Dwi (Atau Lebih) Monitor

Dwi monitor telah mengambil alih industri, dan memilih kertas dinding yang sesuai untuk mereka boleh membuat atau memecahkan persediaan desktop rumah anda. Enjin Kertas Dinding menjadikannya pantas untuk menggunakan kertas dinding pada dwi monitor.

Jika anda menggegarkan persediaan dwi monitor dan ingin mengetahui cara menggunakan Enjin Wallpaper pada kedua-dua monitor, anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui proses yang tepat supaya anda boleh menambah lebih hayat pada persediaan dwi monitor anda melalui kertas dinding yang menarik. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Menggunakan Enjin Kertas Dinding Dengan Dua Monitor

Sebelum anda menggunakan Enjin Wallpaper dengan dua monitor, anda perlu menyambungkan kedua-dua skrin ke PC anda supaya ia boleh berkomunikasi. Untuk bermula, semak semula bahawa pendawaian untuk kedua-dua monitor adalah betul, kemudian ikuti langkah-langkah ini.

 1. Pada komputer anda, buka “Tetapan.”
 2. Di bawah bahagian “Sistem”, pilih “Paparan”.
 3. Jika komputer anda tidak mengesan kedua-dua monitor secara automatik, pergi ke “Paparan berbilang” dan kemudian “Kesan”.
 4. Pilih cara anda mahu monitor anda diselaraskan daripada menu lungsur.
 5. Setelah anda selesai, pilih butang “Guna” untuk menggunakan perubahan.

Setelah kedua-dua monitor berjaya disambungkan, ikuti langkah ini untuk mula menggunakan Enjin Wallpaper dengan kedua-dua monitor:

 1. Pada komputer anda, mulakan Stim permohonan.
 2. Di bawah bahagian “Perisian”, pilih pilihan “Enjin Kertas Dinding”.
 3. Klik butang “LAUNCH” untuk membuka apl.
 4. Di bawah menu lungsur turun “Pilih Monitor”, pilih cara anda mahu kertas dinding anda merentangi kedua-dua monitor. Sebagai contoh, anda boleh memilih pilihan “Rentangkan kertas dinding tunggal” untuk menggunakan satu kertas dinding pada kedua-dua skrin. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan kertas dinding yang berbeza pada setiap skrin dengan menggunakan pilihan “Kertas dinding setiap monitor”.
 5. Setelah anda selesai menyediakan kertas dinding pada kedua-dua monitor, pilih anak panah ke bawah untuk meruntuhkan tetingkap.

Sila ambil perhatian bahawa pilihan “Regangan kertas dinding” boleh menjejaskan kualiti piksel kertas dinding anda dengan ketara. Hanya beberapa kertas dinding dalam bengkel Wallpaper Engine Steam boleh diregangkan tanpa kelihatan berpiksel.

Jika anda ingin menukar persediaan dwi monitor yang baru anda buat di atas, ikut langkah ini.

 1. Buka Stim aplikasi dan lancarkan perisian “Wallpaper Engine”.
 2. Daripada menu atas, pilih ikon monitor.
 3. Di bawah bahagian “Pilih Monitor”, tentukan cara anda mahu kertas dinding anda merentangi monitor anda.
 4. Setelah anda selesai, klik anak panah yang menghadap ke bawah untuk meruntuhkan tetingkap.

Cara Menggunakan Enjin Kertas Dinding Dengan Tiga Monitor

Jika anda mempunyai tiga monitor yang disambungkan ke satu PC dan ingin menggunakan kesemuanya dengan Enjin Wallpaper, ikut langkah ini.

 1. Buka Stim dan lancarkan “Enjin Kertas Dinding.”
 2. Pergi ke skrin “Pilih Monitor” dan tambahkan kertas dinding pilihan anda pada bahagian tersebut.
 3. Setelah anda selesai, pilih cara anda mahu kertas dinding anda ditayangkan menggunakan menu lungsur.
 4. Klik anak panah yang menghadap ke bawah untuk meruntuhkan tetingkap.

Soalan Lazim

Adakah Wallpaper Enjin percuma?

Apl desktop Wallpaper Engine bukan percuma untuk digunakan. Anda perlu membayar beberapa dolar untuk membeli langganan aplikasi melalui pasaran Steam.

Walau bagaimanapun, apl mudah alih adalah percuma dan mempunyai koleksi kertas dinding yang bagus untuk menggegarkan skrin utama telefon anda.

Gambar Yang Lebih Besar Sentiasa Lebih Baik Dengan Enjin Kertas Dinding

Enjin Kertas Dinding ialah tempat yang bagus untuk bermula jika anda ingin meningkatkan persediaan desktop anda. Dan jika anda menggunakan dua monitor, sebaiknya gunakan tetapan fleksibelnya untuk menyerikan rupa pejabat rumah anda. Berhati-hati dengan kertas dinding yang anda pilih untuk digunakan pada monitor anda kerana estetika kertas dinding anda boleh membuat atau memecahkan keseluruhan persediaan anda.

Mana-mana kertas dinding yang anda pilih, kami harap anda kini boleh menggunakan Enjin Kertas Dinding dengan dwi monitor.

Pernahkah anda mencuba menggunakan Enjin Kertas Dinding dengan dua atau lebih monitor? Bagaimana anda menjalani proses tersebut? Sila kongsi pengalaman anda dengan kami di bahagian komen di bawah.