Cara Menggunakan Jetpack di Starfield

25

Jetpacks ialah salah satu peranti yang paling penting untuk membantu anda menerokai kosmos “Starfield”. Ia membolehkan anda terbang di sekeliling dan dengan cepat menutup tanah dengan mudah. Ini membantu meningkatkan pengalaman permainan anda dan menjadikan perjalanan anda melalui alam permainan lebih mudah. Walau bagaimanapun, untuk memanfaatkan sepenuhnya peralatan ini, anda perlu belajar cara menggunakannya.

Cara Menggunakan Jetpack di Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan jetpack dalam “Starfield.”

Menggunakan Jetpack di Starfield

Jetpacks bukan item lalai dalam permainan. Anda perlu menyelesaikan pencarian untuk mendapatkan alat itu. Lebih baik lagi, mereka boleh dinaik taraf menggunakan pokok kemahiran. Sebelum mempertimbangkan cara menggunakannya, anda mesti mencari item tersebut. Begini cara anda boleh mendapatkan jetpack:

 1. Mencapai Tahap 2 dalam permainan.
 2. Pergi ke pepohon Tech dan buka kunci “Latihan Pek Boost” menggunakan satu mata kemahiran.
 3. Maju melalui cerita utama sehingga anda menyertai Buruj.
 4. Lengkapkan Beg galas Constellation.

Ini ialah pek rangsangan pertama yang boleh anda akses dalam “Starfield.” Anda akan menemuinya di Constellation’s Lodge di New Atlantis. Meneroka kosmos dan rompakan juga boleh memberi anda pek rangsangan, kerana kadangkala ia tersembunyi dalam simpanan. Anda boleh menaik taraf item itu kemudian untuk memberikan anda tujahan tambahan dan storan yang dipertingkatkan semasa anda maju melalui permainan.

Kini setelah anda mendapat idea tentang betapa pentingnya instrumen ini untuk kejayaan anda, berikut ialah cara menggunakannya:

 1. Tekan “Y” pada Xbox atau “Bar Ruang” pada PC untuk melengkapkan jetpack.
 2. Tekan “Bar Ruang” (atau butang “Y” pada Xbox) dua kali untuk menggunakan pek rangsangan.
 3. Tahan butang “Lompat” sehingga anda sampai ke lokasi yang anda inginkan atau pek kehabisan bahan api.

Jika anda melompat dan anda tidak dapat menggunakan jetpack anda, kemungkinan besar anda belum menelitinya lagi. Untuk menyelesaikan ini:

 1. Kembali ke menu utama permainan dan pergi ke “Kemahiran”.
 2. Pilih “TEKNIK.”
 3. Klik pada pilihan “LATIHAN PEK BOOST”.
 4. Tahap sehingga “Kedudukan 1,” dan anda boleh menggunakan jetpack.

Pemain yang memilih latar belakang Bounty Hunter atau Soldier pada permulaan permainan akan mendapat jetpack secara lalai.

Kedudukan Starfield Jetpack

Memperuntukkan mata kepada kemahiran latihan pek rangsangan membolehkan anda memanfaatkan faedahnya. Sambil anda terus menyelidik item tersebut, tingkatkan pangkat. Setiap satu memberikan beberapa kesan yang membantu meningkatkan pengalaman permainan anda. Disenaraikan di bawah adalah faedah yang datang dengan setiap peringkat:

 • Kedudukan 1: Membuka kunci keupayaan untuk menggunakan jetpack.
 • Peringkat 2: Mengurangkan jumlah bahan api yang digunakan oleh jetpack anda.
 • Peringkat 3: Memendekkan masa menunggu di antara penjanaan semula bahan api pek rangsangan.
 • Peringkat 4: Darab semua bonus dari tahap sebelumnya dengan dua.

Kesan ini lebih ketara apabila menggunakan jetpack di kawasan graviti rendah.

Memahami Pek Boost Starfield

Walaupun Pek Constellation ialah yang pertama anda boleh perolehi daripada permainan, anda akan menemui jenis jetpack lain apabila meneroka kosmos. Disenaraikan di bawah ialah empat pek rangsangan utama yang boleh anda temui dalam permainan:

 • Pek Boost Asas: Anda boleh menemui ini pada peringkat awal permainan. Ia tidak menawarkan sebarang ciri lanjutan.
 • Pek Peningkatan Kuasa: Pek ini memberikan sedikit tujahan yang kuat.
 • Skip-Velocity Boost Pack: Ia menampilkan lebih banyak tujahan, tetapi ia tidak kuat.
 • Balanced Boost Pack: Ini adalah jetpack terbaik dalam permainan. Ia adalah gabungan yang baik bagi Pek Peningkatan Kuasa dan rangsangan Skip-Velocity, meningkatkan utiliti item.

