Cara Menggunakan Force dalam Fortnite

31

Kerjasama “Fortnite” dan “Star Wars” membawa pemain kuasa Force khas dan pencarian “Star Wars”. Kuasa Force muncul dengan Bab 4, Musim 2, dan kemas kini v24.30 sebagai sebahagian daripada acara “Cari Pasukan.”

Cara Menggunakan Force dalam Fortnite

Acara ini membolehkan pemain memperoleh lightsabers, bertarung dengan mereka, berlatih dengan Jedi Masters dan Sith Lords, dan menggunakan beberapa kebolehan Force. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan Force dan mendapatkan kuasa unik ini.

Cara Menggunakan Keupayaan Force dalam Fortnite

Seperti dalam alam semesta “Star Wars”, Force dalam “Fortnite” membenarkan watak untuk memindahkan objek ke dan menjauhi diri mereka sendiri dan menggunakan objek berbeza sebagai senjata. Satu-satunya keperluan untuk menggunakan Force ialah hanya lightsaber mesti dilengkapi. Anda tidak boleh menggunakan kebolehan istimewa ini jika anda memegang sebarang senjata lain. Selepas anda melengkapkan lightsaber, untuk menggunakan Force anda perlu menyekat dan menghantar serangan jarak dekat menggunakan langkah ini:

  1. Pegang butang blok dan kemudian butang huru-hara. Langkah ini berbeza pada PC, Xbox dan PlayStation.
  2. Pada PlayStation, tahan butang “L2” untuk blok dan tekan butang “R2” untuk serangan huru-hara.
  3. Pada konsol Xbox, tahan butang “LT” untuk menyekat dan butang “RT” untuk menyerang musuh dalam bentuk huru-hara.
  4. Pada PC, anda perlu klik kanan untuk menyekat dan pada masa yang sama menggunakan klik kiri untuk serangan huru-hara.

Ambil perhatian bahawa menyekat serangan jarak dekat tidak akan sentiasa berkesan. Senjata seperti senapang patah boleh mengabaikan penyekatan anda dan masih mendatangkan kerosakan. Satu-satunya masa anda harus menyekat serangan jarak dekat adalah dalam pertarungan. Jika tidak, simpan parry untuk jarak lanjutan.

Apakah Keupayaan Daya?

Terdapat beberapa kebolehan Force yang boleh anda perolehi dalam “Fortnite.” Anda akan menerima kemahiran yang berbeza bergantung pada jurulatih yang anda pilih. Selain itu, lightsaber anda akan datang dalam pelbagai warna.

Tarik Paksa

Jika anda memutuskan untuk berlatih dengan Anakin Skywalker, anda akan menerima kuasa Force yang dipanggil “Force Pull.” Seperti namanya, keupayaan ini boleh menarik objek dan musuh ke arah anda supaya anda boleh memukul mereka dengan serangan jarak dekat.

Tolak Paksa

Jika anda memutuskan untuk pergi dengan Obi-Wan Kenobi, keupayaan yang anda akan perolehi ialah “Tekan Paksa.” Dengan keupayaan ini, alihkan objek dan pemain lain lebih jauh daripada anda, mewujudkan ruang dan masa untuk melarikan diri, menyembuhkan atau meletakkan watak anda dengan lebih baik.

Lempar Paksa

Untuk menggunakan Dark Side of the Force, anda perlu berlatih dengan Sith Lord, Darth Maul. Dia memberikan keupayaan yang dipanggil “Force Throw.” Angkat mana-mana objek di sekeliling anda, seperti batu atau papan kayu, dan baling ke arah musuh sebagai peluru.

Lompat Paksa dan Kelajuan Paksa

Dua kebolehan Force yang anda terima, tidak kira jurulatih yang anda pilih, ialah “Force Jump” dan “Force Speed.” Kebolehan ini juga mudah. Yang pertama membolehkan anda melompat dua kali di udara dan mudah digunakan. Semasa anda berada di udara, tekan butang untuk lompatan sekali lagi untuk melakukan tindakan lompatan berganda. Yang terakhir, atau kemahiran “Kelajuan Daya”, meningkatkan kelajuan. Untuk kedua-dua aktiviti, anda perlu mempunyai lightsaber yang dilengkapi.

