Cara Menggunakan iPad Anda sebagai Tablet Lukisan untuk PC atau Mac

105

Adakah anda ingin menggunakan iPad anda sebagai tablet lukisan tetapi terlepas kelajuan dan kuasa PC atau Mac anda? iPad ialah alat yang sempurna untuk mencipta seni digital dengan apl seperti Procreate dan Photoshop serta menggunakan pensel Apple. Walau bagaimanapun, sesetengah pencipta juga ingin mempunyai kefungsian yang disertakan dengan PC atau Mac.

Cara Menggunakan iPad Anda sebagai Tablet Lukisan untuk PC atau Mac

Terdapat cara untuk mendapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia. Anda boleh menggunakan iPad anda sebagai tablet lukisan sambil turut menggabungkan kelebihan PC atau Mac anda. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan bagaimana ia dilakukan.

Menggunakan iPad Anda sebagai Tablet Lukisan

Artis digital boleh mencipta karya seni yang menakjubkan menggunakan iPad. Tetapi walaupun ia bagus untuk mencipta seni digital, sesetengah pengguna terlepas fungsi PC mereka. Sebaliknya, anda mungkin mempunyai apl Windows sahaja pada PC anda yang anda ingin gunakan pada iPad anda atau sebaliknya untuk Mac anda. Paparan komputer anda jauh lebih besar daripada iPad anda, jadi anda boleh melakukan kerja terperinci dengan mudah tanpa perlu mengezum masuk pada iPad anda.

Tidak kira sebabnya, anda boleh menggunakan iPad anda sebagai tablet lukisan pada PC atau Mac anda dengan menggunakan apl pihak ketiga. Kami akan membincangkan beberapa yang paling popular.

Astropad

Astropad ialah apl popular yang mencerminkan iPad anda pada PC atau Mac anda. Ini membolehkan anda menggunakan iPad anda semata-mata untuk mencipta karya seni sambil mengetik ke dalam fungsi komputer anda. Apabila anda perlu bertukar antara alatan atau menukar tetapannya, anda boleh melaksanakan tugas ini dengan cepat pada komputer anda dengan menggunakan pintasan papan kekunci.

Sebelum memuat turun aplikasi yang diperlukan, pastikan komputer anda serasi dengan Astropad. Untuk pengalaman terbaik, adalah idea yang baik untuk mengemas kini sistem pengendalian anda, tetapi inilah yang diperlukan:

 • MacOS 10.11, El Capitan atau lebih baru
 • Windows 10 64-bit, bina 1809 atau lebih baru
 • iPad iOS 12.1 atau lebih baru
 • Wi-Fi yang kuat atau kabel penyambung

Menyediakan dan menggunakan Astropad adalah mudah. Begini cara melakukannya:

 1. Muat turun dan pasang Astropad untuk anda iPad.
 2. Muat turun aplikasi untuk Mac atau PC.
 3. Sambungkan iPad anda ke PC atau Mac anda melalui rangkaian wayarles atau kabel yang sama.
 4. Buka apl Astropad pada kedua-dua iPad dan komputer anda.

 5. iPad anda kini akan dicerminkan pada komputer anda.

Paparan Duet

Jika anda sedang mencari fleksibiliti menggunakan iPad anda sebagai tablet lukisan sambil mengekalkan kefungsian komputer, Duet Display ialah pilihan yang baik. Apl pencerminan ini menyambungkan iPad anda ke PC atau Mac. Anda boleh melihat karya seni anda pada monitor komputer anda yang lebih besar, menggunakan pintasan papan kekunci dan menggunakan iPad anda semata-mata untuk mencipta karya seni digital anda.

Pastikan apl itu serasi dengan peranti anda sebelum memuat turun. Memastikan sistem pengendalian anda sentiasa dikemas kini adalah yang terbaik, tetapi berikut ialah keperluan asas Duet Display:

 • MacOS 6 atau lebih tinggi
 • Windows 10 64-bit atau lebih tinggi
 • iPad iOS 7 atau lebih baru
 • Wi-Fi yang kuat atau kabel penyambung

Menyediakan Paparan Duet adalah pantas dan hanya memerlukan beberapa langkah. Untuk berbuat demikian, ikuti langkah di bawah:

 1. Muat turun dan pasang apl Duet Display untuk anda iPad.
 2. Muat turun dan pasang apl untuk anda komputer.
 3. Sambungkan iPad anda ke komputer anda sama ada dengan kabel atau dengan menggunakan rangkaian wayarles yang sama.
 4. Lancarkan apl pada iPad dan komputer anda.

 5. iPad anda kini akan dicerminkan pada komputer anda.

EasyCanvas

Jika anda sedang mencari apl yang mudah digunakan untuk menukar iPad anda menjadi tablet lukisan untuk PC atau Mac, EasyCanvas ialah pilihan yang baik. Persediaan hanya mengambil masa beberapa minit. Ia serasi dengan kedua-dua Mac dan Windows, namun, ia tidak mempunyai pilihan sambungan wayarles jadi anda perlu menggunakan kabel. Setelah anda memuat turun apl ke Mac atau PC anda, skrin anda akan dicerminkan. Ini akan membolehkan anda menggunakan iPad anda sebagai tablet lukisan tetapi menggunakan komputer anda untuk paparan yang lebih besar.

Walaupun tidak diperlukan sepenuhnya, sebaiknya pastikan komputer anda menjalankan sistem pengendalian terkini. Inilah yang EasyCanvas perlukan:

 • MacOS 10.11 atau lebih baru
 • Windows 10 atau lebih baru
 • iPad iOS 12.2 atau lebih baru
 • Kabel penyambung

Proses persediaan untuk EasyCanvas adalah mudah. Begini cara anda melakukannya:

 1. muat turun dan pasang EasyCanvas pada komputer anda.
 2. Lancarkan apl pada komputer anda.
 3. Sambungkan peranti dengan kabel sambungan.
 4. Ikut arahan pada skrin untuk memasangkan peranti.

Yang Terbaik dari Kedua-dua Dunia

Dengan penambahan apl yang mudah digunakan, anda boleh menggunakan iPad anda sebagai jadual lukisan dengan memasangkannya dengan PC atau Mac anda. Apl ini membolehkan anda menggunakan iPad anda untuk proses kreatif sambil memberikan anda paparan paparan yang lebih besar pada monitor komputer anda. Faedah lain ialah mempunyai akses kepada pintasan papan kekunci dan aliran kerja yang lebih mudah untuk diurus dengan menggunakan ciri komputer anda.

Pernahkah anda menggunakan iPad anda sebagai tablet lukisan pada PC atau Mac anda? Adakah anda menggunakan kaedah yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.