Kedudukan Tahap 1 dalam permainan sudah cukup untuk permainan awal. Kebanyakan pemain menggunakannya sepanjang keseluruhan baris pencarian utama. Walaupun faedah adalah “baik untuk dimiliki”, ia tidak semestinya penting. Anda benar-benar hanya memerlukan akses kepadanya, dan peningkatan adalah bonus yang bagus.

Anda juga akan terapung untuk kebanyakan permainan, terutamanya di kawasan graviti rendah, jadi anda mungkin tidak perlu menaikkan tahap kerana anda tidak memerlukan pek rangsangan untuk meluncur dengan kerap. Walau bagaimanapun, menaik taraf pek sepenuhnya datang dengan faedah seperti terbang di planet tertentu dan melayang di atas gunung, halangan dan musuh.

Cara Anda Boleh Menggunakan Jetpack

“Starfield” menyediakan beberapa cara untuk pemain menggunakan jetpack. Kebanyakan alam semesta permainan menampilkan ruang udara, jadi anda memerlukan peralatan untuk membantu anda melintasi alam semesta. Tetapi pek rangsangan menyediakan lebih daripada itu. Di bawah disenaraikan pelbagai cara anda boleh menggunakan jetpack “Starfield” untuk meningkatkan kadar kejayaan anda dalam permainan.

Cepat Menggerak Muka Bumi

Pemain boleh melompat melepasi halangan dan kawasan pergunungan dengan bantuan jetpack. Ia melindungi anda daripada hentaman berat yang boleh anda alami akibat kejatuhan dengan memastikan anda mendarat di tanah dengan selamat selepas melompat. Pek ini juga berguna semasa pertempuran apabila anda perlu memintas satu set tangga.

Lancarkan Sky Attacks

Anda boleh menyasarkan dan melepaskan tembakan ke arah musuh anda dari langit menggunakan pek rangsangan. Ia menawarkan kelebihan taktikal yang ketara kerana musuh tidak akan dapat melihat anda dan bersedia dengan secukupnya untuk serangan. Ramai juga mendapati pergerakan itu menyeronokkan dan memberikan pengalaman yang lebih mengasyikkan.

Temui Tempat Persembunyian Musuh

Musuh tidak boleh menjauhkan diri daripada pandangan anda apabila anda meluncur di sekitar angkasa. Jetpack menyediakan tujahan yang mencukupi untuk membolehkan anda mengesan musuh, walaupun di belakang penutup. Pastikan anda menggunakan ini untuk kelebihan anda untuk mendapatkan kemenangan.

Zum masuk Lebih Dekat dengan Musuh

Jika anda suka menghantar serangan pantas dan sengaja ke atas musuh anda, pek rangsangan akan menjadi tambahan yang sempurna kepada permainan “Starfield” anda. Gunakannya untuk meluncur merentasi bilik dan lebih dekat dengan sasaran anda. Ini akan membantu untuk memberikan serangan mengejut penuh ke atas musuh anda, memberikan anda kelebihan taktikal yang luar biasa dalam permainan.

Jejaki Meter Galak Anda

Anda boleh melihat bar meter rangsangan pada sudut kanan bawah skrin anda. Pek jet tidak akan tersedia untuk digunakan jika ia habis. Syukurlah, ia terus menjana semula walaupun di udara. Walau bagaimanapun, sebaiknya perhatikan meter ini untuk menilai berapa banyak tujahan yang boleh diberikan oleh pek rangsangan dalam gerakan seterusnya anda.

Soalan Lazim

Mengapa jetpack anda tidak berfungsi?

Anda mungkin tidak melabur dalam kemahiran Latihan Pek Boost anda. Lebih kerap daripada tidak, masalahnya bukan teknikal.

Berapa banyak pangkat yang boleh anda terokai di Starfield?

Permainan ini mempunyai empat tahap jetpack yang membolehkan anda menaik taraf item tersebut kerana anda ingin menikmati lebih banyak faedah.

Apakah jetpack Starfield yang terbaik?

Pek Balanced Boost boleh dikatakan terbaik. Ia membekalkan penempatan dengan gabungan kekerapan dan kuasa tujahan yang baik, sesuai untuk pertempuran dan perjalanan yang mudah.

Terokai Alam Semesta Terbaru Bethesda Dengan Jetpack

Permainan bertemakan angkasa lepas ini menampilkan dunia yang luas. Walaupun anda boleh menggunakan kapal, jetpack sangat sesuai untuk membuat perjalanan yang lebih pendek. Ia juga bermanfaat pada planet dengan graviti rendah, kerana anda boleh mengembara dengan lebih pantas. Ini juga terpakai dalam keadaan di mana inventori anda terlalu rumit untuk dibawa. Pek rangsangan memberikan watak anda tujahan, yang menjadikan pengalihan beban lebih mudah.

Apakah pendapat anda tentang alam semesta baharu Bethesda? Pek rangsangan manakah yang akan anda cadangkan kepada pemain lain dan mengapa? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.