Cara Mendapatkan Keupayaan Daya

Untuk menggunakan Force, anda mesti terlebih dahulu mempelajari cara dan tempat untuk memperoleh kuasa ini, kerana ia unik dan tidak boleh digunakan pada bila-bila masa anda mahu. Juga, latihan Jedi atau Sith adalah perlu untuk menggunakan kuasa. Jika anda menemui lightsaber tergeletak di atas tanah, hanya mengambilnya tidak akan membenarkan anda menggunakan kebolehan Force. Inilah cara anda boleh mencari Jedi Master atau Sith Lord:

  1. Cari hologram mereka di pulau itu. Tiada lokasi tetap, kerana ia boleh didapati di mana-mana sahaja.
  2. Selepas anda memutuskan dengan siapa anda ingin dilatih, berinteraksi dengan salah seorang daripada mereka untuk memulakan dialog.
  3. Setelah dialog selesai, wira anda akan pergi ke Rift.
  4. Kembali dari Rift bermakna anda telah memperoleh kebolehan Force bersama lightsaber.

Jurulatih Jedi dan Sith berada berhampiran Rift Gates, dan apabila anda semakin hampir dengan pintu masuk, anda akan melihat lokasi tepatnya pada peta. Setiap jurulatih dan setiap kuasa Force mempunyai warna lightsaber yang unik. Anakin akan memberi anda lightsaber biru, Obi-Wan Kenobi hijau, dan Darth Maul lightsaber merahnya yang terkenal. Rift Gates muncul dalam warna yang sepadan, bergantung pada jurulatih.

Selepas anda memulakan carian untuk jurulatih, anda boleh mengikuti ikon merah, biru atau hijau pada peta untuk sampai ke matlamat yang anda tetapkan. Ambil perhatian bahawa lightsabers tidak boleh diperolehi daripada peti dan rampasan, hanya daripada jurulatih.

Cara Menggabungkan Lightsaber Dengan Senjata Standard

Cara terbaik untuk mendatangkan kerosakan kepada pemain lain adalah dengan menangkap mereka secara tidak berjaga-jaga semasa membina objek. Menggunakan kebolehan “Force Throw,” anda boleh mengambil batu dan membalingnya ke binaan. Walaupun anda memukul mereka dengan objek mudah, bar HP mereka akan berkurangan. Untuk membunuh pemain, tukar senjata dan berikan mereka pukulan penamat. Teknik ini adalah yang paling berkesan dengan lightsaber merah Darth Maul kerana anda memerlukan kemahiran “Force Throw”.

Soalan Lazim

Lightsaber manakah yang paling kuat dalam Fortnite?

Mengangkat objek dianggap sebagai keupayaan Force yang paling kuat, bermakna lightsaber terkuat yang boleh anda perolehi diberikan oleh Sith Lord Darth Maul. Dengan “Force Throw,” anda boleh merosakkan musuh dengan teruk.

Mengapa saya tidak boleh Force Jump dalam Fortnite?

Jika anda tidak mempunyai lightsaber, anda tidak boleh melakukan kebolehan Force. Anda mesti mempunyai senjata ini di tangan anda untuk menggunakan sebarang kebolehan Force, termasuk “Force Jump.” Untuk menggunakan keupayaan ini, anda perlu menekan butang lompat dua kali.

Bagaimanakah anda mengaktifkan Lightsaber dalam Fortnite?

Tiada pengaktifan diperlukan untuk menggunakan lightsaber. Jika anda ingin menyerang seseorang dengan lightsaber, ketik pada butang tangkapan, dan jika anda ingin menyekat, ketik pada butang sasaran. Butang yang perlu anda pegang bergantung pada peranti, sama ada PC atau konsol.

Manfaatkan Star Wars Universe

Kerjasama antara permainan video dan francais filem dan rancangan tv popular sering berlaku. Ini membolehkan pemain mengalami permainan dalam cahaya lain dan mempelajari pergerakan, kebolehan, senjata, dsb. The Force yang berbeza. The Force membolehkan anda mengambil objek, membalingnya ke arah musuh, mengambil musuh dan mencipta jarak, dan sebagainya. Semua kebolehan “Star Wars” boleh didapati daripada Anakin, Kenobi, dan Darth Maul.

Lightsaber mana yang anda rasa paling kuat? Apakah cara yang paling berkesan untuk menggunakan kebolehan Force? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.